Underjordisk by i Douma: Gravet ut med tvangsarbeid

0
Tunnellene under Douma er en by under byen, et sofistikert og påkostet system bygd med slavearbeid og store summer utenlandske penger.

Av Knut Lindtner.

Etterhvert som journalistene som kommer inn i den tidligere jihadistkontrollerte byen Douma, blir det mer og mer klart at de har disponert meget store ressurser. Hvem som har levert utstyr og ressurser og betalt for det vil det ikke bli skrevet om i våre medier. Men når de ikke skriver om slik ting og heller ikke sender journalister for å undersøke forholdene betyr det at de ikke vil at folk i vesten skal vite hva som egentlig har skjedd.

Noen spørsmål som nok aldri blir stilt i våre medier: Hvem har levert stål og betong til disse svære konstruksjonene? Hvem har levert verktøy, transport og utstyr. Hvem har levert ingeniører og andre fagfolk? Hvem har betalt for det? Osv. At disse spørsmålene ikke blir stilt henger sammen med at det ikke sendes journalister til stedet. Når en ikke vet kan en heller ikke stille spørsmål.

Knut Lindtner


Underjordisk by:

RT filmer massivt nettverk av tunneler under Syrias Douma

I Douma, ikke langt fra Damaskus, har det syriske militæret tråklet seg gjennom et omfangsrikt nettverk av tunneler bygget for jihadistene. Russian Todays arabiske fløy hadde filmet kjøretøy som uhindret kom seg gjennom passasjene og deretter spurt lokale innbyggere ut om hvordan de hadde blitt behandlet av de militante.

Lokalisert 15 meter under overflaten, ligger de massive tunnelene som er understøttet med metallbøyler og panelt med en type bølgeblikk som gir en slags undergrunnsbane-atmosfære. De strekker seg kilometervis under jorden, lokalisert i området Østre-Ghouta, og utgjør en fullstendig underjordisk by under selve byen.

For å komplettere bildet enda mer er tunnelene forsynt med elektrisitet, parkerings-lommer og verksteder. De er så store at en minivan lett kan kjøre gjennom dem. De militære fant ut at tunnelene var spesifikt brukt av lager-trucker og andre kjøretøyer.

De militante tvang de lokale innbyggerne til å bygge tunneler for seg ved å sulte ut folk som nektet å jobbe, sa innbyggere i Douma til RT. «De sultet oss ut, utførte overgrep mot oss,» sa en mann, og la til at ekstremistene også lot fanger og sivile arbeide i tunnelene. De [de militante] ville ikke gi de som ikke jobbet noe å spise,»sa han.

De russiske militære oppgav at etter at byen var frigjort hadde de sentralt i Douma funnet et kjemisk laboratorium som hadde vært drevet av militante. Fasiliteten som var lokalisert i kjelleren til et bolighus hadde mye sofistikert utstyr inkludert en industriell kjemisk reaktor. Denne hadde blitt brukt til å produsere giftige kjemiske forbindelse, ifølge de militære. Store lager av kjemikalier av varierende typer ble også funnet i laboratoriet.

Oversatt av J Bjoerkmo

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.