Vitne i Øst-Ghouta: White Helmets lot sivile dø

1

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. baluba says:

    Teksten i filmen"Sivilforsvaret" White Helmets (W H) skulle egentlig være ment for å hjelpe også sivile sårede som ikke selv klarte å komme seg til dem for å få bistand. Det var veldig rart. Hvis de (WH) ikke hadde planer om å filme det ville de ikke komme. Når kameraet var til stede løp de rundt som om det så ut som de ønsket å hjelpe folket i vårt nabolag i Zomalka – Vi dro på fredag, men på onsdagen før dette var det flyangrep…taket kollapset på kvinnens og hennes barns hus. Vi - kvinnene - dro tre barn ut av ruinene fra vrakgodset, de var i live. Moren, derimot, ble igjen fra morgen til sent om kvelden. Ingen kom for å hjelpe. Vi var vitner til dette. Hennes mann løp omkrig og tryglet (WH) om å hjelpe ham . De sa “NEI”.
    De (WH) klandret oss for å ha forlatt kjellerne selv om det lå døde folk og råtnet der. Lukta , alene, kunne ta livet av deg. Vi satt på jordgulvet, ingenting der, ikke en gang toaletter. Men vi behøvde vann og da tappekranene gikk i stykker fikset ingen dem. Dermed måtte vi gå lange turer etter vann. Da kvinnen ble fanget under takkonstuksjonen kom (WH) ikke for å hjelpe. De satt i ro til sent på kveld . Da kom det en gruppe mennesker og fikk henne ut, bit for bit.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere