Hamid Karzai: USAs samarbeider med IS i Afghanistan

6

Hamid Karzai, den tidligere presidenten i Afghanistan, har beskyldt USA for å samarbeide med IS /Daesh i hans land. Dette sier han i et eksklusivt intervju med Al Jazeera.

«Etter min mening har nå Daesh fullstendig tilstedeværese i landet, sier han, både når det gjelder overvåking, miitært og politik. Og i to år har det afghanske folket klaget sin nød, men ingenting er blitt gjort.
Karzai sa at den amerikanske Trump-administrasjonen brukte IS som en unnskyldning for å slippe en massiv bombe på Afghanistan i april 2017.
Og neste dag tar Daesh neste distrikt i Afghanistan,» sa han med henvisning til det arabiske navnet på den væpnede gruppen.
«Det viser oss at det er en hånd i den, og den hånden kan ikke være noen andre enn dem [USA] i Afghanistan.»

Karzai sa også at han ønsket velkommen en nylig oppfordring fra den internasjonale straffedomstolens anklager om å undersøke krigsforbrytelser i Afghanistan, inkludert de som ble begått under hans embedsperiode.

«Hun har rett til å lansere en slik undersøkelse,» sa Karzai, med henvisning til ICCs saksadvokat Fatou Bensoudas anmodning om å iverksette en undersøkelse i Afghanistan.
Karzai anerkjente også at det var menneskerettighetsbrudd under hans regjering, og muligens på hans vakt.
«Absolutt ble det begått brudd av afghanske sikkerhetsstyrker, av USA og av andre.» 

Karzai sa at han ville hjelpe til med enhver undersøkelse, også når det gjelder hans egen rolle.
«Jeg har bedt om dette slik at de kommer til Afghanistan og undersøker hva som har skjedd i dette landet.»

I et intervju med Pakistan Today 8. oktober 2017 heter det:

He revealed that the terrorist group has been supplied weapons by the US forces. “The US Army helicopters and army bases are being used to provide assistance to ISIS terrorists,” he said while echoing Russian claims of American support to the militant militia.
“I do not differentiate at all between Daesh and America,” the former president said while dismissing criticism of Moscow’s ties with the Taliban. He emphasised that work need to be done to control extremism. Reports of American assistance to the terrorists are coming from all over the country, Karzai said.

USA var tidligere en nær alliert og støttespiller for Karzai, derfor rammer kritikken og avsløringa fra ham spesielt hardt.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

  1. Man bør sørge for at undersøkelseskommisjonen ikke er folk som danser etter psykologiprofessorenes fløyter, ellers vil kommisjonens konklusjoner ikke være verdt det papiret det er skrevet på.

  2. Intet nytt under solen konstaterer jeg. Hvem som evt. undersøker dette spiller vel mindre rolle, da media uansett velger å fortie/fordreie dette for massene, enten de er folk som danser etter psykologiprofessorenes fløyter eller ikke. Ikke så greit å si hvem som gjør det heller, eller hvilke psykologiprofessorer det snakkes om her. Terje er helt klart inne på noe, med unntak av at jeg ikke tror noe som helst på at dersom pinlige saker for USA avdekkes så vil det bli presentert uendret i mediene. Medieoppslagene vil følge det klassiske mønsteret, hvor fortielse er førstevalg, og omskriving av storyen nummer to, alt for å male folks oppfatning av hvem som skal være «fienden». Jeg ler meg rett som det er skakk når jeg tenker på dette fenomenet, ikke fordi det er morsomt i seg selv, men fordi jeg har sett så mye av det at det er absurd, og man trenger litt galgenhumor for å holde seg oppe i hverdagen. Vi har en evig kamp mot løgn og svik fra medier og elite, akkurat som «kampen mot terror».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.