FN: – Saudi-koalisjonen drepte 68 barn i Jemen på kort tid

1

Saudi-Arabia og deres allierte er ansvarlig for å ha drept svært mange barn i Jemen siden sommeren 2017, skriver FN i en rapport.

Dette dreier seg om en konfidensiell rapport som al-Jazeera har fått tilgang til. Ifølge rapporten har saudikoalisjonen drept 68 barn og såret 36 andre mellom juli og september 2017. Rapporten sier at koalisjonen gjennomførte 20 bomberaid hver dag og i noen tilfeller var angrepene rettet direkte mot skoler og boligområder.

al-Jazeera skriver:

The UN describes the situation in Yemen as «the worst man-made humanitarian crisis» in the world, with the ongoing conflict making an already dire situation worse.
Speaking to Al Jazeera from Sanaa, Shabia Mantoo, spokesperson for the UN refugee agency, UNHCR, said thousands in Yemen are in desperate need of aid.
«It’s not just affecting children. It’s affecting everyone. It’s affecting 75 percent of the population. So our concern is that as long as this conflict continues, we’re going to see more and more casualties. We’re also going to see the humanitarian needs rise as well.
«So, children, women, the elderly, people with particular vulnerabilities; they are suffering the most in Yemen at the moment,» Mantoo said.

Ifølge UNICEF er mer enn 5000 barn drept i denne krigen som har pågått siden mars 2015. 11 millioner barn har behov for umiddelbar humanitær hjelp. Det er brutt ut en massiv koleraepidemi i landet, noe som også i svært stor grad rammer barn. UNICEF skriver:

 

  • More than 5,000 children have been killed or injured in the violence – an average of five children every day since March 2015.
  • More than 11 million children now need humanitarian assistance – nearly every child in Yemen.
  • More than half of the country’s children don’t have access to safe drinking water or adequate sanitation.
  • An estimated 1.8 million children are acutely malnourished, including nearly 400,000 severe acutely malnourished children who are fighting for their lives.
  • Nearly 2 million children are out of school, including almost half a million who dropped out since the conflict escalated in March 2015.

 

al-Jazeera siterer Suze van Meegen, som er talsperson for Flyktningrådet, og hun sier at hun er sjokkert over at SIkkerhetsrådet i FN ikke sier noen ting samtidig som det er 22 millioner mennesker som er i nød.

Norge støtter Saudi-Arabias krig mot Jemen, og blant de ellers så markeringsvillige yrkeshumanistene her hjemme har det vært svært lite, om noen, kritikk av denne hensynsløse krigen. Men så har vi da også tjent gode penger på å selge våpen til de krigførende.

steigan.no har skrevet mer om krigen i Jemen enn resten av norske medier til sammen.  Les mer her.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. UNICEF har altså telt antallet myrdede barn til 5000. Hvordan foregår denne lik-tellingen, er det kun de barna som er drept av kuler, splinter eller trykkbølger fra bomber og artilleri som telles? Hva med de barna som ikke drepes direkte, men indirekte av sult, kulde, mangel på rent vann og sanitære forhold, underernæring, utmattelse, sjokk og angst?

    Står det “myrdet av den Norges-støttede Saudi-koalisjonen” på dødsattesten, hvis der i det hele tatt skrives dødsattester og holdes likskue før de gravlegges, ofte i massegraver? 22 millioner mennesker i Jemen er i nød på grunn av krigen, de drepes langsomt av krigen som Norge støtter.

    Det Norske folk ville nok ha tatt affære hvis de hadde visst om grusomhetene vår regjering er medskyldig i, og dermed Norge. Men med den pressen og media vi har, et underbruk av det amerikanske, er de aller fleste intetanende om folkemordet regjeringen bidrar til.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere