Tyskland: – Det trengs en ny tysk politikk overfor USA

15

Den tyske utenriksministeren Sigmar Gabriel (SPD) krever at Tyskland og EU endrer sin politikk overfor USA. Dette skriver Süddeutsche Zeitung. Avisa har lest manuskriptet til en tale utenriksministeren snart skal holde.

Offisielt er det svekkelsen av USAs posisjon i verden under Donald Trump som har fått Gabriel til å trekke denne konklusjonen. Gabriel mener at Tyskland bør begynne å se på USA som «en partner blant mange». «Vi må sjøl definere vår politikk og om nødvendig trekke røde linjer overfor partnere, og vi må sørge for våre egne interesser.»

Dette er jo en indirekte innrømmelse av at tyske og europeiske ledere i dag ikke først og fremst tenker på sine egne lands interesser, men underordner seg USAs, slik de har gjort i den katastrofale sanksjonspolitikken mot Russland.

Og Gabriels manus nevner da også nettopp sanksjonene mot Russland som et eksempel på at Tyskland må stikke ut sin egen kurs. Disse sanksjonene har kostet Tyskland og tysk eksportindustri dyrt, både i tap av arbeidsplasser og markeder. USAs politikk på dette området er også en direkte trussel mot Tyskland energiforsyning, noe som i høy grad bekymrer tysk industri.USA vil tvinge europeerne og Tyskland til å kjøpe dyr flytende naturgass fra USA framfor å kjøpe billigere og lettere tilgjengelig naturgass fra Russland. Sanksjonene fra USA gjør det nesten umulig å finansiere Nord Stream 2-ledningen fra Russland til Tyskland, skriver Forbes.

Gabriel advarer også mot å undergrave atomavtalen med Iran fordi det øker faren for krig og skader den nasjonale sikkerheten. Tyskland og EU ønsker en normalisering av forholdet til Iran, ikke minst for igjen å kunne inngå lukrative økonomiske avtaler med landet. Tysk industri har signalisert at den ønsker å investere 12 milliarder dollar i Irans oljeindustri. Slik situasjonen er nå, er det Russland og Kina som får disse avtalene.

Det Gabriel ikke nevner er at USA har et militært nakketak på Tyskland. I virkeligheten har USA med sine baser og store troppestyrker i Tyskland, fullstendig militær kontroll over landet. Det er ikke veldig mange sprell en tysk regjering kan gjøre før USA kan stramme garrotten rundt dens hals. Den rådende USA-politikken er å drive Europa og Tyskland inn i krigsforberedelser mot Russland. Så lenge ikke Tyskland bryter med denne politikken, blir alt snakk om «egen kurs» bare tomt prat.

Et annet nøkkelpunkt i manuset til Gabriel er det som handler om Frankrike. Han ønsker at «Frankrike skal bli mer tysk og Tyskland mer fransk,» det vil si at de skal bli mer samkjørte og definere EUs framtid. Under dette ligger naturligvis også den kommende Europa-hæren.

KampanjeStøtt oss

15 KOMMENTARER

 1. Givetvis har USA militär kontroll över Tyskland. Men vad skulle USA kunna göra rent praktiskt om Tyskland drog sig ur förberedelserna av ett krig mot Ryssland? Det skulle ha stor effekt på övriga medlemsländer i Nato och förmodligen ytterligare försvaga Nato. USA kan inte tvinga Tyskland militärt att vara med på noterna. Men väl ekonomiskt och det är ju där som knuten finns. Enda sättet att komma ur beroendet är att agera steg för steg, till att börja med att hoppa av från sanktionerna mot Ryssland. Där kan Tyskland få med sig Österrike, Schweiz, Tjeckien, Slovakien och Ungern. Samt att få opinionen i Skandinavien att vackla.

 2. Den rådende USA-politikken er å drive Europa og Tyskland inn i krigsforberedelser mot Russland. Makan til vrøvl

  • USAs og NATOs bombing av Jugoslavia, Irak og Libya er ikke vrøvl, dette er faktisk noe som har skjedd i den virkelige verden.

 3. NATO uten USA er et stort fremskritt selv om et rest-NATO uten USA trolig kan bli imperialistisk bla når det gjelder Afrika. Dette vil være et framskritt fordi ingen stormakt i Europa ønsker å risikere atomkrig i Europa, mens visse kretser i USA derimot snakker om muligheten for en begrenset atomkrig som i praksis kan bety at Europa og Russland ligger igjen som atomslagmark mens USA (på det andre siden av havet) i hovedsak går fri.

   • Ifall Die Linke ändrar inställning beträffande migrationspolitiken – Wagenknecht har försiktigt börjat kritisera Merkel på den punkten, men det finns nog ett stort motstånd i partiet – skulle de ha mycket bättre chanser att påverka politiken i Tyskland. Fortsättningsvis kommer alla partier som håller fast vid Merkels välkomstpolitik mot migranter att få det svårare och svårare, eftersom de negativa effekterna blir tydligare och tydligare. Wagenknecht och Lafontaine är bland de mest intelligenta politikerna i Tyskland. Många kommentarer från läsare i politiskt korrekta tyska tidningars kommentatorsfält, ex vis FAZ och Die Welt, om uttalanden av Wagenknecht och Lafontaine är överraskande positiva.

    • «Ifall Die Linke ändrar inställning beträffande migrationspolitiken – Wagenknecht har försiktigt börjat kritisera Merkel på den punkten»

     Merkel snakket ikke om migrasjon!

     Wagenknecht er jo ganske klar på at USA og NATOs bombing er årsak til denne såkalte migrasjonen?

     Merkel støttet ikke migrasjon, men en flyktningepolitikk der tyskland skulle ta imot 1 million flyktninger pr. år fra krigen som USA/Israel/Saudi-barbaria – med støtte fra Tyskland og NATO førte/fører i Syria og ellers i midtøsten.

     USA som leder krigen ville bare ta imot 10.000 flyktninger pr. år fra Syria.

     Man kan lure litt på hvorfor Merkel vil ta imot så mange flyktninger fra en krig som de er beordret til å støtte.

     Var det noen i Washington som sa: Das war ein befehl !!! ?

     Hvorfor adlyder Merkel?

     Styrer Merkel mot en ny Untergang?

     Hitler’s Rant – Original Video with English Subtitles: Film = Downfall/Der Untergang – HD
     https://www.youtube.com/watch?v=t7PmzdINGZk

 4. «Det Gabriel ikke nevner er at USA har et militært nakketak på Tyskland.»

  Det er vel mer som et balletak.

  «Hemmeligheten» om at Tyskland er en traktat-bundet amerikansk koloni ble avslørt av den pensjonerte tyske generalen Gerd-Helmut Komossa for noen år siden i hans bok: Die deutsche Karte. Boken ble en bestseller i Tyskland, men boken ble utgitt i Østerrike, siden man ikke har pressefrihet i Tyskland. Ingen forlag i Tyskland turde å utgi boken, og alle bokhandlerkjeder nektet å selge boken, men boken kunne bestilles på nett fra forlaget i Østerrike.

  Boken avslørte en hemmelig traktat der Vest-Tyskland i 1949 gikk med på å bli en ameriansk koloni i 150 år, og hvordan USA har tatt full kontroll over blant annet militæret og media i Tyskland.

  «Den rådende USA-politikken er å drive Europa og Tyskland inn i krigsforberedelser mot Russland.»

  Og dette er jo en stor vits !!

  Tyskland er tilnærmet lik avvæpnet og forsvarsløs mot den amerikanske okkupasjonsmakten, for ikke å snakke om at de er en tannløs tiger i forhold til den russiske bjørnen.

  Det tyske forsvaret har ikke nok geværer til sine soldater, så mange soldater får utlevert svartmalte kosteskaft når de skal ut å marsjere !!

  Tyskland, som på ordre fra USA, har sendt sine «mektige» styrker til den russiske grensen for «avskrekking», har tilsammen ca. 300 tanks, men bare 95 tanks som fungerer. Resten er satt ut av spill på grunn av manglende reservedeler++

  Russland, derimot har ca. 3000 tanks som fungerer og er i bruk + 15.000 tanks som står på lager og er klar til å bli tatt i bruk…

  Den rådende USA-politikken som Tyskland lydig adlyder minner mest om forberedning til assistert frivlillig selvmord.

 5. Først må tyskerne bestemme seg for hva de vil i -og med EU.:

  Den mulige Gro-Ko deltaker Martin Schulz har sluppet katta ut av sekken.
  Han siteres,både i Tysk og internasjonal presse-på at EU må bli til Europas Forenede Stater ,innen 2025.
  Til det trengs en traktat/forfatning-og de som ikke vil være med,skal kastes ut.
  Dette,mens det nå planlegges en felles -migrasjonspolitikk,der de land som ikke vil være med på omfordelingen av -migranter,av alle slag,skal bestrafffes.Om det er økonomisk,eller ved utestengelse-det får vi vente på NRKs analytikere med å få avklart.
  Ja.Og så venstresidens mottakelse av dette da.I EU-delstatene ,og I Norge.Er Schulz en venstreorientert høvding,eller en reaksjonær fantast-som vi må «dra til venstre.»

  Vi andre,populist-rasister,får vente på Julenissen.Han kommer nok,om vi vil.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.