Norge ber Syria ta hånd om våre terrorister – hvor ironisk kan det bli?

0
Under operasjon Timber Sycamore har CIA, væpnet og trent jihadister for å kjempe mot den syriske staten.

Tirsdag (13.2.2018) møttes forsvarsministrene fra landene i koalisjonen mot den såkalte islamske stat (IS) i Roma. Der diskuterte de hvordan de skal håndtere fremmedkrigere som er blitt tatt til fange i Syria, men det ble det ingen enighet om. Dette skriver NRK.

USA vil at jihadistene skal stilles for retten i det landet de kommer fra. I hvert fall er dette den offisielle holdninga. I virkeligheten har vi sett hvorda USA for eksempel i Raqqa organiserte jihadistenes flukt derfra slik at de kunne settes inn andre steder.

BBC har avslørt en hemmelig avtale mellom USA og IS som lot hundrevis av IS-krigere og deres familier unnslippe fra Raqqa under bevoktning av den amerikanske og britiskledede koalisjonen og de kurdiske styrkene som kontrollerer byen. Konvoien inkluderte noen av de mest notoriske medlemmene av IS og dusinvis av utenlandske jihadister. En del av disse har spredd seg ut over Syria og noen er kommet så langt som til Tyrkia.

Norske myndigheter har ikke lyst på å få «våre terrorister» hjem.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier til NRK at det først og fremst er naturlig at fremmedkrigerne dømmes i de landene handlingene er begått.

– De eventuelle forbrytelsene er foregått i Syria og Irak, derfor er det naturlig at de dømmes der.

Han sier at neste trinn i prosessen er å støtte de nasjonale myndighetene i Syria og Irak med å kjøre de prosessene som er nødvendig. Og det er aktuelt å bidra med å få på plass rettsinstitusjoner i de landene, så de får rettergang som følger internasjonale regler og standard.

Hva er dette? Hvor ufrivillig komisk er det mulig å bli?

Her har Norge siden 2012 deltatt i krigen mot Syria gjennom sanksjoner som lemlester og dreper det syriske folket. Her har vi gitt milliarder i støtte til bygging av jihadistenes sivile infrastruktur og dessuten sendt militære styrker ulovlig til landet, styrker som samarbeider med terrorister. Og så er norske myndigheter opptatt av at syriske myndigheter skal ta seg av våre venner terroristene.

Når begynte Norge å samarbeide med Syria om noe som helst? Og hva har Norge med «å få på plass rettsinstitusjoner» i Syria? Her har vi deltatt i en snart sju år lang krig for å ødelegge enhver rettstilstand i landet, og så skal vi liksom sitte på vår høye hest og etablere «rettsinstitusjoner».

Hadde det vært noen som helst form for rettferdighet i verden, skulle en del norske politikere ha sittet for en internasjonal krigsforbryterdomstol og fått svare for sine forbrytelser mot Libya og Syria.

Da jihadister fra Norge dro for å slutte seg til terroristene i Syria het det fra enkelte norske medier at de var å sammenlikne med dem som dro for å kjempe i den internasjonale brigaden i Spania mot fascismen der. De som sa og skrev dette burde vel nå kreve at de får heltemottakelse og medalje når de kommer hjem?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.