USA-ambassadør truet med å angripe Russland

0
USAs ambassadør til NATO, Kay Bailey Hutchison: "Vi vurderer å ta ut de russiske missilene."

USA hevder at Russland er i ferd med å utvikle våpen som er i strid med INF-avtalen. På grunnlag av det sa USAs ambassadør til NATO, Kay Bailey Hutchison, at dersom ikke Russland fjerner disse våpnene, vil USA vurdere å bombe dem.

Ordrett skriver Reuters:

“At that point, we would be looking at the capability to take out a (Russian) missile that could hit any of our countries,” Hutchison told a news conference.
“Counter measures (by the United States) would be to take out the missiles that are in development by Russia in violation of the treaty,” she added. “They are on notice.”

«Take out» er NATO-språk for å bombe for å ødelegge. Det kan det ikke herske tvil om. Når USAs NATO-ambassadør truer med å «ta ut» russiske våpen, så er det en trussel om å bombe dem. Det har knapt skjedd tidligere i historien at USA offisielt har truet med foqrhåndsangrep på Russland, så dette er noe ganske ekstremt.

Etterpå rygget Hutchison og sa på twitter at hun ikke hadde truet med å iverksette et forhåndsangrep mot Russland. Talsperson for US State Department Heather Nauert «presiserte» at det Hutchison hadde ment var å snakke om våpenkontroll og forpliktelser:
“What Ambassador Hutchison was talking about was improving overall defense and deterrence posture.” “The United States is committed to upholding its arms control obligations and expects Russia to do the very same thing,”

Talsperson for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, sa at «Det virker som om folk som kommer med slike uttalelser ikke forstår det ansvaret de har og de farene som ligger i en aggressiv retorikk.» Og hun spurte: «Hvem har gitt denne kvinnen mandat til å komme med slike uttalelser? Folket i USA?»

Hvis de militære haukene i USA skulle være så gale at de prøver å angripe russiske våpenstillinger, vil Russland utvilsomt svare med samme mynt. Det er strake veien til atomkrig. Dette vet den militære ledelsen i Pentagon, og derfor har man da også forsøkt å dempe uttalelsen så langt det er mulig uten direkte å motsi Hutchison.

Det er for eksempel svært lite trolig at Joint Chiefs of Staff skulle stå bak en slik trussel. De er fagmilitære. De vet hva den betyr. Men det er også lite trolig at det er noe Hutchison har funnet på av seg sjøl.

Derfor kan det være en prøveballong fra krigspartiet i USA for å øke den internasjonale spenninga enda mer. Og uansett om den blir delvis dementert, så er trusselen om forhåndsangrep framsatt. Den russiske militære ledelsen må ta det med i betraktning når de gjør sine disposisjoner. Russland hevder forøvrig at de ikke bryter med INF-avtalen. Russisk UD hevder at det tvert om er USA og NATO som bryter avtalen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.