Tjuefire norske artister støtter boikott av Eurovision Song Contest 2019 i Israel

0

Bugge Wesseltoft, Mari Boine, Jørn Simen Øverli, Nozsizwe og Nils Petter Molvær er blant de som har signert, skriver Palestinakomiteen, som også skriver:

«De norske artistene har signert et europeisk opprop som støtter den innstendige appellen fra palestinske kunstnere og kringkastingsjournalister om å boikotte Eurovision Song Contest 2019 med Israel som vertskap. Oppropet ble publisert som åpent brev i The Guardian med 141 underskrivere:

-Før palestinerne kan nyte frihet, rettferdighet og like rettigheter, bør det ikke være «business as usual» med staten som nekter dem grunnleggende rettigheter.

Denne oppfordringa går videre til andre artister i Norge. Støtt oppropet ved å sende epost til eurovision2019@palestinakomiteen.no»

Palestinakomiteen gjengir også uttalelsene til noen av artistene:

Marthe Valle

-Jeg tror på musikkens og kulturens kraft til å bygge broer og skape samhold, men dette vil ikke være tilfelle om Israel skal arrangere Eurovision. Alt er politikk, alt. «Fredsprosesser» har ikke ført fram, palestinerne tvangsflyttes jevnlig fra sine hjem i Jerusalem, og nye bosettinger oppføres med skremmende hastighet. Tida er overmoden for å være tydelig overfor Israel. Det finnes ikke nok glitter og Eurovision-staffasje i verden til å dekke over de langvarige overgrepene mot det palestinske folket.

Aslak Heika Hætta Bjørn 

– For meg representerer ESC en livsbejaende feiring av mangfold og glede, og en slik feiring burde ikke få bli brukt til å kunstvaske Israels vold og forbrytelser mot det palestinske folk og menneskeheten.

Lars Klevstrand

– Det er forstemmende å tenke seg at Norge stiller opp i denne musikktevlinga. Alle arrangørland bruker dette gigantomane programmet til å markedsføre seg og gjøre seg lekre for en hel verden.

Da er det vanskelig å se for seg at Israel forteller om apartheid, okkupasjon, overgrep og murer! Og nettopp murene står jo for noe som skaper skarpe skiller og grenser – stikk i strid med en av grunntankene til Eurovision Song Contest!

Les mer på kampanjesiden  Boikott Eurovision 2019 i Israel.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.