Kjempedemonstrasjon i Brussel

0
Fra massedemonstrasjonen i Brussel 16. mai 2018. Foto: PTB.

Brussel sentrum var fylt av demonstranter 16. mai 2018. Et sted mellom 55.000 og 70.000 mennesker gikk i gatene for å forsvare pensjonene mot regjeringas nedskjæringsplaner. Robert Vertenueil, generalsekretær for landsorganisasjonen FGTB, som arrangerte demonstrasjonen, sa at protestene har støtte fra hundretusener over hele landet. Det er neppe noen overdrivelse. FGTB har over 1,5 millioner medlemmer.

Å jobbe mer for å tjene mindre er hovedinnholdet i den belgiske regjeringas pensjonsreform. Pensjonsalderen skal gradvis økes og realverdien av pensjonene skal senkes. Demonstrantene krevde blant annet at man skal gå tilbake til 65 år som pensjonsalder og en minstepensjon på 1500 € i måneden.

Under massemøtet i forbindelse med demonstrasjonen var det fagforeningsledere samt politikere fra to partier som talte, nemlig de grønne og det marxistiske partiet PTB. PTB har gjort kampen for pensjonene til en av sine hovedsaker, noe som er en av grunnene til at partiet står så sterkt som det gjør.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.