Advarsel: Jens Stoltenberg og Angelina Jolie vil kjempe for kvinnene igjen

0
Både Jens Stoltenberg og Angelina Jolie har ansvar for krigsforbrytelsene i Libya i 2011.

– Vold mot kvinner og barn, spesielt seksualisert vold, er en økende del av konflikter og usikkerhet verden rundt, påpekte Angelina Jolie da hun onsdag møtte pressen sammen med Natos generalsekretær i Brussel. Dette skriver NRK.

Skuespilleren Angelina Jolie er spesialutsending for FNs høykommissær for flyktninger og skrev nylig en kronikk i The Guardian sammen med Jens Stoltenberg om NATO må «forsvare kvinners rettigheter».

De skrev at «NATO har ansvar og mulighet til å være en ledende beskytter av kvinners rettigheter.» NATO kan i tillegg, «bli den globale militære lederen i hvordan man kan forebygger og reagerer på seksuell vold i konflikt.» De to lovet å identifisere «måter NATO kan styrke sitt bidrag til beskyttelse av kvinner og deltakelse i alle aspekter av konfliktforebygging og løsning.»

Som kjent var det Stoltenberg som uten noen behandling i verken Stortinget eller regjeringa bestemte at Norge skulle gå i spissen for å bombe Libya. Og det endte som kjent med at Afrikas mest velfungerende stat og det landet på det afrikanske kontinentet med høyest velstand, ble fullstendig rasert og titusener av mennesker ble drept og lemlestet. Hvor mange kvinner og barn som ble voldtatt finnes det ikke tall på. Men vi vet at de krigsforbryterne som Norge og NATO støttet fortsatt finnes i rikt monn i Libya og fortsetter denne typen forbrytelser. Stoltenbergs venner i Libya plyndret også landets rike arkelogiske skatter, mens NATO bombet steder som sto på UNESCOs verdensarvliste.

Byen Tawergha med 30.000 innbyggere ble totalt tømt for mennesker i en massiv kollektiv hevnaksjon, utført av våre allierte. Menn, kvinner og barn ble fordrevet. De var for det meste svarte etterkommere av slaver, og det som skjedde med dem er blitt beskrevet av FN som krigsforbrytelser og antakelig forbrytelser mot mennskeheten.

Angelina Jolie støttet aktivt krigen mot Libya

Ikke bare har Jens Stoltenberg mange forbrytelser å svare for når det gjelder Libya. Også Hollywood-skuespiller Jolie var en aktiv støttespiller for NATOs krig.

I oktober 2011 dro hun til Libya og lovpriste landets «revolusjonære», det vil si al-Qaida-terrorister og liknende. Under besøket påsto hun at de nye makthaverne hadde utført en «revolusjon på vegne av menneskerettighetene». Det vi vet mer enn seks år etterpå er at disse jihadistene selger slaver og begår en serie grove forbrytelser, og at det aldri ble noen gjenoppbygging av det landet hennes venner ødela og voldtok. Og de fortsetter å drepe og voldta.

Havnebyen Sirte før og etter NATOs «frigjøring»

Krigsforbrytelsene i Syria

Etter ødeleggelsen av Libya ble våpen og jihadister fraktet direkte til Syria der disse krigsforbryterne med NATOs støtte fortsatte sine forbrytelser og der de har ansvaret for hundretusener av menneskers død og lidelser. Denne kvinnen som lånte sitt navn til forbryterne i Misrata, låner det nå til nye kriger, og igjen skal det kriges for kvinner og barn.

La dette være en advarsel. Også når det gjaldt Libya ble det sagt i det norske stortinget at det var kvinnene vi bombet for. Hver gang NATO snakker om å kjempe for kvinnene planlegger de nye kriger for å drepe enda flere kvinner. Og da gjerne med støtte fra Hollywood.

 

PS: Angelina Jolie er medlem av overklassens «skyggekabinett» i USA, Council on Foreign Relations.

Forrige artikkelUpp till kamp emot arbetarna
Neste artikkelCouncil on Foreign Relations – Det virkelige partiet for overklassen i USA
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).