USA skamroser Syriza

0
Alexis Tsipras er en velkommen gjest hos Donald Trump i Det hvite hus.

USAs ambassadør til Hellas, Geoffrey Pyatt, skamroser den greske regjeringa under ledelse av Syriza. Ifølge Pyatt er forholdet mellom USA og Hellas nå bedre enn på mange tiår, og USA ser Hellas som en «pillar for stabillitet i regionen». Dette skriver nettavisa Ekathimerini.

Pyatt var helt sentral i det USA-styrte statskuppet i Ukraina i 2014 da ambassaden under hans ledelse fungerte som en operasjonssentral. Nå har han vært ambassadør til Aten et år og kan ikke få rost regjering til Alexis Tsipras nok.

“We see Greece as an important partner, not just because of the way that we work together – for instance our military forces in Souda Bay – but also the way in which Greece is deepening its partnership with American friends in the region.”

USAs «venner i regionen» er i første rekke Israel, og Syriza-regjeringa har ganske riktig gjort seg populær i Tel Aviv.

Den israelske forsvarsministeren Moshe Ya’alon var i Aten 27.1.2016 og hadde møter med sin kollega Panos Kammenos. Dagen etter dro Tsipras til Israel med ni av sine ministre for å møte den utvilsomme krigsforbryteren Benjamin Netanyahu.

Tsipras og Netanyahu diskuterte sikkerhet i det indre Middelhavet, og er det noe Israel er kjent for så er det jo “sikkerhet i det indre middelhavet”. De diskuterte også felles løsninger for Feil! Hyperkoblingsreferansen er ugyldig.

I sin tale i Jerusalem snakket Tsipras varmt om at “våre to folk er meget gamle. Gjennom tusener av år har vi levd sammen…” 

I oktober 2017 var Tsipras i Washington og møtte president Donald Trump. Under møtet med mediene i rosehagen sa den greske statsministeren til Trump at:

“Vi har felles verdier. Ikke glem at verdien av demokrati og frihet ble født i Hellas. Det er en av de verdiene som gjennomsyrer amerikansk kultur og amerikansk tradisjon. Presidenten fortsetter denne tradisjonen. “

Tsipras hyllet også uten forbehold USAs rolle i å «fremme samarbeid i Midtøsten og på Balkan, noe som bidrar til sikkerhet og vekst i regionen». (Stikkord: Libya, Syria, Jemen, Palestina.)

Uttalelsene fra ambassadør Pyatt viser at kjærligheten er gjensidig.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.