Nå vil de også gi Russland skylda for #Brexit

25

Etter at Facebook, Google og Twitter har vært gjenstand for omfattende, men så langt ganske resultatløse, granskninger for å påvise en påstått russisk innblanding i presidentvalget i USA, har tida kommet til #Brexit. EU-eliten og finanskapitalen i City gikk som kjent på et overraskende, og for dem rystende nederlag i folkeavstemninga for og imot fortsatt britisk medlemskap i EU. Nå skriver magasinet Wired at de tapende EU-toppene vil ha granskning av om hvorvidt russerne kan ha påvirket britene til å stemme for #Brexit. Wired skriver:

Samtidig med at Facebook, Google og Twitter blir eksaminert av amerikanske politikere om sin rolle rolle i angivelig å spre russisk propaganda, gjør myndighetene i Storbritannia en lignende undersøkelse i forbindelse med Brexit og 2017-valget. Spørsmålet er det samme: Hvor stor innflytelse har nettverkstroll med russiske forbindelser hatt på store politiske beslutninger i Vesten?

«Gitt det faktum at den russiske regjeringen er interessert i EU, er det sannsynlig at det er en viss aktivitet der borte», sier forfatter og journalist Andrei Soldatov, som skriver om internettbruk i Russland. I Storbritannia og i Europa har et økende antall politikere bedt om mer informasjon om Russlands angivelige rolle i Brexit-avstemningen. «Putins agenter forsøkte å påvirke det amerikanske valget,» tvitret Guy Verhofstadt, EUs sjefsforhandler i Brexit-forhandlingene. «Vi trenger å vite om de blandet seg i #Brexit avstemninga også». Labours MP Ben Bradshaw har bedt om en ny undersøkelse av Russlands innflytelse med desinformasjon i Vesten.

I forrige uke skrev Damian Collins, som leder en parlamentarisk undersøkelse om falske nyheter, til Twitter og Facebook og ba dem om å gi eksempler på kontoer med russisk tilknytning, sider og annonser, inkludert hvem de var rettet mot og hvor mange som så på dem under Brexit-avstemninga og 2017 valget. Selskapene har frist til 7. november for å svare på henvendelsen.

Logikken er at dersom de herskende ikke vinner valg og folkeavstemninger slik de hadde tenkt, på tross av sin enorme kontroll over og manipulasjon av mediene, så må det være Russlands skyld. Og siden russisk påvirkning er over alt, må vi innskrenke ytringsfriheten og skjerpe sensuren. Og så kan de kanskje i ytterste fall annullere folkeavstemninger og valg på grunn av påstått innblanding.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


25 KOMMENTARER

  • Terje Henriksen.
   Du er en fullbefaren mester i psykologi.
   Dine kommentarer,tar brodden av budskapet.
   På samme måte som når klassens ugangskråke.Slipper en brakende fjert i klasserommet.Glemt er da lærerens ord.
   Nye lesere,som leser kommentarene,tenker gjerne og.Bare galninger her.Ikke noe for meg.
   Så selv om jeg da skulle ta feil.Og dine hensikter er gode.Så er dessverre veien til helvete brolagt,med gode intensjoner.
   Ønsker deg en vakker dag.Med sol som varmer og fugler som synger.

   • Jeg liker ikke desinformasjon og forsøker å avsløre den. Så enkelt er det.

    Psykologiprofessorer har alltid «gode» intensjoner når de kommer og skal «hjelpe» som de sier, og begynner å «ta» en «ned», teste, og raner en for hellig ånd. Husk at slike folk bruker løgn som metode, og gjør og sier det motsatte av det de egentlig holder på med. De «tester» til en er død, på en eller annen måte, de får en til å tro at sannheten er løgn og psykoser, og at løgner og vrangforestillinger er sannheten. De har også vedtatt å snu Bibelen på hodet.

   • Jeg er forresten sivilingeniør og har aldri tatt noe psykologifag, heller ikke forberedende som var altfor kjedelig å holde på med, men jeg har fått mye erfaring ved å analysere psykologer og psykologiprofessorers angrep på meg, og deres metoder gjennom mange titalls år.

   • Hvordan kan du konkludere med at det bare er galninger her? Du tror kanskje msm har all informasjonen sin korrekt og er nøktern? Vet du noe som helst om menneskets historie? Alltid har vel folk trodd ting er bedre nå enn før, helt opp til det øyeblikket alt raser. Om og om igjenn opp gjennom historien. Flokk mentalitet blir utnyttet, sauene snakker om fjerting i klasserom, lederne for herje som de vil. Bedre å ha personlighet enn å vagge etter bjella…

    • Leveveg: Det er prisverdig av Steigan at han har stor takhøyde. Også når det gjelder rent tullball. Men men høyden kan bli så stor at regnet slår inn fra siden og ødelegger og avsporer de gode argumentene og sakene som nesten bare finnes på denne siden, selv om uenigheten alltid ligger der og skjerper en. Jeg har selv en svigerdatter som er psykolog. Hun har hjulpet mange nød og er et elskelig enneske. Henriksens generaliseringer her er ille. Som overbevist ateist har jeg også blitt demonforklart av Henriksen med en Hallesbysk fordømmelse. Dette bærer jeg godt, for mannen har ikke injurierende kraft, kun evne til å forstyrre en tankerekke.

     • Enkelte hisser seg så mye opp av det jeg skriver at det kun kan være en forklaring: At det de skriver er løgner og vrangforestillinger som brytes ned av den sannheten jeg skriver. Sannheten har evig kraft fra himmelen, mens løgnene bygger på tvangstanker fra åndsparasitter som stjeler hellig liv for å skaffe seg kraft. Sannheten vil derfor alltid vinne.

      Det nytter lite å likvidere eller sperre inne og knuse de som forteller ubehagelige sannheter om multikriminelle fagfolk i helsevesenet som bruker løgn som metode. De vil likevel vinne til slutt.

 1. Alle,som ikke mener at Brexit og valget av Trump var katastrofale,er Putin-agenter.
  Noen aner at dette bærer galt av sted.Sjekk bare «de svenske tilstander»:

  Gammel-sossen G.Persson har dristet seg ut med å gi SDs leder J.Åkesson godt skussmål-ut fra sine forutsetinger.
  De sittende kartellparti-sjefer ,og deres agenter og medsammensvorne i MSM,har en annen agenda.
  En delegasjon fra SD har dristet seg til å foreta en reise til Syria,og møtt representanter for Assad-.
  Partiet,som liksom andre «høyrepopulister» er skeptisk til Russland-sanksjonene-utropes defor til nettopp Putinagenter.
  Og i referater fra annen politik diskusjon later man som om partiet ikke finnes.»Ingen partier,» betyr-utenom SD.

  Og Moderaterna og Sossarna skal konkurrere om å vinne tilbake velgere-fra et parti som ikke finnes.

  Hva skal «venstreopposisjonen» gjøre,om storebror overtar enda mer av SDs politikk-slik det kan se ut i Danmark.
  Inngå en utbrytelig allianse med liberalistene i Moderaternas rekker-slik de grønne gjorde -kanskje.I de gode hensikters sekt.
  Dette kostebinderiet har mage til å anklage sine motstandere for » å skape polarisering.»

  De offisiøse MSM-ansatte kan sies å gå ned med flagget til tops.Bare en sterkt sensurert statlig presse kan nå opprettholdes.Det er for seint å hoppe av nå.

 2. Er det virkelig utenkelig å tro at fremmede makter prøver å påvirke valg i andre land?
  Er det feks helt utenkelig at land slik som Israel og Saudi Arabia prøver å påvirke valget i USA? Og har man så lav selvtillit i USA at man tror at folk flest lar seg manipulere på enkelt vis ved at de leser noen fake-news på internet? Men selvfølgelig makteliten frykter nok at sannheten om hva som foregår i verden skal bli kjent. Etter alle USAs mislykte kriger er det vel ikke overraskende at folk flest (kanskje bortsett fra i Norge?) begynner å stille kritiske spørsmål om hva som egentlig foregår i verden. Alle amerikanere som feks har dødd i disse krigene, hva kjempet de egentlig for? Er det slik at USA og Saudi Arabia virkelig kriger sammen i Midt-Østen for å fremme demokrati og menneskerettigheter i regionen?

  Man skulle kanskje ha trodd at Russland ville prøve å påvirke valget i Norge for å forhindre oppbyggingen av USA baser i Norge. Men nyheten om at forsvarsministeren løy i dette spørsmål (ang nye permanente USA baser i Norge) ble først presentert i klassekampen etter valget (og altså ikke før valget hvor nyheten kunne ha fått en viss påvirkning på resulatet).

  • «Men nyheten om at forsvarsministeren løy i dette spørsmål (ang nye permanente USA baser i Norge) ble først presentert i klassekampen etter valget (og altså ikke før valget hvor nyheten kunne ha fått en viss påvirkning på resulatet).»

   En liten digresjon: Jeg tenker på samme sett om SSB saken. Der har man holdt forskningresultatene helt til nå for at det ikke skulle se ut som hun holdt den igjen kun til etter valget. Og det ville ha vært sprengstoff.
   Når det gjelder flyttingen fra Andøya og åjattet fra AP om en ny utredning er dette også bare et spille for galleriet. Men slike utredninger koster da vitterlig penger? Er det ikke i dag vi skal få de tre flyene?

 3. Det hagler med enorme tall over russernes spredning av falske nyheter som antas å splitte EU og USA, ha avgjordt presidentvalget i USA, Brexit osv. Men ikke et eneste sted finner jeg et eksempel på en av disse millioner av falske nyheter. Pussig.

 4. Svartmalingen av Russland tar ingen pause. Nå har de militarisert idretten også. Det er trist å se at Legkov o co blir utestengt uten å ha dopet seg, og bare på grunnlag av en russisk avhoppers utsagn til den private USA-baserte NGOen med navnet «verdens antidopingbyrå» WADA.

  Anders Romelsjø, har forresten mer om demoniseringen av russerne i sin blogg Jiinge,se. Der tas det opp hvor effektive disse fake- ubåt påstandene var og er i den forbindelse.

 5. I motsetning til Obama så dro ikke Putin til storbrittannia for å prøve å påvirke valget.

  Mange briter ble xtra irritert når Obama ankom landet og truet/adarte britene mot å stemme for Brexit, og mange som støttet Remain endret mening når keiser Obama forlangte å bestemme hva de skulle stemme..

  Den amerikanske påvirkningen hadde en virkelig påviselig effekt på valget, men motsatt effekt av det som var planen…

  Hvorfor blir ikke USAs påvirkningskampanje etterforsket?

  • Trond: Obamas kampanje i Europa mot Brexit ble ikke etterforket fordi vi befinner oss i den situasjonen som Steigan har beskrevet i artikkelen. De vestlige land er på full fart på vei bort fra demokrati og ytringsftihet. Alle andre meninger enn den politiske elitens blir sett på som ‘slingring i skoklene’ og blir enten undertrykt eller valset ned. I Tyskland var det en som hadde lagt ut et bilde på netter fra 1942 der en islamsk leder i full mundur hilser hjertlig på en av Hitlers koryfeer. (Alle vet jo de har i alle fall et stort enighetsfellesskap) Han er dømt til 6 mnd. fengsel for ‘hatspredning’. I en diskusjon på TV i England gjorde en deltager oppmerksom på at det var lov å brenne bibelen offentlig, men ikke lov å brenne koranen. Vedkommende ble beskyldt for ‘hatspredning’ for bare å fortelle at slik var loven. I England er det forøvrig 300 politifolk som ikke gjør annet enn å se etter ‘hatspredning’ på nettet, og det skal ligge inne noe slikt som 6000 anmeldelser. George Orwell er altså i sving som bare det, men noe senere enn han beregnet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.