Advarsel: Jens Stoltenberg og Angelina Jolie vil kjempe for kvinnene igjen

10
Både Jens Stoltenberg og Angelina Jolie har ansvar for krigsforbrytelsene i Libya i 2011.

– Vold mot kvinner og barn, spesielt seksualisert vold, er en økende del av konflikter og usikkerhet verden rundt, påpekte Angelina Jolie da hun onsdag møtte pressen sammen med Natos generalsekretær i Brussel. Dette skriver NRK.

Skuespilleren Angelina Jolie er spesialutsending for FNs høykommissær for flyktninger og skrev nylig en kronikk i The Guardian sammen med Jens Stoltenberg om NATO må «forsvare kvinners rettigheter».

De skrev at «NATO har ansvar og mulighet til å være en ledende beskytter av kvinners rettigheter.» NATO kan i tillegg, «bli den globale militære lederen i hvordan man kan forebygger og reagerer på seksuell vold i konflikt.» De to lovet å identifisere «måter NATO kan styrke sitt bidrag til beskyttelse av kvinner og deltakelse i alle aspekter av konfliktforebygging og løsning.»

Som kjent var det Stoltenberg som uten noen behandling i verken Stortinget eller regjeringa bestemte at Norge skulle gå i spissen for å bombe Libya. Og det endte som kjent med at Afrikas mest velfungerende stat og det landet på det afrikanske kontinentet med høyest velstand, ble fullstendig rasert og titusener av mennesker ble drept og lemlestet. Hvor mange kvinner og barn som ble voldtatt finnes det ikke tall på. Men vi vet at de krigsforbryterne som Norge og NATO støttet fortsatt finnes i rikt monn i Libya og fortsetter denne typen forbrytelser. Stoltenbergs venner i Libya plyndret også landets rike arkelogiske skatter, mens NATO bombet steder som sto på UNESCOs verdensarvliste.

Byen Tawergha med 30.000 innbyggere ble totalt tømt for mennesker i en massiv kollektiv hevnaksjon, utført av våre allierte. Menn, kvinner og barn ble fordrevet. De var for det meste svarte etterkommere av slaver, og det som skjedde med dem er blitt beskrevet av FN som krigsforbrytelser og antakelig forbrytelser mot mennskeheten.

Angelina Jolie støttet aktivt krigen mot Libya

Ikke bare har Jens Stoltenberg mange forbrytelser å svare for når det gjelder Libya. Også Hollywood-skuespiller Jolie var en aktiv støttespiller for NATOs krig.

I oktober 2011 dro hun til Libya og lovpriste landets «revolusjonære», det vil si al-Qaida-terrorister og liknende. Under besøket påsto hun at de nye makthaverne hadde utført en «revolusjon på vegne av menneskerettighetene». Det vi vet mer enn seks år etterpå er at disse jihadistene selger slaver og begår en serie grove forbrytelser, og at det aldri ble noen gjenoppbygging av det landet hennes venner ødela og voldtok. Og de fortsetter å drepe og voldta.

Havnebyen Sirte før og etter NATOs «frigjøring»

Krigsforbrytelsene i Syria

Etter ødeleggelsen av Libya ble våpen og jihadister fraktet direkte til Syria der disse krigsforbryterne med NATOs støtte fortsatte sine forbrytelser og der de har ansvaret for hundretusener av menneskers død og lidelser. Denne kvinnen som lånte sitt navn til forbryterne i Misrata, låner det nå til nye kriger, og igjen skal det kriges for kvinner og barn.

La dette være en advarsel. Også når det gjaldt Libya ble det sagt i det norske stortinget at det var kvinnene vi bombet for. Hver gang NATO snakker om å kjempe for kvinnene planlegger de nye kriger for å drepe enda flere kvinner. Og da gjerne med støtte fra Hollywood.

 

PS: Angelina Jolie er medlem av overklassens «skyggekabinett» i USA, Council on Foreign Relations.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for baluba baluba says:

  Det kan vel ikke være Sverigistan de mener å beskytte? Da tenker jeg at det er i Afrika et sted dette kan brukes? Hvem husker ikke “bring home our girls”, eller noe sånt med Michelle Obama? Det skal være mye rart som foregår av nykolonisering under dekke av krig mot diverse andre grupper som vi knapt vet eksisterer og som fremstår som alibi for fremferden. Boko haram er en av de.

 2. Avatar for baluba baluba says:

  Jeg er så og si sluttet å se på nyhetene på nrk direkte. Jeg ser ikke på tv2 i det hele tatt og oppfordrer andre til å gjøre det samme. Nrk nyhetene tar jeg opp og screener fort gjennom til jeg kommer til været. Man blir så overgitt.
  Ta for eksempel vinklingen i går der programlederen tok Putins utsagn om at “det forekommer doping også i Russland” til inntekt for et statsstøttet dopingregime i så stor grad at de til og med intervjuet Heiberg om det. Til orientering så har Putin nevnt dette i tidligere intervjuer stikk i strid med hva programlederen sa. Jeg håper snart den “nye Thomas Quick”(avhopperen) blir avslørt, men tror ikke det skjer før OL
  Senere fikk vi se en slåsskamp, mellom to journalister som diskuterte Stalin. Dette innslaget kunne godt ha vært fra Ukraina, men det vet jeg ikke. Det kom merkelig nok etter innslaget om at det fra russisk hold ble tibakevist PSTs konklusjon om dem som en fare for Norge.

  Det jeg ønsker er at enda flere skulle rapportere kritisk, og at vi skulle ha et eget sted i forumet der vi gikk gjennom og diskuterte “gårsdagens” propagandastunts fra tv nyhetene. Dette ville gjøre at flere fikk øynene opp for hvor håpløst ensidige nyhene er og flere ville stille spørsmål. Kansje vi kunne bombardere kringkastingsrådet med kritiske spørsmål?

 3. Avatar for SHO SHO says:

  Det nye begrepet blir vel MeToo-War?

 4. Det har vi sett, også når vi ser før og etter bildene fra den engang så vakre havnebyen Sirte. Det er ved å bombe et velfungerende, velstående land med en leder som fordelte velstanden fra oljeinntektene tilbake til steinalderen, en virkelig ivaretar sikkerheten til kvinner og barn best. Det er når kvinner og barn må flykte til teltleirer i ørkenen, at mødre kan beskytte seg og sine barn best mot seksuelle overgrep mener visst NATO og Angelina Jolie.

  Kunne en få spørre Generalsekretæren i NATO og Jolie om det er mindre seksualisert vold mot kvinner og barn i Libya nå enn det var før USA og NATOs “frigjøring” av Libya med massiv bombing og plyndring?
  “Libya var før Vestens “humanitære bombing” Afrikas rikeste land med høyere levestandard enn Italia og Australia, gratis skole, helsevesen og rett til studiestipend i utlandet for menn og kvinner, arbeidsledighetstrygd og stønad på $ 50.000 ved familieetablering. 82 % kan lese og skrive. Sosialisten Moammar Gadaffi har latt oljerikdommen komme befolkningen til gode, store statlige utenlandsfond skulle sikre fremtiden,” fra The Herland Report.

  Det hadde vært spennende å se en rapport fra NATO på hvor mye voldtekt av kvinner og barn det er i Libya nå. Hvis det er under krigstilstand og lovløse tilstander etter krig at kvinner og barn er best beskyttet mot seksualisert vold så er det lettere å forstå hvorfor USA og NATO forbereder en krig mot Russland med Europa som slagmark. Det må vel være for å få ende på voldtekts-bølgene i Europa mot vertbefolkningens kvinner og barn? Jeg venter spent på svaret.

 5. Avatar for baluba baluba says:

  Det var om Libya i nrktxttv i dag. Amnesty og en til av disse svnindelNGOene ville ha slutt på at afrikanerne ble sendt tilbake til Libya når de la ut i båt. De var visst vårt ansvar? Italia burde derfor skrote avtalen og flommen over middelhavet øke igjen, ifølge dem.

 6. Avatar for ToreF ToreF says:

  Husker historien om at Gaddafis soldater var utstyrt med Viagra for å voldta flest mulig kvinner - samtig som de sloss mot jihadistene.

  Saken var utrolig, men ble uten motforestillinger kjørt ut i alle vestlige medier for å rettferdiggjøre bombingen av Libya. Saken ble av FN endatil henvist til den internajonale straffedomstolen ICC, som etterhvert i det stille henla saken, fordi den var helt uten substans.

  En annen historie som fikk stor oppmerksomhet var episoden med Iman al-Obeidi. Hun stormet inn på hotell Rixos i Tripoli hvor hele den vestlige pressen var samlet, og fortalte at hun var massevoldtatt og mishandlet av 15 Gaddafisoldater.

  Obeidi ble selve legemliggjøringen av hvordan Gaddafi-regimet mishandlet kvinner, og ble utnyttet maksimalt av Clinton, NATO og Jolie for å demonisere regjeringen og rettferdiggjøre bombingen.

  Hun kom seg ut av Libya, ble mottatt i Qatar, som etter en tid ville kaste henne ut og sende henne tilbake til Libya. Hillary grep inn og ga Obeidi opphold i USA.

  Mindre kjent er det at Obeidi nå soner en dom på seks år i et fengsel i Colorado for å ha angrepet og skadet en politimann og flere andre, barslagsmål,og en rekke andre lovbrudd. Selv de som skulle hjelpe offeret Obeidi til rette i USA , ga opp og framholdt at damen var alvorlig forstyrret.

  I dommen fra 2015 fastslår retten bl.a at Obeidi sliter med store psykiske problemer, virkelighetsforvrengninger og alkoholisme.

  Altså omtrent det samme som regjeringstalsmenn i Libya fortalte vestlig presse etter episoden på Rixos.

  For NATO og Hillary Clinton fikk Obeidi en enorm propagandaverdi. Hun ble et strålende symbol for at NATO bombingen og nedslaktningen av kvinner og barn i Libya var både humanitær og nødvendig.

  Obeidi er idag gjemt og glemt av mediene. Ikke rart. Verken Jolie eller Stoltenberg er interessert i å forstyrre bildet av en rettferdig krig basert på løgn og propaganda.

 7. Avatar for baluba baluba says:

  Ser du også hvordan pressen behandler det at Trump skal frigi FBI dokumentene? Ikke et kritisk spørsmål. Øynene til Jolie ser ut som pissehull i snøen.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

10 KOMMENTARER

 1. Man får vara glad för det lilla
  Den svenske filmregissören Ruben Östlund var gäst hos Skavlan igår (2 feb). Han pratade en massa bland annat berättade han att det en del media antyds ha något ihop med Angelina Jolie. Ruben hade – om han skulle få frågan av media – tänkt svara att Angelina bara var vänner. Men så hade hans mamma ringt och berättat att Angelina Jolie var för NATO. Och där gick gränsen och Östlund deklarerade att det aldrig kunde bli något mellan honom och Angelina.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.