Stoltenberg og Angelina Jolie: «Nato må kjempe for kvinnene»

0

I en artikkel i The Guardian skriver NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg og skuespiller Angelina Jolie at Nato må «forsvare kvinners rettigheter».

Jolie er grunnlegger av Preventing Sexual Violence in Conflict Initiative, og sammen skriver de to om hvordan kvinnespørsmålet skal integreres i Natos globale militære tenkning.
Jolie lar seg villig bruke til en skjønnmaling av Natos historie og alliansens rolle når hun og Stoltenberg skriver:

«The Nato Alliance was founded to safeguard not just the security but also the freedom of its peoples: in the words of President Harry Truman, as “a shield against aggression and the fear of aggression”.
For nearly 70 years Nato has stood for collective defence against military threats. But also for the defence of democracy, individual liberty, the rule of law and the UN Charter.»

Nå blir spørsmålet: Hvor lang tid vil det gå før vi får grufulle rapporter, gjerne støttet av kvinneorganisassjoner med «bønn» om at NATO «må gripe inn». Vil organisasjoner la seg bruke til å promotere enda flere grusomme kriger med ”kvinners rettigheter og trygghet” som innsalg? Amnesty og HRW er eksempler på organisasjoner som har null tillit etter å ha vært bidragsytere til krig i mange land og produserte falske rapporter for å hjelpe krigsmaskineriet til NATO og har endog hatt pro-NATO reklamekampanjer.

Og vi har ikke glemt hvordan partiene på Stortinget solgte inn krigen for å ødelegge Libya med argumenter som om det dreide seg om utviklingshjelp. Dagrun Eriksen fra KRF sa følgende da hun forklarte sitt partis støtte til bombinga:

«Den arabiske verden trenger nå en reformasjon der man ikke bare skifter ut tyranni med folkestyre, men der man også skifter ut vilkårlig maktmisbruk med respekt for menneskerettigheter, skifter ut kvinneundertrykkelse med likeverd og likestilling, skifter ut fordommer med utdanning, skifter ut korrupsjon med en rettsstat.»

Så surrealistisk dette er, kan det vise seg at Eriksen blir en pioner for den nye måten å selge Natos kriger på: med Angelina Jolie for mer feministisk krig for å drepe kvinner og barn.

Amnesty Internationals plakatkampanje for Natos krig i Afhanistan.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelKina og Iran kutter ut dollar i bilateral handel
Neste artikkelNye steigan.no | Mot Dag
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).