USA sender flere marinefartøyer mot Syria mens Trump vurderer angrep

21
Hangarskipsgruppa Harry S. Truman. (U.S. Navy photo/Scott Swofford)

Hangarskipsgruppa Harry S. Truman har forlatt Norfolk med kurs for det indre Middelhavet og Syria, melder Military.com.Gruppa har 6500 marinesoldater og får også følge av den tyske fregatten FGS Hessen. Fra før av er missildestroyeren USS Donald Cook på vei mot Syria ifølge US Navy Europe.

Europeiske luftfartsmyndigheter har sendt ut varsel om å stenge luftrommet over det østlige Middelhavet i påvente av eventuelle militæraksjoner.

Syrias gamle kolonimakt Frankrike er aktivt med på aggresjonen mot Syria og Emmanuel Macron har forsikret om at Frankrike vil være med på et eventuelt angrep på Syria.

Det USA og deres allierte bruker som påskudd for truslene om et angrep på Syria er det påståtte gassangrepet i Douma. Men det foreligger ingen uavhengig dokumentasjon på at det har vært noe gassangrep. Det eneste som finnes er påstander fra den al-Qaida-allierte gruppa White Helmets, som er notorisk for å produsere filmer som er ment for å utløse vestlige angrep.

Den russiske hæren, som har undersøkt Douma, sier at de ikke finner spor av noe gassangrep. Russland og Syria har oppfordret OPCW til å undersøke påstandene på stedet og det meldes at OPCW vil sende et teknisk team for å gjøre slike undersøkelser.

Men for USA og deres allierte trengs det som kjent ikke noen dokumentasjon for å gå til angrep. Et eventuelt angrep på Syria vil være i strid med FN-pakten fordi USA og deres allierte ikke lyktes å få gjennom sin resolusjon. Dette bryr verken Trump, Macron eller May seg om.

Og det gjør heller ikke Jens Stoltenberg. Han sier til NRK at «det er veldig alvorlig det som har skjedd i Syria». Men verken han eller NATO har lagt fram noen dokumentasjon på dette alvorlige. Igjen er påstander tilstrekkelig. Og Stoltenberg er klar for at vestmaktene kan angripe uten noe FN-mandat.

«man da vurdere tiltak som ikke baserer seg på en beslutning i FNs sikkerhetsråd, men som er tiltak som enkeltland iverksetter, sier han.»

Russlands FN-ambassadør sa i Sikkerhetsrådet til USA og deres allierte at «dersom deres har bestemt dere for å gjennomføre en ulovlig militæraksjon, håper vi at dere vil komme til fornuft. Ellers vil dere sjøl være ansvarlige for deres handlinger.»

Russlands generalstabssjef Valerij Gerasimov sa 13. mars 2018 at Russland vil svare på ethvert USA-angrep på Syria og vil slå tilbake mot ethvert missil og som skytes mot Syria og mot deres utskytingsplattformer. 

Det handler altså om faren for en krig som kan utvikle seg til å bl en tredje verdenskrig, og våre angivelige ledere synes ikke en gang det er nødvendig å ha bevis for de påskuddene de bruker.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Blir det angrep etter mønster av Libya, vil Norge bli trukket inn.
  Tid for omfattende demonstrasjoner utenfor Regjering og Storting med kraftig NEI til flere ulovlige kriger.

 2. Avatar for SHO SHO says:

  Hvorfor deltar den tyske fregatten FGS Hessen i angrepet? Er det for å skape forvirring om hvilket land som evt kommer til å sende missiler mot Syria? Russland sier at de vil svare på et amerikansk angrep, men hva så med et tysk angrep?

  Forrige gang noe lignende skjedde i Syria, så svarte USA med å sende missiler mot en militærbase i Syria. Er det i det hele tatt mulig for USA å kunne gjøre noe annet denne gangen enn å sende missiler? Det høres ut som Trumps ordbruk låser fast situasjonen i retning av en storkrig mellom USA og Russland.

  Jeg kan ikke se at feks NRK på sin nettside i det hele tatt nevner noe om den dramatiske utviklingen som nå foregår rundt Syria.

 3. Avatar for baluba baluba says:

  Det spørs om det i det hele tatt er noen i nrk som evner å reflektere over dette? Mange års avholdenhet fra å tenke selv gir muligens slike resultater? Og så skal man jo ikke støte noen, må vite. Imens får vi underholde oss med ekstrasendinger med stadig mer fantastiske fortellinger om doping med den pr kåte Roshenko, vår tids Thomas Quick.

 4. Antar at NRK og Norsk MSM allerede har mottatt nødvendig materiell for samordnet propaganda, etter et eventuelt angrep. Regjering og Forsvardepartement det samme.
  Eller for å sitere Donald Trump: “Stille før stormen”…

 5. Interessant er det, at mens Resett toner ned det som skjer og fokuserer på Trine Skei Grande, støtter Document opp om at Assad skulle ha angrepet egne sivile med kjemiske våpen.

 6. Nå er jeg for første gang oppriktig redd for hva som kan skje. Det virker som om amerikanerne har mistet forstanden fullstendig, og helt taust i gatene i de vestlige storbyene! Ingen demonstrasjoner, mediene er opptatt av all verdens uviktigheter.

 7. Avatar for Johnny Johnny says:

  Blir skremt når USA har raketter som er smartere enn presidenten!
  Situasjonen i Syria er snart verre og langt farligere enn cubakrisen, og man får bare håpe at Russland er like fornuftige og tilbakeholdne som de var under cubakrisen.

 8. En teori er at USA er desperat når de er teknisk sett konkurs med 21 billioner dollar i gjeld, og at en storkrig med Europa og deler av Eurasia som slagmark, men som etterlater USAs fastland intakt, vil redde dollaren. Den enorme forflytningen av amerikansk krigsmateriell til Europa kan tyde på det. At USA har vært ute etter en militær konflikt med Russland lenge, og det med den mest syltynne unnskyldning som påskudd, styrker denne teorien.

  Å bruke et påstått gassangrep som unnskyldning, har vært en bekymring som har vært luftet i månedsvis, også av russiske talsmenn. At Assad regimet da skulle gi USA sin etterlengtede unnskyldning på et sølvfat faller helt på sin egen urimelighet. Det er heller høyst sannsynlig vestmaktene står bak, feks arrangert av teatergruppen White Helmets.

  En grunn til at vestens befolkning ikke er i panikkmodus, og ikke har gått mann av huse for å delta i enorme protestaksjoner i alle vestlige land, er at vestlig presse har grundig underrapportert alvorligheten i situasjonen, som egentlig er langt verre enn Cuba krisen. Så er også vestlig presse, norsk presse og NRK medregnet, det militær-industrielle komplekset sitt propagandaapparat, og avleder oppmerksomheten med sportpjatt, sladder og pludring.

  Norsk presse fremstiller situasjonen som noe vi på våre breddegrader bare eventuelt vil bli tilskuere til, og kan grøsse av på avstand, omtrent som under Irak krigen. Men Norge har blitt en amerikansk militærbase med store mengder offensivt krigsmateriell, uten at det har blitt omtalt annet enn i notisform i pressen, og dermed bekymrer ikke befolkningen seg.

  Norges befolkning har levd i i fred og fordragelighet i så mange tiår at alle instinkter som skal varsle om fare har blitt utvannet ser det ut som, mette og trette har nordmenn ingen kriseforståelse. Men skulle det utarte til en militær konflikt mellom USA/NATO og Russland, kan Norge bli slagmark veldig raskt.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

13 flere kommentarer

Deltakere