Jødisk organisasjon nektet innreise i Israel

2
Jewish Voice for Peace demonstrerer i Washington i juli 2014. Foto: Atheer Ahmed Kakan / Anadolu Age

Den venstreorienterte organisasjonen Jewish Voice for Peace er satt på svarteliste av israelske myndigheter og vil bli nektet innreise i Israel, skriver den israelske avisa Haaretz.

Grunnen til at JVP er satt på svarteliste er at organisasjonen går inn for boikott av Israel på grunn av okkupasjonen og de ulovlige bosettingene på Vestbredden. Organisasjonens leder, Rebecca Vilkomerson, skrev en kronikk i Washington Post under tittelen “I’m Jewish, and I want people to boycott Israel”, og det har falt den israelske regjeringa tungt for brystet.

På Twitter skriver Vilkomerson:

Israel’s list banning intl human rights organizations & advocates from entry is yet another desperate, fanatic attempt by Israel’s far-right government to silence its critics and counter the impressive growth of the nonviolent BDS movement for Palestinian rights around the world.

JVP har også krevd at USA innstiller all militær støtte til Israel inntil den ulovlige okkupasjonen tar slutt. Vilkomerson skrev også nylig en artikkel i Huffington Post med tittelen: AIPAC doesn’t speak for me.

Der skriver hun:

Increasing numbers of Jewish Americans are gravely concerned by Israel’s occupation of Palestinian land, made possible thanks to American taxpayer money. The sooner the political class in Washington understands this, the better chance we have for U.S. policies that promote the freedom and security of Palestinians and Israelis alike.

 

Det er interessant og vel verdt å legge merke til at flere jøder i USA begynner å protestere mot Israel på denne måten, og det tydelig at regimet i Israel oppfatter det som en trussel mot den sionistiske politikken.

Myndighetene i Israel vil foreløpig ikke ut med hvilke andre organisasjoner som står på svartelista.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for SHO SHO says:

    Det ser ut som Trumps politikk klarer å lage splittelse blant jødiske organisasjoner. Splitt og hersk kan man kanskje si?

  2. Avatar for baluba baluba says:

    Jeg lurer på en ting når det gjelder Midt-østen og konflikten mellom Israel og Palestinerne. Denne har nå Norge involvert seg i i over femti år, kansje seksti år. Man har sett bilder i avisene av statsledere som har bygget seg opp enorme milliardformuer basert på såkalt “bistand”. Fra starten av dette århundret husker man demonstrasjoner i Oslo mot at skattepengene våre bla skulle gå til Arafat. Norge blir selvsagt valgt som sjef for giverlandsgruppen og med særlig ansvar for statsbygging osv i kraft av våre oljeformue. -Hvem gidder å betale når Norge løper for å betale? Norge trekkes igjen inn som en part i forhandlingene.
    Er det ikke på tide at de norske skattebetalerne snart får være med å bestemme her? Man ser ingen resultater etter alle disse tiårene med trenerte forhandlinger. Derfor synes jeg at folket burde spørres om dette kan fortsette?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere