Jødisk organisasjon nektet innreise i Israel

0
Jewish Voice for Peace demonstrerer i Washington i juli 2014. Foto: Atheer Ahmed Kakan / Anadolu Age

Den venstreorienterte organisasjonen Jewish Voice for Peace er satt på svarteliste av israelske myndigheter og vil bli nektet innreise i Israel, skriver den israelske avisa Haaretz.

Grunnen til at JVP er satt på svarteliste er at organisasjonen går inn for boikott av Israel på grunn av okkupasjonen og de ulovlige bosettingene på Vestbredden. Organisasjonens leder, Rebecca Vilkomerson, skrev en kronikk i Washington Post under tittelen “I’m Jewish, and I want people to boycott Israel”, og det har falt den israelske regjeringa tungt for brystet.

På Twitter skriver Vilkomerson:

Israel’s list banning intl human rights organizations & advocates from entry is yet another desperate, fanatic attempt by Israel’s far-right government to silence its critics and counter the impressive growth of the nonviolent BDS movement for Palestinian rights around the world.

JVP har også krevd at USA innstiller all militær støtte til Israel inntil den ulovlige okkupasjonen tar slutt. Vilkomerson skrev også nylig en artikkel i Huffington Post med tittelen: AIPAC doesn’t speak for me.

Der skriver hun:

Increasing numbers of Jewish Americans are gravely concerned by Israel’s occupation of Palestinian land, made possible thanks to American taxpayer money. The sooner the political class in Washington understands this, the better chance we have for U.S. policies that promote the freedom and security of Palestinians and Israelis alike.

 

Det er interessant og vel verdt å legge merke til at flere jøder i USA begynner å protestere mot Israel på denne måten, og det tydelig at regimet i Israel oppfatter det som en trussel mot den sionistiske politikken.

Myndighetene i Israel vil foreløpig ikke ut med hvilke andre organisasjoner som står på svartelista.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelUSA-flopp i sikkerhetsrådet
Neste artikkelGreske soldater nektet å vokte NATOs nye helikopterbase
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).