Asma Khalifa, Libysk menneskerettsaktivist , krigsmotstander som var motstander av Khadaffi

0

Fra Rødts seminar om Libya-krigen på Stortinget 25. mai 2018. Video: Per Gunnar Skotåm.

Forrige artikkelDe to koreanske lederne fortsetter arbeidet for fred
Neste artikkelTormod Heier forklarer hvorfor krigen mot Libya var dårlig utenrikspolitikk og forsvarspolitikk
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).