Reportrar utan gränser föreslår censur och stödjer USA:s propaganda

0
Maren Sæbø forsvarer White Helmets i Bistandsaktuelt, men de er ikke noe annet enn en del av al-Qaida.

Av Anders Romelsjö.

Reeportrar utan gränser (RSF) bojkotterar Geneva Press Club i ett seminarium om Vita Hjälmarna (White Helmets), VH. Här följer brev från RSF och svar från ordföranden Guy Mettan i pressklubben (Swiss Press Club Director). Lifeboat News
Genève den 23 november 2017.

Brev från Reportrar utan gränser

Dear Sir,
Vi är medvetna om evenemanget som organiserats av den schweiziska pressklubben den 28 november: ”De bryr sig inte om oss”. Om Vita Hjälmarnas sanna dagordning. Vi utmanades också i vårt stöd för denna konferens, då namnet på vår organisation visas i listan över mediemedlemmar.
Vi tar helt avstånd från detta evenemang och vill inte vara förknippade med en konferens som välkomnar en så kallad journalist som Vanessa Beeley, som rättfärdigar tortyrens användning av den syriska regimen för att vara kvar. Hon har aldrig publicerats i oberoende media, men refereras åtminstone tvåhundra gånger i den ryska mediepropagandan (SputnikNews, Russia Today).
Dessutom är det oacceptabelt att bjuda in Marcello Ferrada de Noli, ordförande för svenska läkare för mänskliga rättigheter (SWEDHR), en förening som vi tror fungerar som ett verktyg för rysk propaganda. Det är troligt att du inte har varit medveten om dessa uppgifter, vi har lämpliga länkar till detta.
Vi uppmanar Dig att överge projektet, vilket kommer att skada bilden av den schweiziska pressklubben. Beroende på Ditt beslut, förbehåller vi oss möjligheten att överväga att behålla vårt medlemskort.

Ser fram emot att höra från Er

Vänliga hälsningar,

Gérard Tschopp och Christiane Dubois

Svar från Guy Mettan, Genève Press Club

Det här verkar vara en allvarlig attack mot yttrandefrihet och i total motsats till ”friheten att informera och bli informerad överallt i världen som RSF säger sig försvara i sin stadga, och som framträder i alla brevhuvuden.
Jag har aldrig sett något liknande En organisation som ska försvara pressfrihet ber mig att censurera en konferens. Denna typ av påtryckning för att avbryta presskonferenser kommer vanligtvis bara från länder som är kända för att vara diktaturer, såsom Saudiarabien, Egypten eller Bahrain. Det här är första gången ett sådant krav har kommit från en organisation som försvarar journalister, från ett demokratiskt land! Självklart kommer jag inte att följa förslaget. Det skulle vara att missbruka en profession, en policy som jag hoppas att ni fortfarande vill följa!
I stället för att utöva censur, föreslår jag att ni deltar i denna presskonferens, vilket jag också föreslagit för anhängare till VH och att ställa frågor till talarna. För min del är jag naturligtvis beredd att välkomna en presskonferens med de organisationer som stöder de vita hjälmarna, så att de kan framföra sina synpunkter. Hittills har de inte svarat.

När det gäller de personliga attacker mot våra kollegor Vanessa Beeley & M De Noli. De är en skam för journalistik.

Slutligen vidarebefordrar jag till er några av de många budskap jag har fått från hela världen som stöder initiativet och inser att yttrandefriheten är lika angripen bland oss ​​som det är i ”diktaturerna” som ni göra hänvisar till. (Slut på Guy Mettans svar).

Kommentar: Detta är bara en av flera exempel på censur och inskränkning i yttrandefriheten under senare tid. I Sverige såg vi beslutet att hindra Nya Tider att medverka vid bokmässan i Göteborg nästa år. Utvecklingen är mycket oroande. Om ett par år kanske faktabaserade bloggar som denna får svårt att kunna publicera – vem vet? För ett par år sedan publicerade jag en artikel som bl.a.innehöll uppgifter från en rapport från ”Reportrar utan gränser”, vid sidan av uppgifter från Glenn Greenwald och John Thurley Reportrar utan gränser – Ännu sämre pressfrihet i USA
Jag känner inte till ”Reportrar utan gränser” så väl. Nyligen fick organisationen 250 000 dollar av en av världens fem rikaste män, Amazon-chefen Jeff Bezos, känd för sitt samarbete med CIA. ; CIA-vännen Amazon stormar in

SWEDHR (Swedish Doctors for Human Rights) är en fristående organisation och absolut inte ”ett verktyg för rysk propaganda.” Föreningen SWEDHR och dess ordförande Marcello Ferrada de Noli har förtalats av DN, liksom i viss mån jag som är vice ordförande. DN vägrade att införa en korrigering av felaktiga uppgifter i en stor artikel om SWEDHR i 22/4 i år. Vanställd kritik i DN, Expressen och Aftonbladet av fredsorgansationen SWEDHR om Syrien och DN desinformerar friskt och förnekar sin policy

Kampen för yttrandefrihet måste förstärkas!

Professor Marcello Ferrada de Nolis föredrag i Geneve: The Indicter

Denne artikkelen ble først publiswert på jinge.se.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelNye steigan.no | Mot Dag
Neste artikkelForsvar Nussir mot Nussir!