Kerry: – Israel, Saudi-Arabia og Egypt ville at USA skulle bombe Iran

2

Den tidligere utenriksministeren i USA, John Kerry, sa på et møte i Washington at USAs tre viktigste allierte i Midt-Østen, Israel, Saudi-Arabia og Egypt, hadde lagt press på USA for å få amerikanerne til å bombe Iran forut for undertegnelsen av atomavtalen i juli 2015.

«Hver enkelt av dem sa til meg,» sa Kerry, «dere må bombe Iran, det er det eneste de kommer til å forstå.»

“I remember that conversation with President Mubarak. I looked at him and said: It’s easy for you to say. We go bomb them and I bet you’ll be the first guy out there the next day to criticize us for doing it. And he went: ‘Of course, ha-ha-ha-ha!’” sa Kerry “It was a trap in a lot of ways. But more importantly, Prime Minister Netanyahu was genuinely agitating towards action.”

Kerry sa ikke noe om når dette presset skjedde. Han ledet utenrikskomiteen fra 2009 og Mubarak ble avsatt i 2011. Kerry kritiserte president Donald Trump for å undergrave avtalen.

“That was a blatant over-simplistic political appeal to the American Jewish community. That’s all what it was, because most of those people hadn’t read the agreement.”

Michael Oren, tidligere israelsk ambassadør til USA, kritiserte Kerry for hans kommentarer og sa at

«Israel, i likhet med likesinnede regjeringer i Midt-Østen, forsto at en troverdig militær løsning fra USAs side var det eneste som ville kunne stanse den kjernefysiske trusselen fra Iran, enten militært eller diplomatisk.»

Det er vanskelig å lese dette som noe annet enn en nokså klar bekreftelse på det Kerry sa. Vi kan altså i dette tilfellet trygt gå ut fra at Israel og andre land ønsket at USA skulle bombe Iran, med de enorme konskvensene det ville ha fått.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

  1. Oded yinon planen mm. Zionistene har presset krig mot Iran over lengre periode enn 2015, og den vil bli en realitet, kun spørsmål om tid og falsk flagg operasjoner osv..

  2. Så Kerry skulle liksom være en av dem som ikke ville bombe? Neoconen Kerry presset på ved enhver anleding og nå forsøker han å ta avstand fra det. Det er egentlig bra fordi det tyder på en annen politisk kurs. Vi håper ihvertfall det.
    Jeg kan ikke unngå å nevne at I Myanmar har Paven blitt instruert om hva han skal si og mene ifølge msm. Paven hadde angivelig fått kritikk for ikke å nevne Rohigaene. Han parerte under messen den 29.11. med å si følgende: «Jeg vet at mange i Myanmar har merker av vold, både synlige og usynlige.» Hvordan kan han vite det? Har han sett det? Nei! Konklusjon: Han er hjernevasket av media.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.