USA sender flere marinefartøyer mot Syria mens Trump vurderer angrep

0
Hangarskipsgruppa Harry S. Truman. (U.S. Navy photo/Scott Swofford)

Hangarskipsgruppa Harry S. Truman har forlatt Norfolk med kurs for det indre Middelhavet og Syria, melder Military.com.Gruppa har 6500 marinesoldater og får også følge av den tyske fregatten FGS Hessen. Fra før av er missildestroyeren USS Donald Cook på vei mot Syria ifølge US Navy Europe.

Europeiske luftfartsmyndigheter har sendt ut varsel om å stenge luftrommet over det østlige Middelhavet i påvente av eventuelle militæraksjoner.

Syrias gamle kolonimakt Frankrike er aktivt med på aggresjonen mot Syria og Emmanuel Macron har forsikret om at Frankrike vil være med på et eventuelt angrep på Syria.

Det USA og deres allierte bruker som påskudd for truslene om et angrep på Syria er det påståtte gassangrepet i Douma. Men det foreligger ingen uavhengig dokumentasjon på at det har vært noe gassangrep. Det eneste som finnes er påstander fra den al-Qaida-allierte gruppa White Helmets, som er notorisk for å produsere filmer som er ment for å utløse vestlige angrep.

Den russiske hæren, som har undersøkt Douma, sier at de ikke finner spor av noe gassangrep. Russland og Syria har oppfordret OPCW til å undersøke påstandene på stedet og det meldes at OPCW vil sende et teknisk team for å gjøre slike undersøkelser.

Men for USA og deres allierte trengs det som kjent ikke noen dokumentasjon for å gå til angrep. Et eventuelt angrep på Syria vil være i strid med FN-pakten fordi USA og deres allierte ikke lyktes å få gjennom sin resolusjon. Dette bryr verken Trump, Macron eller May seg om.

Og det gjør heller ikke Jens Stoltenberg. Han sier til NRK at «det er veldig alvorlig det som har skjedd i Syria». Men verken han eller NATO har lagt fram noen dokumentasjon på dette alvorlige. Igjen er påstander tilstrekkelig. Og Stoltenberg er klar for at vestmaktene kan angripe uten noe FN-mandat.

«man da vurdere tiltak som ikke baserer seg på en beslutning i FNs sikkerhetsråd, men som er tiltak som enkeltland iverksetter, sier han.»

Russlands FN-ambassadør sa i Sikkerhetsrådet til USA og deres allierte at «dersom deres har bestemt dere for å gjennomføre en ulovlig militæraksjon, håper vi at dere vil komme til fornuft. Ellers vil dere sjøl være ansvarlige for deres handlinger.»

Russlands generalstabssjef Valerij Gerasimov sa 13. mars 2018 at Russland vil svare på ethvert USA-angrep på Syria og vil slå tilbake mot ethvert missil og som skytes mot Syria og mot deres utskytingsplattformer. 

Det handler altså om faren for en krig som kan utvikle seg til å bl en tredje verdenskrig, og våre angivelige ledere synes ikke en gang det er nødvendig å ha bevis for de påskuddene de bruker.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.