Jerusalem: Ikke bare Trump, men også Bernie Sanders

0

Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad har med rette vakt sinne og frustrasjon over store deler av verden. Men for protokollen: Han var ikke alene i USA om denne beslutninga. Bak seg hadde han et samstemmig senat. 5. juni 2017 vedtok Senatet i USA med 90 stemmer å pålegge USAs president å flytte ambassaden til Jerusalem.

Det gjorde de ved å stemme for S. Res. 176.

Dette er en markering av hva man i Senatet kaller «femtiårsdagen for gjenforeninga av Jerusalem», eller som man i FN kaller den ulovlige okkupasjonen av Øst-Jerusalem. Sanders & co stemte blant annet for formuleringa:

…since 1967, Jerusalem has been a united city, and persons of all religious faiths have access to holy sites within the city.

Noen vil mene at det er en nokså sminket framstilling av virkeligheten. Det står også en sånn merkelighet som at Jerusalem har vært en hellig by i jødedommen i 3000 år, enda jødedommen helt opplagt ikke har eksistert som sådan i 3000 år. Ikke fantes det noe Jerusalem da heller. Israelske arkeologer har virkelig forsøkt å bevise at Bibelens ord er korrekte. Men når de graver i Jerusalem og bruker de mest avanserte teknikkene de har, finner de ikke noe spor av Davids tempel eller for den del noe spor av noen by før det niende århundre før vår tidsregning. Les denne interessante artikkelen i Haaretz.

Resolusjonen sier videre:

«Resolved,
That the Senate—

(1) recognizes the 50th Anniversary of the re-unification of Jerusalem and extends its friendship and hopes for peace to the residents of Jerusalem and the people of Israel;

(2) reaffirms its support for Israel’s commitment to religious freedom and administration of holy sites in Jerusalem;

(3) continues to support strengthening the mutually beneficial American-Israeli relationship;

Og avslutter med pålegget til presidenten om å flytte ambassaden.

(6) reaffirms the Jerusalem Embassy Act of 1995 (Public Law 104–45) as United States law, and calls upon the President and all United States officials to abide by its provisions.

Norsk venstreside har gjort Berni Sanders til sin helt, så vi tenkte at det kunne være greit å vite at også han står for en sionistisk politikk, og at han har stemt for ikke bare å oppfordre, men å pålegge Donald Trump å flytte ambassaden til Jerusalem

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.