Fake news på speed: «Drept» journalist gjenoppsto fra de døde

0
Aftenpostens oppslag før det hele viste seg å være iscenesatt av ukrainsk etterretning. Mannen var verken skutt eller død.

Et par dager var main stream media full av historien om den russiske journalisten Arkadij Babtsjenko var blitt skutt og drept i sin leilighet i Kiev. Slik som avisa VG, som skrev:

«Babtsjenko er en kjent regimekritiker, og har skrevet en rekke artikler for opposisjonelle medier, blant annet med sterk kritikk av Russlands president Vladimir Putin.

Ifølge politiet var det kona som fant ham skutt. Hun ringte da politiet, men ektemannen døde av skadene i ambulansen på vei til sykehus. Politiet mistenker at motivet for drapet er hans «profesjonelle aktiviteter».»

Eller BBC. Arkady Babchenko: Ukraine blames Russia for journalist murder

«Ukraine’s Prime Minister Volodymyr Groysman has accused Russia of being behind the killing in Kiev of the Russian journalist Arkady Babchenko.

«I am confident that the Russian totalitarian machine did not forgive him his honesty and principled stance,» the prime minister posted on Facebook.

A Kremlin critic, Babchenko was gunned down outside his apartment on Tuesday.»

Eller Aftenposten: De skjøt ham i ryggen da han kom hjem. Nytt dramatisk drap på Putin-kritiker i Kiev

Eller CNBC: Prominent Russian journalist who criticized Kremlin shot dead in Kiev 

Det var hundrevis av slike overskrifter, og hele tida var fortellinga at her var det Vladimir Putin som hadde sørget for å drepe en av sine kritikere. Som vanlig ble det ikke levert noe bevis for dette.Det tyske journalistforbundet stilte også et krav om at nå må Tyskland boikotte fotball-VM i Russland.

Og enda bedre:

Babtsjenko var verken skutt eller død!

Det hele var et stunt fra ukrainsk etterretningstjeneste i samspill med Babtsjenko. Som en annen Lasarus gjenoppstått fra de døde, opptrådte han lys levende på en pressekonferanse i Kiev der han både unnskyldte seg og takket ukrainsk etterretningstjeneste for en operasjon han påsto var nødvendig for å avverge et virkelig attentat. Ifølge Johannesevangeliet i Bibelen hadde Lasarus allerede begynt å stinke før han ble vakt til live igjen av Jesus. Hele saka Babtsjenko stinker vel så mye.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelItalia: Landet ledes nå av regnearkets herrer.
Neste artikkelHistoriens verste sanksjoner – om USA, Iran og Israel
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).