Demonstranter brenner EU-flagg i Bulgaria

0
Fra demonstrasjonene i Sofia.

Samme dag som Bulgaria tok over presidentskapet for kommende halvår i EU, brøt det ut demonstrasjoner i Bulgarias hovedstad Sofia. Ved høytidelighetene i forbindelse med presidentvervet var presidenten i EU-kommisjonen, Jean-Claude Juncker og andre koryfeer til stede. De fikk en antydning fra gata i Sofia om at de kanskje ikke er så populære der som de kunne ønske. Demonstrantene brente EU-flagget og ropte rasende slagord mot unionen.

Junker på sin side, sa at Bulgaria hører hjemme i eurosonen, og viste igjen at hans sans for realisme ikke er helt på høyden. Demonstrantene brente også NATO-flagg og ropte slagord mot regjeringa av typen: Mafia!, Korrupsjon! og Gå av!

Det har vært en lang rekke store demonstrasjoner mot den enorme korrupsjonen i Bulgaria. Størst var demonstrasjonene i 2013–2014, men det var også demonstrasjoner i 2017. Landet er antakelig det mest korrupte i EU.

Bulgaria har gjennomført omfattende nyliberale reformer og får skryt av EU for dette. Samtidig lever en fjerdedel av innbyggerne under fattigdomsgrensa, noe som godt går sammen med nyliberale reformer, som man jo vet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.