Vil USA gi opp At Tanf-basen i Syria?

0
Kart over den militære situasjonen i Syria i begynnelsen av juni 2018. Man ser den ulovlige USA-basen i At Tanf som en stor grønn flekk nær midten og de terroristokkuperte områdene nær Golan som grønne felter nede til venstre. Kilde: Southfront.

USA har ulovlig okkupert et område på grensa mellom Syria og Irak ved grensebyen At Tanf. Nå går det sterke rykter om at USA skal være villig til å trekke seg ut av dette området mot at det blir inngått en avtale om det sørlige Syria som omfatter det USA kaller en ”tilbaketrekning av iranske styrker der”.

Ryktene har også sagt at det har vært gjort en underhåndsavtale mellom Russland og Israel om at iranske soldater skal trekke seg ut av området øst for de okkuperte Golanhøydene mot at Israel godtar at Syria tar full kontroll over de områdene som jihadistene nå kontrollerer nær byen Daraa.

Syria utenriksminister Walid al-Moallem sa 2. juni at man ikke skal tro på at det blir noen avtale om det sørlige Syria med mindre USA oppgir basen i At Tanf. Han uttrykte også takknemlighetn overfor Iran for landets hjelp med å bekjempe utenlandskstøttet terrorisme i Syria.

Sekretær i Irans nasjonale sikkerhetsråd Ali Shamkhani benektet at det skulle ha pågått forhandlinger mellom Iran og Israel, men han benektet ikke at det kunne tenkes å bli en eller annen form for avtale.

Satellittbilder viser at USA nylig har utvidet basen i At Tanf. Dette er også et område der de norske styrkene som befinner seg ulovlig i Syria sies å operere.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.