Damaskus 24.april 2018

0
Foto: Eva Thomassen

Av Eva Thomassen.

Fra flyktningeleiren AlHarjallah utenfor Damaskus. De fleste her er fra Øst- Ghouta. Flyktningeleiren drives av Syrias Røde Halvmåne. Her var det ingen norske NGO å se, heller ikke noen av de 3,4 milliardene det norske regimet har gitt til «Syria».

På veg til en flyktningeleir for internt fordrevne idag spurte sjåføren meg om jeg kjente Kristin Solberg. Det gjør jeg jo. Ventet på hva han skulle si mer om henne- dvs. om NRKs dekning av Syria. Han hadde vært sammen med henne da hun synes så synd på en gutt med et ben i Aleppo at hun samlet inn penger i Norge til sykkel…Reportasje i NRK om reporterens storsinn.

Foto: Eva Thomassen

Jeg ble flau- ikke på grunn av storsinnet, men på grunn av de stygge løgnene hun serverer oss fra Syria, eller helst fra Beirut hvor skattebetalerne holder henne med kost og losji. Jeg spurte sjåføren om hva Solberg var opptatt av da hun besøkte Aleppo. Han sa hun var opptatt av sånne humanitære greier- aldri politikk. Nei-vel tenkte jeg. Hvorfor skriver hun da om politikk og ikke om den humanitære situasjonen i Syria generelt og Aleppo spesielt (siden det er der hun har vært) når hun forer oss med politiske anekdoter fra Syria?

Hvorfor skriver hun ikke om forholdene i den flyktningeleiren jeg besøkte i dag? For sivile fra Ghouta? Hvorfor skriver hun ikke at ingen norsk NGO eller internasjonale NGOér var å se? Hvorfor skriver hun ikke om at ikke ene eneste medisin var fra Norge? Her hadde de kun syrisk-produserte medisiner. Her var verken Norsk Folkehjelp, Flyktningehjelpen, Leger Uten Grenser, Redd Barna eller Kirkens Nødhjelp.

Her var ikke Kristin Solberg eller Jan Egeland. Her var kun Syrias Røde Halvmåne og et par små syriske NGOér. Menneskene som bodde her var sivile fra nylig befridde Øst-Ghouta. Fra Douma. Ja, hvorfor ikke? Hun skriver og snakker jo ellers med store bokstaver om Douma? Sjåføren rister på hodet. Han var i Douma da «gassangrepet» ble spredt som ild i tørt gress i hele den vestlige pressen. Missiler var på plass etter en voldsom «gasskampanje» i mediene.

Jeg synes synd på sjåfører som må reise rundt med journalister som er opptatt av «humanitære» forhold i Syria og så snart de kommer hjem skriver om «regimet», forer oss med løgner mens de stirrer oss inn i sjela gjennom skjermen på statslønn. I mellomtiden rensker den syriske hæren opp etter oss. Nå i Yarmouk utenfor Damaskus. I flyktningeleiren vi besøkte bor mennesker som har støttet terroristene i Øst-Ghouta, men som valgte å bosette seg i leir beskyttet av myndighetene enn å dra til Idlib. Rart å tenke på. Men, som sjåfører sier: «Hva skal vi gjøre»?…I Idlib hvor 40 000 terrorister valgte å dra fra Øst-Ghouta finner vi overnevnte NGOer og 3,4 milliarder norske skattekroner.

Foto: Eva Thomassen
KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelJimmy Dore: Kjemiske angrep i Syria er beviselig falske
Neste artikkelSVs dobbeltspill om Syria