Frykt for ny borgerkrig i USA

0

I en ny meningsmåling sier 31 prosent av amerikanske velgere at det er sannsynlig at det kan bryte ut borgerkrig i USA innen fem år.

I meningsmålingen, gjennomført av Rasmussen, sier flere demokrater (37 prosent) at de er redde for dette enn hva republikanere oppgir (32 prosent).

Hele 59 prosent av alle de spurte var bekymret for at Trumps motstandere skulle ty til vold. 53 prosent var bekymret for at de som misliker medienes kritiske dekning av Trumps presidentskap vil anvende voldelige midler.

Da det ble meldt om skyting i lokalene til avisen Capital Gazette i byen Annapolis, ble ugjerningen raskt satt i sammenheng med Donald Trumps negative ytringer om mediene. Rob Cox, en redaktør i nyhetsbyrået Reuters, sa at Trump hadde blod på hendene.

Men da saken utviklet seg, og mer kom fram om gjerningsmannen Jarrod Ramos, endret debatten seg noe. Det viste seg nemlig at mannen som drepte fem mennesker bar et nag mot avisen og hadde tapt et injuriesøksmål mot den. Ramos hadde drevet grov trakassering av en kvinne, noe avisen hadde rapportert om på en måte Ramos ikke satte pris på. Han gikk da til injuriesøksmål, men saken ble pælmet ut av rettsalen med beskjed fra dommeren at det ikke fantes et eneste bevis på at noe i artikkelen var usant.

Etter at mer informasjon om angrepet på Capital Gazette var blitt kjent, beklaget Rob Cox seg for å ha trukket forhastede konklusjoner.

Men den første reaksjonen fra Reuters-redaktøren sier noe om uroen og polariseringen i det amerikanske ordskiftet.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEU-lederne undertegnet diffus migrasjonsavtale for å redde Merkel
Neste artikkelUSA vurderer å trekke seg ut fra Tyskland