Ukraina håper på at forgiftningen i Salisbury vil være «en vekker» for Vesten

2
Det ser ut til at britiske brannfolk har utviklet sterk motstandevne så de ser ikke ut til å trenge beskyttelse mot "den farligste giften som er kjent"

Ukrainas utenriksminister Pavlo Klimkin sier til Financial Times at han håper en den «sjokkerende bruken av kjemiske våpen som drapsvåpen i Salisbury vil tjene som «en vekker» for Vesten» og at dette vil føre til at det blir lagt mer press på Russland for landets «manglende respekt for internasjonale lover og regler».

Kyjiv Post gjengir noe av intervjuet her.

Klimkin uttrykte sin fulle solidaritet med statsminister Theresa May og sa: «Dette begynner å virke som et virkelig oppvåkningssignal for Vesten – noe jeg håper det vil bli. Men Vesten må nå svare på en måte som gjør at Russland virkelig merker konsekvensene av sine handlinger.»

Som kjent har ikke Storbritannias regjering lagt fram noe som likner bevis for at Russland har stått bak noe attentat mot Skripal og hans datter. Det er heller ikke lagt fram noen dokumentasjon for at det faktisk var giftgass som ble brukt. Men om det var tale om et attentat og en forgiftning, hvem kunne ha hatt 1) motiv og 2) kompetanse til å gjøre dette? 3) For hvem ville det være fantastisk beleilig om det ble en hard konfrontasjon mellom Russland og Vesten akkurat nå? 4) Og hvem har folk som er gærne nok til å gjøre noe sånt?

Det pussige er at Ukraina har 1) motiv, de ønsker å ramme Russland på alle mulige måter. Ukraina har 2) kompetansen, det er kjent at de har hatt laboratorier for kjemiske våpen fra Sovjet-tida, og det er ikke uavhengig dokumentert at den kompetansen er fjernet. Ukraina har 3) et ønske om å få Vesten med på en krig mot Russland. Observatører peker på at forberedelsene til krig mot Donbass er i gang. Og forfor alt 4) nazigruppene og fascistmilitsene i Ukraina har hundrevis av folk som er gærne nok til å gjennomføre noe sånt.

Vi sier ikke dermed at Ukraina er skyldig. Enhver er uskyldig til det motsatte er bevist. Men Ukraina har hatt motiv, noe Russland ikke har hatt. Og skal man først sette opp ei liste over mulige skyldige, er det umulig å komme unna at Ukraina kommer svært høyt opp på den lista.

Den overivrige uttalelsen fra Ukrainas utenriksminister svekker ikke den posisjonen.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Jeg trodde britene var flasket opp på Sherlock Holmes og Agatha Christie, men logikken de bruker likner mer på den i Hundremeter-skogen.

  2. baluba says:

    Det er ikke enkelt å få et troll populært. Hillary mistet jo oppslutning hver gang hun stod fram med det hatefulle uttrykket sitt og brølte fra talerstolen, entren det var “nuke them” eller at hun febrilsk prøvde å flekke tennene i et slags smil. Denne tøtta her ser vel enda mere ondskapsfull ut. Blandingen mellom Yorkshire pudding og noe som minner om en laaangt hestehode som kommer med uttalelser mikset med syrlighet, raseri, usaklighet og ikke minst umodenheter ikke akkurat det folket vil ha? Vi får se om det virker. Hvis ikke krigen bryter ut først da? Det vil virke om britene er like hjernevaska som de i Norge. Alt virker, alt går gjennom.
    Søreide “Tei” sier at Norge har full tillit til den britiske etterforskningen av giftangrepet. Hun oppfordrer russerne til å “svare” på britenes spørsmål.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere