Sju av ti veteraner i USA vil ha troppene ut av Afghanistan

0
Et overveldende flertall av USAs veteraner ønsker å få troppene ut av landet. Foto: Wikipedia.

Det er et overveldende flertall blant USAs veteraner for å trekke de amerikanske troppene ut av Afghanistan. Dette går fram av en meningsmåling utført av YouGov.

Krigen i Afghanistan er den lengste i USAs historie, og fortsatt er USA uten strategi for verken å vinne, hva nå det måtte bety, eller for å trekke seg ut. Men befolkninga i USA er i hvert fall fullstendig trøtte av krigen. Og særlig gjelder det veteranene. Sju av ti, eller 69 prosent av dem, sier at USA bør trekke ut troppene nå. For befolkninga som helhet er flertallet 61 prosent.

24 prosent av veteranene og 22 prosent av befolkninga som helhet mener at krigen «har vært en suksess».

Krigen i Afghanistan har kostet mange titusener av mennesler livet. Den totale kostnaden for USA har vært over 1000 milliarder dollar, altså en del mer enn et norsk oljefond, og kostnadene fortsetter å løpe. Over 2.300 amerikanske soldater er drept og over 20.000 såret.

Norge deltar i krigen i Afghanistan. I 2018 har vi om lag 60 soldater der, uten at verken regjeringa eller den norske befolkninga skjønner hva vi har der å gjøre.

Forrige artikkelUSA förlorar kriget mot Kubas internet
Neste artikkelUSA dobler tallet på diplomater i den okkuperte delen av Syria
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).