NATO vil gjøre Europas sivile infrastruktur klar for krig

0

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sa før alliansens toppmøte i Brussel at NATO vil at veier, broer og annen sivil infrastruktur i Europa skal gjøres klar for raske troppebevegelser i tilfelle krig. Han appellerte til både de politiske myndighetene og den private sektoren om å være med på dette.

Radio Free Europe siterer den tidligere AP-lederen slik:

«We have to be able to move forces, troops, across the Atlantic, from North America to Europe,» Stoltenberg said. «Our ability to move forces is essential to deterrence and collective defense.»

Stoltenberg sa også at NATO vil effektiviser kommandostrukturen, slik at den lettere kan reagere på en spent situasjon.

Stoltenbergs uttalelser er et ekko av uttalelsene fra USAs forsvarsminister Jim «Mad Dog» Mattis:

Defense Secretary Jim Mattis and military leaders from across NATO will consider command structure reforms to enable the more rapid deployment of forces in Europe when allies meet in Brussels next month.

I Stoltenberg har USA fått en NATO-«sjef» som både kan lese på munnen og sier eksakt det som det militær-industrielle komplekset ønsker at han skal si.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSaudiarabiske bombefly dreper 30 sivile i Nord-Jemen
Neste artikkelGrønt skifte? Verden har aldri brukt mer olje.
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).