Washington svirrer av rykter om palassrevolusjon

20
Drapet på Caesar i Senatet i 44 fvt. En berømt konspirasjon.

Washington er oppslukt av en politisk krise som er uten sidestykke i moderne amerikansk historie. Midt blant stadig bitrere konflikter mellom fraksjoner på statens høyeste nivåer, er det voksende spekulasjon om at det har skjedd hemmelige diskusjoner blant regjeringsmedlemmer og høytstående stab om å tvinge Trump ut av embetet. Dette skriver Joseph Kishore i wsws, gjengitt på Midt i fleisen.

Drapet på Caesar i Senatet i 44 fvt. Et eventuelt kupp mot Donald Trump blir vel ikke akkurat slik.

Kishore viser blant annet til et utspill fra Bob Corker, lederen for senatets utenrikskomité, der han sa at at Trumps trusler mot Nord-Korea fører USA «på en kurs mot tredje verdenskrig». I en Twitter-melding kalte Corker Det hvite hus «en voksenbarnehage», med en president som krever konstant tilsyn.

Spaltisten Gabriel Sherman skriver om disse konfliktene i Vanity Fair.

According to two sources familiar with the conversation, Trump vented to his longtime security chief, Keith Schiller, “I hate everyone in the White House! There are a few exceptions, but I hate them!” (A White House official denies this.)

One former official even speculated that Kelly and Secretary of Defense James Mattis have discussed what they would do in the event Trump ordered a nuclear first strike. “Would they tackle him?” the person said. Even Trump’s most loyal backers are sowing public doubts. This morning, The Washington Post quoted longtime Trump friend Tom Barrack saying he has been “shocked” and “stunned” by Trump’s behavior.

Kupp via visepresidenten?

Redaktør i CNN-digitalt, Z, Byron Wolf skriver om en eventuell bruk av det 25. grunnlovstillegget. Det har vært snakket og skrevet om dette i USA helt siden Trump vant valget. Der finnes det en åpning for at visepresidenten og et flertall av regjeringsmedlemmene kan erklære presidenten for ”uegnet” og frata ham makta i et samspill med Kongressen. Men det krever altså et mytteri i regjeringa.

Disse diskusjonene og eventuelle planene skyldes at den herskende klassen i USA er djupt splittet, og splittelsen kommer av at USA har problemer innenriks og utenriks som truer landets posisjon som supermakt.

Det demokratiske partiet, som sjøl er i djup krise etter at Hillary Clinton og hennes folk raserte det som måtte være av samhold i partiet da de med rå metoder sikret henne nominasjonen, driver det som likner på en mccarhyistisk kampanje. Store deler av den økonomiske eliten og det militær-industrielle komplekset ønsker å kvitte seg med presidenten for å fortsette den aggresjonspolitikken som er ført under de foregående presidentene.

De militære styrkene er uforberedte

I militære kretser klages det over at USA ikke lenger er i stand til å fylle sin rolle som militær supermakt. I nettmagasinet War on the rocks, som står Pentagon svært nær, skriver Dakota L. Wood fra tenketanken The Heritage Foundation at det militære nå befinner seg i en ”dødsspiral”. De militære styrkene er for små til å løse de oppgavene de er pålagt og har for lite penger til å erstatte utstyr som er nedslitt eller utdatert. Det står dårlig til med kritisk infrastruktur som havner, baser og flyplasser.

General Daniel B. Allyn, som inntil nylig var visestabssjef i US Army har sagt under en kongresshøring at bare en tredjedel av kampbrigadene, en fjerdedel av flyvåpenet og halvparten av divisjonshovedkvarterene er kampklare.

Hauker som John McCain sier det samme. Forsvarsminister Jim ”Mad Dog” Mattis sier at når USA ikke klarer å holde seg militært kampklar handler det om ”hvorvidt USA vil være i stand til å overleve”.

Supermakt bygd på leiesoldater

Så lenge USAs militære styrker var basert på verneplikt, lå det en permanent fare, sett fra makthavernes side, for at folket ville gjøre motstand når likkistene vendte tilbake fra krigene. Dette er løst ved å etablere et helt system av kontraktørhærer, leiesoldater fra et nettverk av private firmaer.  Over halvparten av dem som kjemper i USAs kriger skal være leiesoldater. I Afghanistan og Irak dreier det seg om 52% ifølge en kongressrapport fra 2011. Det er kanskje politisk opportunt, men det viser et system som har råtnet på rot.

Trump-kritikerne later som om det er den uforutsigbare presidenten som er problemet, men i virkeligheten er han bare symptomet. Det grunnleggende problemet er at USA i et forsøk på å sikre seg totalt hegemoni over hele kloden har overstrukket seg. USA taper i konkurransen om markedene i kampen om verdenshandelen, og til og med i kampen om innovasjon og nyskaping. Og ikke en gang den militære slagkrafta er som den en gang var. Ingen palassrevolusjon kan løse disse problemene, men kanskje bare forsterke dem.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


20 KOMMENTARER

   • Ang. Dylan og litteraturprisen: Det festligste med hele skvælet er jo at Dylan dro en Dylan i stedet for å levere et dønn seriøst nobelforedrag. Raska sammen sitater fra en amerikansk leksehjelpside på nettet og litt sånt. Helt keiserlige nye klær til Nobel der, alt-så. Man må jo bare elske sånt. 😀

 1. Det ser ut som Trump har den effekt at han enten bevisst eller ubevisst intensiverer konflikten og spenningsnivået mellom de ulike maktgruppene i USA. Det ser ut som Deep State har fått en talsmann i Trump og at Deep State nå i større grad enn tidligere havner i konflikt med andre maktgrupper i USA. Blir det feks igangsatt storkrig mot Nord-Korea hvor store mengder mennesker blir drept i Nord-Korea, Syd-Korea, Japan og på Guam, så kan resultatet bli at NATO og andre allianser går i oppløsning.

 2. Om Trump skulle blitt avsatt nå, ville det være bra, på samme måte som at det var bra at han, og ikke Clinton, ble valgt for ett år siden. Begge deler vil bidra til å øke den politiske splittelsen innad i USA, og dermed gjøre USA til en mindre effektiv, og dermed mindre farlig, supermakt på verdensarenaen. Om eliten i GOP, støttet av Clinton-demokrater i Kongressen, gjør et palasskupp, vil den populistisk-reaksjonære basen, som utgjør rundt halvparten av alle Republikaner-velgere, gå politisk berserk. Det blir ikke lett å samle folket og Kongressen rundt en ny krig under slike omstendigheter.

  • Presentiøse «analyser» fra Steigan…om ditt og datt i storperspektiv er til for menigheten——Aldri eller noe om islams gradvise angrep på,stadige innvirkning i det norske samfunnslegeme.Steiigans blogg er tilpasset,virker det som,avisa K K s ideologi….foruten Svs…..

 3. «Washington svirrer av rykter om palassrevolusjon»

  «Disse diskusjonene og eventuelle planene skyldes at den herskende klassen i USA er djupt splittet, og splittelsen kommer av at USA har problemer innenriks og utenriks som truer landets posisjon som supermakt.(…) Det grunnleggende problemet er at USA i et forsøk på å sikre seg totalt hegemoni over hele kloden har overstrukket seg.»

  Greit og korrekt oppsummert.

 4. Gjesp …. bare spill for galleriet alt sammen, ønsker en å vite hva som skjer fremover så se på Simpson, Trump blir snart avsatt og Hillary overtar, USA blir rammet av 2 borgerkriger, den ene avløser den andre.
  Straks Hillary overtar så vil USA gå på den verste økonomiske smellen noensinne.
  Skal man bygge noe nytt så må man først rive ned det gamle.
  Alt for å skape total kaos i verden så de kan reise en ny verdensorden, sett verden i brann og reis en ny verdensorden ut av asken av det gamle som en Phønix.

  http://www.nyhetsspeilet.no/2015/10/klarsynte-tegneseriefigurer-eller-noe-langt-mer-okkult/

 5. Ja, det er desperasjon kollektivt, gruppevis og individuelt blant de som har og de som vil ha makta. Men det er nyttesløst, fordi alt er tuftet på mafiavirksomhet – korrupsjon, trusler, drap, svindel og krigføring – og på ett eller annet tidspunkt må slik råttenskap kollapse. Det er det vi er vitner til, og desperate mennesker gjør desperate handlinger, som vi ser.

 6. Kanske är det för att jag sysslat för mycket med ryska revolutionen 1917 på sistone, men nog tycker jag att dagens USA liknar dåvarande Tsarryssland, eller snarare Trump påminner om den inkapable tsar Nikolaj II. Också då, 1916-17, spekulerades det om palatsrevolution http://www.lindelof.nu/1917-kunde-man-ha-anat-revolutionen-i-forvag/ Ryssland hade en usel armé och var djupt skuldsatt osv osv. Men dock ser jag idag ingen amerikansk Lenin beredd att återvända från någon exil.

 7. Den krigerske dypstaten vil avsette Trump fordi Trump har et fredsbudskap og fordi han er mot Wall Street og militærindustrialistene. Han har bare gode intensjoner, noe dypstaten ikke tåler. Derfor kommer den til å gjøre mot ham som den gjorde mot JFK. Og da kommer horder av arbeidere til å strømme mot D.C., sultne på hevn.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.