NATO vil gjøre Europas sivile infrastruktur klar for krig

14

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sa før alliansens toppmøte i Brussel at NATO vil at veier, broer og annen sivil infrastruktur i Europa skal gjøres klar for raske troppebevegelser i tilfelle krig. Han appellerte til både de politiske myndighetene og den private sektoren om å være med på dette.

Radio Free Europe siterer den tidligere AP-lederen slik:

«We have to be able to move forces, troops, across the Atlantic, from North America to Europe,» Stoltenberg said. «Our ability to move forces is essential to deterrence and collective defense.»

Stoltenberg sa også at NATO vil effektiviser kommandostrukturen, slik at den lettere kan reagere på en spent situasjon.

Stoltenbergs uttalelser er et ekko av uttalelsene fra USAs forsvarsminister Jim «Mad Dog» Mattis:

Defense Secretary Jim Mattis and military leaders from across NATO will consider command structure reforms to enable the more rapid deployment of forces in Europe when allies meet in Brussels next month.

I Stoltenberg har USA fått en NATO-«sjef» som både kan lese på munnen og sier eksakt det som det militær-industrielle komplekset ønsker at han skal si.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


14 KOMMENTARER

 1. Han fikk jo ikke den jobben fordi han er «dyktig», men akkurat passe traumatisert slik at han utfører sine papegøyeoppgaver med glans.

  • Traumatisert?

   Stoltenberg har i alle fall til tider og i glimt sett helt vettskremt ut under flere av sine offentlige oppdrag etter at han begynte i den NATO-toppjobben. Jeg har alltid lurt på hvorfor. Er han under press? Har han fått vite mer enn han liker? Eller er det personlige eller helsemessige årsaker bak det? Det får man vel kanskje aldri vite.

 2. Det er ikke andre enn Russland de tenker å gå til krig imot .
  Ellers så blir gater og streder blokkert med klosser mot den indre fienden……
  Jeg har ikke ord for et kaotisk system !!

 3. Hvem tjener på krig?Ja.vet da att satan liker krig.Perverse og,da det er liten mulighet til å bli tatt.Begravelse byrå? Nei, folk flest havner da i massegraver.Etter å ha krepert av sult,sykdom ,sår og skader..De heldige dør i løpet av sekunder.Like stor mulighet har du vell til å vinne i lotto?Angsten bærer du med resten av ditt liv,om du kommer fra det uten fysiske skader.Så, hvem andre tjener på krig?Da enn Satan og de perverse.

  • Hvem tjener på krig?

   Våpenindustrien.
   Alle som leverer til – eller får oppdrag av – våpenindustrien/krigsindustrien.
   Krigsspekulanter i bank og finans (herunder flere nasjoner).
   Seierherrene.

   Kort sagt de som kan tjene penger – og øke sin makt over verdens naturressurser – på krig, men som selv sitter «trygt» (bak rakettskjold eller i land langt borte fra konfliktene) på steder der bombene ikke faller.

 4. USA fjäsket av sossar i sverige,

  Det kommer att bli Sveriges dyraste vapenaffär efter JAS.

  Hultqvist fick sin vilja igenom. Sverige köper Patriotrobotar från USA.Det är visserligen äldre och dyrare än alternativet men det är amerikanskt.

  Orsaken till att valet är så viktigt är att köpet av Patriot är ett ytterligare ett led i NATO/USA-anpassningen av Sverige och det svenska försvaret. Ett av argumenten för Patriot var just att vi måste använda «samma ammunition» som USA inför det väntade, kommande samarbetet. Ett annat var just att det gäller att hålla amerikanarna på gott humör

  https://sv-se.facebook.com/nejnato/posts/1659927614066185

 5. Papagøyen får sitte på pinnen sin enda noen år, har de bestemt. Enn så lenge er den norske folkesjela med på alt han etterplaprer.

 6. Norge er i seng med USA big big time. Krig er business og nå er det ekstra stor business da vesten mister sitt strukturelle forsprang (se det monetære systemet samt kunskap forspranget bla). Stoltenberg gjør som han blir tilsagd å gjøre til 100%. Politiker har ikke noen makt over kapitalen som styrer det meste… Enn:)

 7. «I Stoltenberg har USA fått en NATO-«sjef» som både kan lese på munnen og sier eksakt det som det militær-industrielle komplekset ønsker at han skal si.»

  Jeg minnes gode, gamle Max Headroom, britiske Channel4s 1984-kreasjon; en liksom-artificial intelligence unit, visualisert som et liksom-computergrafisk designet hode. Han hadde den definitive, lett stemmemessig forvrengte replikken vedr. akkurat sånne suspekte figurer som Jens Stoltenberg:

  – How can you tell when politicians are lying?

  – ?

  – Their lips move.

  Det å rigge om norsk industri og det sivile samfunn til krigsmodus, og ha ferdige beredskapsplaner for dette, var noe de ulike nøkkelpersoner, organisasjoner/ etater og industriens representanter før i tida pleide å tiske og hviske om på egne, lukkede møter i Polyteknisk Forening, Håndtverkeren, Oslo. Mulig PF er et sånt forum enda, jeg vet ikke. Men de har alltid hatt veldig mange interessante debatter og foredrag med toppfolk, der det har vært mulig for dødelige å være tilstede. De er blitt kalt Norges nest viktigste talerstol, og det er nok ikke veldig overdrevet. PF har som nevnt muligens enda aktiviteter som ikke er offentlig omtalt, men selv i den åpne delen av programmet er det veldig mye som diskuteres helt åpent og som en selvfølge der, men som f.eks. pengepressen nesten aldri skriver om. Jeg anbefaler alle å ta en titt på programmet og kanskje ta en tur på noen debatter der. Hadde jeg bodd i Oslo enda, ville jeg gjort det selv.

  http://www.polyteknisk.no/wp-content/uploads/2014/10/hostprogram_2017_pf_web.pdf

 8. Jeg bor like ved en militærbase. I fjor fant det sted en stor øvelse som ble omtalt i lokalpressen. Som ledd i øvelsen patruljerte bevæpnede soldater i gatene, og de kjørte frem og tilbake i byen. Poenget var visst å være mest mulig synlig for folk flest — det dreier seg om kondisjonering, å gjøre befolkningen vant til et konstant militært nærvær.

  Også nå om dagen foregår det visst en tilsvarende øvelse. Forskjellen er at den ikke er blitt omtalt i pressen her. Jeg finner ingen informasjon om den, men jeg ser mengder av soldater kjøre rundt i militærbilene sine, og stikke innom butikkene støtt og stadig. De vil visst være så synlige som mulig.

  Om noen måneder skal vel over 40 000 NATO-soldater stasjoneres i Midt-Norge, som del av en «øvelse».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.