Israel bombet 150 mål i Gaza, blant annet byens kultursenter

0
Fra Israels bombing av Gaza 9. august 2018.

Israel gjennomførte en serie bomberaid mot Gaza-stripa 9. august 2018. Det israelske militæret sa at de hadde rammet 150 mål i Gaza.

The electronic intifada melder at et av de målene som ble truffet var kultursenteret i Gaza der en gravid kvinne og hennes lille datter ble drept. Den israelske avisa Haaretz gjengir uttalelser fra IDF om at det ble sendt 200 raketter fra Gaza og at de hadde ført til mindre ødeleggelser.

Avisa skriver også at Hamas skal ha forsøkt å få til en våpenhvile med Israel siden onsdag og at Egypt skal ha forsøkt å mekle for å hindre en videre opptrapping av fiendtlighetene.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelRussland: USAs nye sanksjoner er det samme som økonomisk krig
Neste artikkelKapital, våpen og medieindustri
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).