Bare 44 prosent av italienerne ville ha stemt for å forbli i EU

0

En meningsmåling gjennomført av Eurobarometer viser at bare 44 prosent av italienske velgere ville ha stemt for å bli værende i EU dersom det var folkeavstemning. Dette melder La Repubblica. Det er den laveste oppslutninga om EU i noe medlemsland. Og det er en smell for Brussel, siden Italia er en av grunnleggerne av EU og fordi man kan si at hele ideen til EU sprang ut av det italienske Ventotene-manifestet

På den andre sida er det hele 65 prosent av italienerne som vil beholde euroen, enda den har vist seg å være en ulykke for landets økonomi.

Blant velgerne i EU er det følgende temaer som oppleves som viktige foran valget til EU-parlamentet: immigrasjon (50%), økonomi (47%) og ungdomsarbeidsløshet (47%). Blant italienske velgere er det: immigrasjon (71%), økonomi (62%) og ungdomsarbeidsløshet 59%.

 

KampanjeStøtt oss

Start diskusjonen på forum.steigan.no