Donna Brazile – enda et offer for russisk propaganda?

3

Donna Brazile, som i en periode var fungerende leder for demokratenes nasjonale komité, det vil si partileder, kom nylig med sterk kritikk av Hillary Clinton, og måten sistnevnte fikk kontrollen over partiet på. Brazile er partiveteran og var blant annet kampanjeleder for Al Gore i 2000.

Brazile fortalte også at hun etter at Clinton kollapset under 11. september-markeringen, vurderte om Joe Biden burde ta over som demokratenes presidentkandidat.

Nå har en stor gruppe med medarbeidere i Clinton-kampanjen skrevet et åpent brev der de tar avstand fra Braziles fremstilling av hva som foregikk i forbindelse med presidentkampanjen.

Ved siden av generelle fraser som «vi kjenner oss ikke igjen i beskrivelsen», «vi er veldig stolte av innsatsen», osv, så mener kampanjemedarbeidere også at Braziles bekymring rundt Clintons helsetilstand antakelig skyldes russisk propaganda.

«It is particularly troubling and puzzling that she would seemingly buy into false Russian-fueled propaganda, spread by both the Russians and our opponent, about our candidate’s health.»

Utsagnet svekker neppe mistanker om at Russland er en beleilig syndebukk for Clinton-leiren, for å slippe å forholde seg til egne feil og svakheter.

Donna Braziles bok og polemikken rundt den demonsterer at Det demokratiske partiet mer eller mindre har sluttet å fungere som en enhet, men nå fungerer mer som krigende fraksjoner.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Dette viser vel at to-parti systemet i USA er i store vansker og fungerer veldig udemokratisk for tiden. Det er oligarki snart på alle plan i USA. Man sier at det norske Ap er et stalinistisk og udemokartisk parti, men i Norge har man tross alt flere andre partier som sitter i Stortinget og som kan overta misfornøyde velgere fra Ap (problemet i Norge er heller at det er for få misfornøyde Ap-velgere p.t.)

  2. Noe av det viktigste rundt Brazile er, som den uavhengige journalisten Jon Rappoport har forklart, at Brazile absolutt ikke hadde den autoriteten at hun kunne innsette eller innstille noen som helst kandidat.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.