India nekter å bøye seg for USAs sanksjoner

0

India sier offisielt at landet betrakter USAs sanksjoner mot Iran som ugyldige og planlegger å øke sin import av iransk råolje. Det gir tyngde at også verdens nest mest folkerike land på denne måten stiller seg på samme side som blant annet Kina og Russland.

Det er også grunn til å merke seg at India dropper petrodollaren i samhandlinga med Iran og i stedet legger opp til å handle i rupee. Det begynner å bli mange som gradvis vender seg vekk fra dollar som kontraktvaluta. Petrodollarener gradvis på vei ut, enten man vil det eler ei. Og genialt nok så er det USAs sanksjonspolitikk som er den sterkeste krafta i å underminer petrodollaren.

Washington har lagt et stort press på India for å prøve å få landet til å vende ryggen til Iran, men det har vært mislykket.

India trosser også USAs vilje ved å kjøpe de russiske antiluftsmissilene S-400, som regnes som verdens fremste forsvarssystem av sin type. Verdien av kontrakten mellom Russland og India er 5,43 milliarder dollar. Men den blir neppe betalt i dollar.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.