Tyskland: – Det trengs en ny tysk politikk overfor USA

0

Den tyske utenriksministeren Sigmar Gabriel (SPD) krever at Tyskland og EU endrer sin politikk overfor USA. Dette skriver Süddeutsche Zeitung. Avisa har lest manuskriptet til en tale utenriksministeren snart skal holde.

Offisielt er det svekkelsen av USAs posisjon i verden under Donald Trump som har fått Gabriel til å trekke denne konklusjonen. Gabriel mener at Tyskland bør begynne å se på USA som «en partner blant mange». «Vi må sjøl definere vår politikk og om nødvendig trekke røde linjer overfor partnere, og vi må sørge for våre egne interesser.»

Dette er jo en indirekte innrømmelse av at tyske og europeiske ledere i dag ikke først og fremst tenker på sine egne lands interesser, men underordner seg USAs, slik de har gjort i den katastrofale sanksjonspolitikken mot Russland.

Og Gabriels manus nevner da også nettopp sanksjonene mot Russland som et eksempel på at Tyskland må stikke ut sin egen kurs. Disse sanksjonene har kostet Tyskland og tysk eksportindustri dyrt, både i tap av arbeidsplasser og markeder. USAs politikk på dette området er også en direkte trussel mot Tyskland energiforsyning, noe som i høy grad bekymrer tysk industri.USA vil tvinge europeerne og Tyskland til å kjøpe dyr flytende naturgass fra USA framfor å kjøpe billigere og lettere tilgjengelig naturgass fra Russland. Sanksjonene fra USA gjør det nesten umulig å finansiere Nord Stream 2-ledningen fra Russland til Tyskland, skriver Forbes.

Gabriel advarer også mot å undergrave atomavtalen med Iran fordi det øker faren for krig og skader den nasjonale sikkerheten. Tyskland og EU ønsker en normalisering av forholdet til Iran, ikke minst for igjen å kunne inngå lukrative økonomiske avtaler med landet. Tysk industri har signalisert at den ønsker å investere 12 milliarder dollar i Irans oljeindustri. Slik situasjonen er nå, er det Russland og Kina som får disse avtalene.

Det Gabriel ikke nevner er at USA har et militært nakketak på Tyskland. I virkeligheten har USA med sine baser og store troppestyrker i Tyskland, fullstendig militær kontroll over landet. Det er ikke veldig mange sprell en tysk regjering kan gjøre før USA kan stramme garrotten rundt dens hals. Den rådende USA-politikken er å drive Europa og Tyskland inn i krigsforberedelser mot Russland. Så lenge ikke Tyskland bryter med denne politikken, blir alt snakk om «egen kurs» bare tomt prat.

Et annet nøkkelpunkt i manuset til Gabriel er det som handler om Frankrike. Han ønsker at «Frankrike skal bli mer tysk og Tyskland mer fransk,» det vil si at de skal bli mer samkjørte og definere EUs framtid. Under dette ligger naturligvis også den kommende Europa-hæren.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.