Den syriske armeen nedkjempet terroristbase nær Golan-høydene

2
Diese Karte wurde von der israelischen Debkafile früher in 2017 veröffentlicht und zeigtdie strategische Lage von Beit Jinn.

Jihadister fra Ha’yat Tahrir al-Sham (det vil si Jabhat al-Nusra, al-Qaidas filial i Syria) har lenge kontrollert et område nær de okkuperte Golan-høydene i Beit Jinn-dalen vest for Damaskus. Nå sier meldinger fra fronten at den syriske armeen har nedkjempet basen deres og at det er inngått en våpenhvileavtale som betyr at den syriske armeen tar kontrollen over området. Det er første gang siden 2011 at den syriske armeen har kontroll over dette området.

Dette er en strategisk seier for Syria fordi det betyr kontroll over et viktig knutepunkt og fordi denne posisjonen også gjør det mulig å beskyte andre jihadistposisjoner i området.
I avtalen som er inngått skal jihadistene legge ned våpnene. De som ønsker å slutte å krige vil bli repatriert i Beit Jinn. De som ikke ønsker å slutte å krige vil bli transportert til jihadistkontrollerte områder i Daraa og Idlib.

Israel har ønsket at jihadistene skulle bevare kontrollen over et område øst for Golan, slik at det kunne fungere som en ekstra buffer for Israel utenfor det okkuperte Golan.
Nettmagasinet Debka.com, som drives av Israels etterretning, omtaler den syriske armeens seier i Beit Jinn som «et alvorlig tilbakeslag for Israel».

According to DEBKAfile’s military sources, by capturing the village, the Syrian-Hizballah force has managed to split the rebel forces into two parts, each of them effectively under siege.
Israel has repeatedly sent out warnings that Hizballah would not be permitted to come near its Golan border, yet the IDF did not raise a finger to save Mahar Al-Mir. Since its fall, the rebel chiefs offered to retreat from the enclave without a fight. This development, our military sources stress, would bring Syrian and Hizballah troops right up to the Syrian-Israel borderline running through the Hermon foothills up to northern Golan.

Debka skriver også at jihadistghruppene i området har samarbeidet med Israel og stolt på at IDF ville komme dem til unnsetning. Men IDF rørte ikke en finger, og Debka er bekymret for at jihadistene nå vil miste all tillit til Israel.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for SHO SHO says:

    Det spørs om ikke jihadistene har mistet veldig mye av sin tillit til både USA og Israel etter de siste månedenes voldsomme krigføring i Syria. Den ene dagen støttes jihadistene av USA for så neste dag å bli bombet sønder og sammen eller bli drept av kurdiske styrker støttet av USA. Mulig at dette har vært en del av Trumps plan, altså å gjøre jihadist kortet nærmest ubrukelig eller sterkt svekket (selv om krefter i USAs militære samtidig lar jihadister flykte uten å bli drept). På toppen kommer så saken med Jerusalem som kan undergrave alliansen mellom Israel og Saudi Arabia og evt stoppe deres planer om storkrig med Iran (en storkrig som lett vil kunne presse USA til krigsdeltakelse på deres side).

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.