– Nupi-forskere feller knusende dom over Brende

0
Se som han stråler! Det med "honorable" kan vel diskuteres ...

«Børge Brendes innsats som utenriksminister var fraværende og svak». Slik oppsummerer en gruppe forskere Brendes fire år som sjef for Utenriksdepartementet. Dette kan vi lese i avisa VG. Nupi-forskernes analyse av Brendes virksomhet som utenriksminister er foretatt i en serie artikler i tidsskriftet  Internasjonal politikk, og VG oppsummerer konklusjonene slik:

  • Brendes innsats som utenriksminister er den svakeste siden Jan Petersen.
  • Han gjorde ikke noe forsøk på å utvide Norges utenrikspolitiske handlingsrom.
  • Han gjorde ikke noe for å styrke UD, hverken innad eller utad.
  • Han la seg ut med sitt eget apparat ved konsekvent å legge opp til mikromanagement og skylde på sine folk når han satt fast.

Det må vel sies å være nokså nær et karakterdrap!

Artiklene i Internasjonal politikk kan du lese her.

Forskerne sier altså at vi ikke har hatt en svakere utenriksminister siden Jan Petersen. Det betyr at de drømmer seg tilbake til da Jonas Gahr Støre skrev brev til «Dear Condi» eller da han sammen med Stoltenberg bestemte at Norge skulle bombe Libya sønder og sammen, eller til «sleip som en rev» Espen Barth Eide. Det sier litt om hva slags forbilder man har i Nupi.

Og kanskje er forskerne litt urettferdige. Børge Brende har oppnådd det som var hans fremste mål som utenrikspolitiker, nemlig en jobb som president for milliardærklubben World Economic Forum. Der har han et uvisst antall skattefrie millioner i årslønn, luksusbolig, utgiftskonto og et behagelig liv i alpebyen Davos. Så kom ikke å si at Børge Brende ikke har oppnådd noe.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.