USA sender flere marinefartøyer mot Syria mens Trump vurderer angrep

0
Hangarskipsgruppa Harry S. Truman. (U.S. Navy photo/Scott Swofford)

Hangarskipsgruppa Harry S. Truman har forlatt Norfolk med kurs for det indre Middelhavet og Syria, melder Military.com.Gruppa har 6500 marinesoldater og får også følge av den tyske fregatten FGS Hessen. Fra før av er missildestroyeren USS Donald Cook på vei mot Syria ifølge US Navy Europe.

Europeiske luftfartsmyndigheter har sendt ut varsel om å stenge luftrommet over det østlige Middelhavet i påvente av eventuelle militæraksjoner.

Syrias gamle kolonimakt Frankrike er aktivt med på aggresjonen mot Syria og Emmanuel Macron har forsikret om at Frankrike vil være med på et eventuelt angrep på Syria.

Det USA og deres allierte bruker som påskudd for truslene om et angrep på Syria er det påståtte gassangrepet i Douma. Men det foreligger ingen uavhengig dokumentasjon på at det har vært noe gassangrep. Det eneste som finnes er påstander fra den al-Qaida-allierte gruppa White Helmets, som er notorisk for å produsere filmer som er ment for å utløse vestlige angrep.

Den russiske hæren, som har undersøkt Douma, sier at de ikke finner spor av noe gassangrep. Russland og Syria har oppfordret OPCW til å undersøke påstandene på stedet og det meldes at OPCW vil sende et teknisk team for å gjøre slike undersøkelser.

Men for USA og deres allierte trengs det som kjent ikke noen dokumentasjon for å gå til angrep. Et eventuelt angrep på Syria vil være i strid med FN-pakten fordi USA og deres allierte ikke lyktes å få gjennom sin resolusjon. Dette bryr verken Trump, Macron eller May seg om.

Og det gjør heller ikke Jens Stoltenberg. Han sier til NRK at «det er veldig alvorlig det som har skjedd i Syria». Men verken han eller NATO har lagt fram noen dokumentasjon på dette alvorlige. Igjen er påstander tilstrekkelig. Og Stoltenberg er klar for at vestmaktene kan angripe uten noe FN-mandat.

«man da vurdere tiltak som ikke baserer seg på en beslutning i FNs sikkerhetsråd, men som er tiltak som enkeltland iverksetter, sier han.»

Russlands FN-ambassadør sa i Sikkerhetsrådet til USA og deres allierte at «dersom deres har bestemt dere for å gjennomføre en ulovlig militæraksjon, håper vi at dere vil komme til fornuft. Ellers vil dere sjøl være ansvarlige for deres handlinger.»

Russlands generalstabssjef Valerij Gerasimov sa 13. mars 2018 at Russland vil svare på ethvert USA-angrep på Syria og vil slå tilbake mot ethvert missil og som skytes mot Syria og mot deres utskytingsplattformer. 

Det handler altså om faren for en krig som kan utvikle seg til å bl en tredje verdenskrig, og våre angivelige ledere synes ikke en gang det er nødvendig å ha bevis for de påskuddene de bruker.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSlakterne fra Adra og ondskapen
Neste artikkelStormløpet mot krig
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).