FN: – Saudi-koalisjonen drepte 68 barn i Jemen på kort tid

0

Saudi-Arabia og deres allierte er ansvarlig for å ha drept svært mange barn i Jemen siden sommeren 2017, skriver FN i en rapport.

Dette dreier seg om en konfidensiell rapport som al-Jazeera har fått tilgang til. Ifølge rapporten har saudikoalisjonen drept 68 barn og såret 36 andre mellom juli og september 2017. Rapporten sier at koalisjonen gjennomførte 20 bomberaid hver dag og i noen tilfeller var angrepene rettet direkte mot skoler og boligområder.

al-Jazeera skriver:

The UN describes the situation in Yemen as «the worst man-made humanitarian crisis» in the world, with the ongoing conflict making an already dire situation worse.
Speaking to Al Jazeera from Sanaa, Shabia Mantoo, spokesperson for the UN refugee agency, UNHCR, said thousands in Yemen are in desperate need of aid.
«It’s not just affecting children. It’s affecting everyone. It’s affecting 75 percent of the population. So our concern is that as long as this conflict continues, we’re going to see more and more casualties. We’re also going to see the humanitarian needs rise as well.
«So, children, women, the elderly, people with particular vulnerabilities; they are suffering the most in Yemen at the moment,» Mantoo said.

Ifølge UNICEF er mer enn 5000 barn drept i denne krigen som har pågått siden mars 2015. 11 millioner barn har behov for umiddelbar humanitær hjelp. Det er brutt ut en massiv koleraepidemi i landet, noe som også i svært stor grad rammer barn. UNICEF skriver:

 

  • More than 5,000 children have been killed or injured in the violence – an average of five children every day since March 2015.
  • More than 11 million children now need humanitarian assistance – nearly every child in Yemen.
  • More than half of the country’s children don’t have access to safe drinking water or adequate sanitation.
  • An estimated 1.8 million children are acutely malnourished, including nearly 400,000 severe acutely malnourished children who are fighting for their lives.
  • Nearly 2 million children are out of school, including almost half a million who dropped out since the conflict escalated in March 2015.

 

al-Jazeera siterer Suze van Meegen, som er talsperson for Flyktningrådet, og hun sier at hun er sjokkert over at SIkkerhetsrådet i FN ikke sier noen ting samtidig som det er 22 millioner mennesker som er i nød.

Norge støtter Saudi-Arabias krig mot Jemen, og blant de ellers så markeringsvillige yrkeshumanistene her hjemme har det vært svært lite, om noen, kritikk av denne hensynsløse krigen. Men så har vi da også tjent gode penger på å selge våpen til de krigførende.

steigan.no har skrevet mer om krigen i Jemen enn resten av norske medier til sammen.  Les mer her.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelThe Nuclear Posture Review bringer atomkrigen mye nærmere
Neste artikkelDe torturmistenkte som etterforsker MH 17
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).