Israel truer med å myrde Assad

4
Yuval Steinitz og Benjamin Netanyahu. Foto: Marc Israel Sellem/POOL

Av Pål Steigan.

En israelsk minister truet 7. mai 2018 med at Israel kan komme til å myrde Syrias president Bashar al-Assad hvis han ikke hindrer Iran i å rette angrep mot Israel fra syrisk territorium. Uttalelsen kom etter at Israels regjering hadde hevdet at Iran planlegger angrep på Istael. Det var Yuval Steinitz, som er minister for nasjonal infrastruktur, energi- og vannressurser som erklærte dette på nettsida til Yediot Ahronot.
Dette skriver Times of Israel.

«Dersom Assad lar iranerne operere fra Syria, bør han være klar over at han undertegner sin egen dødsdom, og ar det vil være slutten på ham. Vi vil styrte regimet hans.» «Assad kan ikke rolig sitte i presidentpalasset sitt og opprettholde sitt regime hvis Syria fortsetter å være base for angrep mot staten Israel. Så enkelt er det,» sa Steinitz.

Nå er det riktignok Israel som angriper Syria, slik de gjorde 11. april 2018 da de angrep den iranske basen der med svært kraftige bomber. Israel har gjennomført hundrevis av angrep på Syria de siste årene.

Men krigen i Syria via stedfortreder har ikke gått slik Israel hadde tenkt. Jihadistene taper og Syria vinner nå nesten alle slag mot dem. Det gjør at Israel sjøl har valgt å tre ut fra skyggene og framstå som en direkte deltaker i krigen i Syria.

At et israelsk regjeringsmedlem står fram så klart med en trussel om statsterrorisme, sier en god del om Israel som stat. Men det forteller også om desperasjon. Israel vet at Russland antakelig vil utstyre Syria med sine S-300 antiluftskytsmissiler, og i så fall vil Israels hegemoni i lufta over Midtøsten være brutt og deres evne til å gjennomføre den typen angrep mot Damaskus som Steinitz snakker om, være over.

Men rett skal være rett, Israel har også vist at de kan gjennomføre snikmord hvis de mener at det tjener deres formål.
Se liste fra Wikipedia.

Og for ordens skyld: Med unntak av den siste referansen til Wikipedia er alle kildene til denne artikkelen fra israelske medier.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. U.S. embassy in Jerusalem to open in one week.
  How on earth did the embassy get put in place that fast?
  Why would there be no pictures of it anywhere?
  Thanks to Jim Stone:
  http://82.221.129.208/.yx0.html

 2. Avatar for baluba baluba says:

  Det er opplagt at israelerne pønsker på noe nytt f…skap for tiden. De oppgir at iranerne har en massiv troppeoppbygging i Syria samtidig som de åpner opp scheltere på Golan. Snart er vel storkrigen i gang? Muligens missilangrep mot en kolonne med kjøretøyer. Det blir nok ennå flere bøssebærere og tv aksjoner her hjemme da?

 3. Avatar for Frimann Frimann says:

  Selvfølgelig har Iran ulike planer om hvordan et eventuelt angrep mot staten Israel skal kunne utføres. Iran har dette trolig mot samtlige nasjoner i midt-Østen. Dette er ikke noe unikt. Staten Israel har det også, samt også mot Europa. USA har det mot en rekke nasjoner rundt i verden, akkurat som Russland og Kina har det. De tre sistnevnte har også angrep mot Skandinavia blant sine planer. Men planer betyr ikke iverksettelse. Det er to ulike ting, At Iran alene noen gang kommer til å angripe staten Israel er svært lite sannsynlig. Det vil koste langt mer enn det smaker. Men med alliansepartnere, som Kina og Russland, kan dette skje. Det er ganske mange folk/nasjoner/regjeringer rundt i verden som begynner å bli mektig lei av Askenazi-jødene og Khazar-jødene i staten Israel, og Bibelen profeterer at det skal bli krig i Megiddo-dalen (Har-Megiddon eller Armageddon på norsk).

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere