Stoltenberg og Angelina Jolie: «Nato må kjempe for kvinnene»

6

I en artikkel i The Guardian skriver NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg og skuespiller Angelina Jolie at Nato må «forsvare kvinners rettigheter».

Jolie er grunnlegger av Preventing Sexual Violence in Conflict Initiative, og sammen skriver de to om hvordan kvinnespørsmålet skal integreres i Natos globale militære tenkning.
Jolie lar seg villig bruke til en skjønnmaling av Natos historie og alliansens rolle når hun og Stoltenberg skriver:

«The Nato Alliance was founded to safeguard not just the security but also the freedom of its peoples: in the words of President Harry Truman, as “a shield against aggression and the fear of aggression”.
For nearly 70 years Nato has stood for collective defence against military threats. But also for the defence of democracy, individual liberty, the rule of law and the UN Charter.»

Nå blir spørsmålet: Hvor lang tid vil det gå før vi får grufulle rapporter, gjerne støttet av kvinneorganisassjoner med «bønn» om at NATO «må gripe inn». Vil organisasjoner la seg bruke til å promotere enda flere grusomme kriger med ”kvinners rettigheter og trygghet” som innsalg? Amnesty og HRW er eksempler på organisasjoner som har null tillit etter å ha vært bidragsytere til krig i mange land og produserte falske rapporter for å hjelpe krigsmaskineriet til NATO og har endog hatt pro-NATO reklamekampanjer.

Og vi har ikke glemt hvordan partiene på Stortinget solgte inn krigen for å ødelegge Libya med argumenter som om det dreide seg om utviklingshjelp. Dagrun Eriksen fra KRF sa følgende da hun forklarte sitt partis støtte til bombinga:

«Den arabiske verden trenger nå en reformasjon der man ikke bare skifter ut tyranni med folkestyre, men der man også skifter ut vilkårlig maktmisbruk med respekt for menneskerettigheter, skifter ut kvinneundertrykkelse med likeverd og likestilling, skifter ut fordommer med utdanning, skifter ut korrupsjon med en rettsstat.»

Så surrealistisk dette er, kan det vise seg at Eriksen blir en pioner for den nye måten å selge Natos kriger på: med Angelina Jolie for mer feministisk krig for å drepe kvinner og barn.

Amnesty Internationals plakatkampanje for Natos krig i Afhanistan.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for SHO SHO says:

    Det ser ut som den vestlige verden er på vei inn i et mentalt fantasi-landskap, men slik er det vel i sivilisasjoner som er på vei mot undergangen.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

6 KOMMENTARER

  1. Relevant info fra den store verden:etter at Angelica Jolie fikk fjernet de såkalte «barnearbeidsfabrikkene «i Bangla Desh,noe som ga henne jobben som «ekspert » i FN-systemet,til hele vestverdenens ville applaus,ble resultatet aldri fulgt opp,men realiteten var at «slavearbeiderne» i stor grad ble solgt som sexslaver ,mest til Malaysia-men det er jo helt greit-de var jo frigjorte….

  2. -og angående Jens Krigsforbryter Stoltenberg-mellomnavnet sier alt-og er dypt tilfreds og takknemlig at jeg har fått oppleve en landssviker på linje med Vidkun Quisling også i min levetid…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.