Syria nå: Jihadistene kapitulerer og det er innført våpenhvile i Dara’a-provinsen

6
Jihadistene i Dara'a-provinsen har kapitulert og inngått våpenhvile.

Det russiske nyhetsbyrået RT melder fra Syria at et er oppnådd våpenhvile med lederne for de væpnede gruppene i Dara’a-provinsen. Lederne er enige i at de skal legge ned våpnene og overlever dem til den syriske hæren. Det er den russiske ledelsen av senteret for forsoning som har ført forhandlingene og som har oppnådd enighet om følgende punkter:

– våpenhvile

– overlevering av mellomstore og tyngre våpen

– repatriering eller eventuelt evakuering til Idlib-provinsen for de jihadistene med familier som ikke vil overgi seg.

Det er også oppnådd enighet om at den syriske regjeringa tar over administrasjonen av de områdene som har vært kontrollert av jihadistene. Det er også lagt opp til retur av flyktningene  til deres hjem fra den jordanske grensa, der de har søkt tilflukt.

Dette er resultatet av en to uker lang militærkampanje fra den syriske hæren, støttet av Russland der den i rask rekkefølge har erobret landsby etter landsby. Da offensiven satte i gang hadde USA allerede gjort klart at landet ikke ville hjelpe jihadistene i denne situasjonen, og at de nå var overlatt til seg sjøl. Dette viser igjen i hvor stor grad denne krigen har vært basert på utenlandsk intervensjon. Når den utenlandske støtten forsvinner, klapper jihadiststyrkene sammen.

Dette betyr også at det burde ligge til rette for at USA og deres allierte gir opp al-Tanf-basen noe lenger øst. Det er der de norske spesialstyrkene kom inn i krigen, og Erna Solberg bør nå presses til å trekke troppene hjem. De har aldri hatt noe der å gjøre, men nå burde det være åpenbart for enhver, selv for en statsminister fra Høyre.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. baluba says:

  Tjaaa. Hun kan sende dem hjem stille og rolig i ly av ferien. Å lure oss om sommeren er jo uansett blitt en vane.

 2. Samma åssen det gjøres, bare de gjør det!

 3. Dette er en seier for fornuften! Godt å se at diplomatiet bare lå nede for telling.

 4. Ludvig says:

  Steigan skriver som om den norske regjeringen har et valg, hvilket den som administrator av en vasallstat selvsagt ikke har. Forøvrig er jeg enig med Steigan og skulle ønske det var som han later som det er.

 5. Ludvig says:

  Takk for interessant video til Gatekeeper. Slik foregår ting.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere