Barnehagekjempen økte inntektene med nær en halv milliard

0
Fortjenesten i private barnehager er tre ganger så høy som på Oslo børs. Foto: Læringsverkstedet.

Norges største barnehagekjede, Læringsverkstedet, økte inntektene med 43 prosent i første halvår, dette skriver DN.no og fortsetter:

«Barnehagekjeden Læringsverkstedet har vokst i ekspressfart og har i løpet av de siste seks årene mer enn firedoblet omsetningen. I 2017 økte inntektene med rundt én milliard kroner, og endte på drøyt 2,7 milliarder.

Barnehagekjedens resultater for første halvår viser at den gode utviklingen fortsetter. I årets seks første måneder omsatte Læringsverkstedet for nær 1,6 milliarder kroner. Dette er en økning på 476 millioner sammenlignet med samme periode året før. I prosent er inntektsveksten på 43 prosent.»

Barnehagekjempen frykter imidlertid at den nye bemanningsnormen som Stortinget har vedtatt vil øke barnehagenes lønnskostnader. De nye reglene som setter minimumsgrenser for bemanningen i barnehagene trer i kraft fra 1. august neste år. Selskapet skriver at det vil forsøke å motvirke en eventuell økning i lønnskostnadene, ved å kutte kostnader knyttet til andre aktiviteter.

Det var barnehageforliket i 2003 mellom Ap, SV, FRP og Sp som åpnet døra på vidt gap for at privat kapital kunne tappe det offentlige markedet gjennom å opprette private barnehager. Det var en hestehandel der SV fikk gjennomslag for at det skulle bli flere barnehager og FRP fikk gjennomslag for sin politikk: full rulle for privatisering. Dette har skapt ei gruppe multimillionærer – og til og med milliardærer. Fortjenesten i private barnehager er mer enn tre ganger så høy som på Oslo børs, skriver Aftenposten.

Den opptjente egenkapitalen i de private barnehagene har steget jevnt fra rundt 250 millioner kroner i 2007 til knapt 4 milliarder kroner i 2016 – altså nær en 16-dobling.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.