USA-ambassadør truet med å angripe Russland

4
USAs ambassadør til NATO, Kay Bailey Hutchison: "Vi vurderer å ta ut de russiske missilene."

USA hevder at Russland er i ferd med å utvikle våpen som er i strid med INF-avtalen. På grunnlag av det sa USAs ambassadør til NATO, Kay Bailey Hutchison, at dersom ikke Russland fjerner disse våpnene, vil USA vurdere å bombe dem.

Ordrett skriver Reuters:

“At that point, we would be looking at the capability to take out a (Russian) missile that could hit any of our countries,” Hutchison told a news conference.
“Counter measures (by the United States) would be to take out the missiles that are in development by Russia in violation of the treaty,” she added. “They are on notice.”

«Take out» er NATO-språk for å bombe for å ødelegge. Det kan det ikke herske tvil om. Når USAs NATO-ambassadør truer med å «ta ut» russiske våpen, så er det en trussel om å bombe dem. Det har knapt skjedd tidligere i historien at USA offisielt har truet med foqrhåndsangrep på Russland, så dette er noe ganske ekstremt.

Etterpå rygget Hutchison og sa på twitter at hun ikke hadde truet med å iverksette et forhåndsangrep mot Russland. Talsperson for US State Department Heather Nauert «presiserte» at det Hutchison hadde ment var å snakke om våpenkontroll og forpliktelser:
“What Ambassador Hutchison was talking about was improving overall defense and deterrence posture.” “The United States is committed to upholding its arms control obligations and expects Russia to do the very same thing,”

Talsperson for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, sa at «Det virker som om folk som kommer med slike uttalelser ikke forstår det ansvaret de har og de farene som ligger i en aggressiv retorikk.» Og hun spurte: «Hvem har gitt denne kvinnen mandat til å komme med slike uttalelser? Folket i USA?»

Hvis de militære haukene i USA skulle være så gale at de prøver å angripe russiske våpenstillinger, vil Russland utvilsomt svare med samme mynt. Det er strake veien til atomkrig. Dette vet den militære ledelsen i Pentagon, og derfor har man da også forsøkt å dempe uttalelsen så langt det er mulig uten direkte å motsi Hutchison.

Det er for eksempel svært lite trolig at Joint Chiefs of Staff skulle stå bak en slik trussel. De er fagmilitære. De vet hva den betyr. Men det er også lite trolig at det er noe Hutchison har funnet på av seg sjøl.

Derfor kan det være en prøveballong fra krigspartiet i USA for å øke den internasjonale spenninga enda mer. Og uansett om den blir delvis dementert, så er trusselen om forhåndsangrep framsatt. Den russiske militære ledelsen må ta det med i betraktning når de gjør sine disposisjoner. Russland hevder forøvrig at de ikke bryter med INF-avtalen. Russisk UD hevder at det tvert om er USA og NATO som bryter avtalen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Hvor finner amerikanern alle disse gærne kjærringene? Helt siden Madeline Albright har USA holdt seg med et kobbel av dem. Er det noe i vannet?

 2. Avatar for baluba baluba says:

  Min erfaring med kvinner er at slike uttalelser ofte kommer i forbindelse med det månedtlige. De har forøvrig noen bra representanter også. Tulsi Gabbard, til Hawaii, for eksempel.

 3. Avatar for Hammer Hammer says:

  Det har ingenting med kjønn å gjøre, kvinner som går inn i maktposisjoner opptrer som makta forventer, viss de ikke har gjort det, så får de ikke slike stillinger. Kvinner viser derfor like stor råskap som menn, men av og til skjuler de denne råskapen ved å appellere til det feminine eller til mors-følelsen. Arvemessig så er kvinner og menn nesten identiske, kvinner har litt mer arvemasse enn menn på grunn av XX kromosomene (kjønnskromosomene).
  Det er den gamle arven, forestillingen om at mannen er kvinnen overlegen, som har eksistert i 10 000 år i enkelte deler av verden vi sliter med og religionen har bare forsterket denne undertrykkingen av kvinnene. Et hvert forsøk på å sette menn og kvinner opp mot hverandre sementere (fryser fast) denne oppfatningen. Klassesamfunnet må avvikles for å kunne oppheve alle disse konstruert og falske motsetningene. :wink::sun_with_face::coffee::panda_face:

 4. Vikingkvinnene var da sterke og selvstendige nok, og deltok i krig som skjoldmøyer.Vi har bautaer etter dem på Karmøy.
  Skyterne fra Central Asia.
  A team of archeologists investigating 2,400-year-old burial mounds built by the Scythian people on the upper River Don has found that five of 21 graves contained the bodies of young women with their weapons.

  “Usually such women are found in large kurgans (Scythian burial mounds), buried with the same rituals as for men,” said Valery Gulyayev of the Russian Institute of Archeology in Moscow. He and his colleagues schedule annual digs near the city of Voronezh.
  http://www.fscclub.com/history/scyths-e.shtml

  “They are buried with womanly things – mirrors of silver and bronze; necklaces of gold, glass or clay; earrings; and sometimes a symbolic spindle,” Gulyayev said. “But alongside these are weapons – a quiver, bow and arrows, and often two throwing spears.”
  According to Ctesias, the Amyrgians were conquered by Cyrus the Great, who took Amorges prisoner. The wife of Amorges, Sparethra, collected an army of 300,000 men and 200,000 women, made war upon Cyrus, taking as prisoners Parmises, the brother of Amytis, and his three sons, who were subsequently released in exchange for Amorges

  Kart http://www.heritageinstitute.com/zoroastrianism/maps/uzbekistan.htm
  https://en.wikipedia.org/wiki/Amyrgians
  Denne boka her er relativt ny om Central Asia :
  https://www.adlibris.com/no/bok/history-of-central-asia-9781780760605?utm_source=kelkoono&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=Baumer%2C+Christoph+History+of+central+asi

  Sharkamov oversatte artikkelen som viser til demoniseringen av Russland i lys av kampen for eurasia.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere