Bare 44 prosent av italienerne ville ha stemt for å forbli i EU

0

En meningsmåling gjennomført av Eurobarometer viser at bare 44 prosent av italienske velgere ville ha stemt for å bli værende i EU dersom det var folkeavstemning. Dette melder La Repubblica. Det er den laveste oppslutninga om EU i noe medlemsland. Og det er en smell for Brussel, siden Italia er en av grunnleggerne av EU og fordi man kan si at hele ideen til EU sprang ut av det italienske Ventotene-manifestet

På den andre sida er det hele 65 prosent av italienerne som vil beholde euroen, enda den har vist seg å være en ulykke for landets økonomi.

Blant velgerne i EU er det følgende temaer som oppleves som viktige foran valget til EU-parlamentet: immigrasjon (50%), økonomi (47%) og ungdomsarbeidsløshet (47%). Blant italienske velgere er det: immigrasjon (71%), økonomi (62%) og ungdomsarbeidsløshet 59%.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTrident Juncture 2018 NATO-øvelse indtager Norge
Neste artikkelSaudi-Arabia: – Khashoggi drept i slåsskamp i konsulatet. Dekkoperasjon i gang.
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).