Gallup: Svært få amerikanere mener Russland-situasjonen er det største problemet

0

En sak som har overskygget det meste av spørsmål i forbindelse med Trumps presidentskap har vært påstandene om en sammensvergelse mellom Trump-administrasjonen og Russland for å stjele valget fra Hillary Clinton.

Med tanke på medieoppmerksomheten saken har fått, kunne man la seg forlede til å tro at dette var noe opinionen ellers var like opptatt av som hva mediene og politikerklassen er.

Men en meningsmåling fra Gallup viser at Russland i hvert fall ikke er den største bekymringen for amerikanske velgere.

Under én prosent av respondentene svarte nemlig at Russland-situasjonen var det største problemet landet deres sto overfor.

Av problemer de ble spurt om rangerte de blant annet innvandring mye høyere. Og det kan se ut som engasjementet ikke kun gjelder på vegne av en mer liberal eller en mer restriktiv politikk. I en undersøkelse foretatt nylig der det ble spurt generelt om man ønsket mer eller mindre innvandring, var flertallet for nåværende nivå, mens de som ønsket innstramminger var omtrent like mange som de som ville se en mer liberal praksis. Helheten i spørreundersøkelsene gir et inntrykk av at vinden blåser i retning av mer positive holdninger til innvandring.

De positive holdningene som finnes til innvandring i opinionen skulle bety at demokratene i der vil ha en god mulighet til å mobilisere på en sak som engasjerer mange vanlige mennesker, og vinne neste valg gjennom god gammeldags politikkdebatt.

Dette kan være en bedre strategi på lang sikt enn å satse så mye på i stor grad konstruerte «skandaler», der det piskes opp en stemning med mål om å avsette Trump ikke gjennom valg, men riksrett.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.