Motsetningene innad i USA-imperiet øker: Bryter EU ut av USAs grep?

13
Knut Lindtner

Av Knut Lindtner.

Motsetningen innad i den vestlige imperialismen skjerpes. Opphevelsen av Iran-avtalen er et indirekte angrep på USAs vasaller i Europa og særlig Tyskland vil bli rammet. Det samme gjelder de såkalte straffetiltakene mot Russland som rammer EU-statene sterkt. I tillegg kommer sanksjonene mot den store gassrørledningen fra Russland til Tyskland.

Selv om disse tiltakene begrunnes slik USA gjør, rammer de USAs undersåtter i Europa meget sterkt. EU ønsker å bygge opp sin egen utenrikspolitikk og sin egen Europa-hær, men dette er umulig så lenge de er medlemmer av NATO for der skal alle bevilgninger gå til NATO-hæren, dvs. til standardiserte våpenprogrammer som favoriserer USAs stor private våpenprodusenter.

Uttalelsene fra tyske politikere bekrefter en slik forståelse, men slike problemstillinger fremkommer i liten grad i våre medier. Motsetningene i dagens imperialisme vil måtte føre til en omstokking av allianser og militære/økonomiske/politiske forbindelser i tiden som kommer. Karl Marx skriver om dette i Det Kommunistiske Manifest, Lenin utdyper og klargjør denne mekanismen i boka Imperialismen, men seinere har også andre skrevet om dette, bl.a. i boka Globaliseringsfellen av Hans-Peter Martin og  Harald Schumann (2003).

Kapitalen er på jakt etter nye markeder i en knallhard konkurranse med andre (jungelens lov). Hele verden er blitt en markedsplass. Alle relasjoner omgjøres til handelsforhold, til forhold mellom kjøpere og selgere. I denne prosessen er nasjonale grenser og reguleringer et hinder. Kapitalen krever fri bevegelighet for seg og av varer og mennesker (arbeidskraft). Vi får voldsomme utslag i form av millioner migranter som i virkeligheten er en forflytting arbeidskraft og nedbryting av nasjonale og kulturelle grenser. Kriger blir instrumenter for å fremme denne prosessen.

Moralen blir også handelsvarer. Lobbyister selger «sannheten» eller overbevisninger til en pris, mediene blir instrumenter for påvirkning av menneskene og ikke sannhetssøkere.

Politikere går på kurs for å lære seg måter å snakke på som kan fremme egen karriere og oppleves i stadig større grad som representanter for sine personlige interesser og ikke for velgerne.

Alt dette gjenspeiles i språket som blir et kremmerspråk. «Du må selge deg selv», «Nei, det argumentet kjøper jeg ikke» (som om sannheten var til salgs), osv.

Det er i denne konteksten uttalelsene til tyske politikere må forståes. USA-imperialismen er på kollisjonskurs med EU-imperialismen og spørsmålet er nå ikke om, men når bruddet kommer.

Knut Lindtner

Først publisert på Derimot.no.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Europa er allerede kompromittert.

  Gjennom EU, Sentralbanksystemet og medlemsskapet i NATO, har Europa for øyeblikket, etter min mening, ikke mange valg.

  Politikere og Næringsliv er kompromittert gjennom deltakelse i organisasjoner som Bilderberg, European Council on Foreign Relations, Trilateral Commission og Frimurerlosjer.
  Pressen er kompromittert av etterretningsorganisasjoner, slik Udo Ulfkotte fortalte oss før han døde, og slik det er beskrevet i Operation Mockingbird.
  I bakgrunnen truer militante Stay behind styrker, slik vi opplevet i Italia med Røde Brigade.

  Får Eliten det ikke som de ønsker, gjennomfører de Falsk Flagg angrep, som i Norge 27/7-2011, da Norge truet med å avslutte bombing av Libya, trekke våre militære ut av Afghanistan, boikotte Israel og hadde rammeavtale med Russland om utvikling av deres Stockman-felt.

  Resultatet ble, støtte til kuppet i Ukraina, økonomisk, politisk og militær støtte til Jihadister i Syria og avvikling av rammeavtalen med Russland. Boikott av Israel har ingen hørt noe om siden.

  https://www.amfir.com/AmFirstInst/NonToolbarTopics/Black_Ops/2011-07-22_Oslo/Oslo-Utoya_7-22_False_Flag_Terror;_Part_2;_Miscellaneous_Explanations,_Questionable_Government_and_Establishment_Media_Behavior.html

 2. INK says:

  @Dagfinn Klausen: Hva slags evidens (om noen) bygger du påstanden om terroren i 2011 på?
  Og hvem er forresten “Eliten” i denne sammenheng?

 3. INK says:

  @Dagfinn Klausen. ??? Det var ikke akkurat noe svar…

  Jeg ba deg veldig enkelt bare begrunne noen ganske “sterke” påstander du kommer med. Det ville vært interessant å vite hvordan du begrunner dem - og det er ganske enkelt det jeg ønsker å oppnå, for å svare på noe av spørsmålet ditt. Men jeg tar til etterretning at jeg åpenbart ikke får noe svar.

  Til det illeluktende sitatet ditt er det litt fristende å svare med et i samme gate på god norsk mjøsdialekt, men jeg dropper det, siden det kanskje vil oppfattes som en fornærmelse, og det er ikke min hensikt.

  PS: Hvem jeg er har ingenting med saken å gjøre, her er det lov å være anonym, vettu.

 4. INK says:

  Jøss, pleier du alltid å komme med fornærmelser og be folk forsvinne når de stiller spørsmål og ber deg begrunne noe?

  Jeg ble heller ikke så veldig imponert av den lenken.

 5. Erland says:

  Det er nok delte meninger om hvem som har noe å by på her. Det er du som er ufin :frowning:

 6. Anki says:

  Det er vel ganske mange som har gravd seg nedover i det kaninhullet. Garder, Jostemikk, Dammegård er noen eksempler. Så får folket gjøre sin egen research kjenne på hva som resonnerer. Min lampe varsler på “trente-på-xx-scenario-dagen-før/samme-dag.” Som et utgangspunkt. Derfra får man ta de fakta-bitene man har og se om man får et bilde av det.

 7. baluba says:

  Ja, er det ikke rart med alle disse tilfeldighetene når det gjelder øvelser rett før det skjer noe? Vi så det også i Frankrike og England.

 8. Anki says:

  Og 9/11 - ikke minst.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

5 flere kommentarer

Deltakere