Usikkerhet om Trumps Iran-politikk

5

Trump-administrasjonen vil muligens ikke følge opp kongressmandatet og klassifisere Irans revolusjonsgarde som en terrororganisasjon. Dette ifølge kilder avisen The Washington Free Beacon har tilgang til.

Det skal være såkalte «Obama holdovers», altså ansatte fra Obamas regjeringsperiode som har blitt med videre, som sammen med sikkerhetseksperter jobber med å stoppe terrorlistingen av revolusjonsgarden.

Hvis Trump skulle trosse rådene, så vil det være første gang en fremmed makts militære styrker blir plassert på en slik liste. Som Iran-kjenneren Michael Axworthy påpeker i The Guardian, så vil en slik politikk overfor Iran gi et misvisende, demoniserende inntrykk av Irans rolle i terror og ustabilitet i Midtøsten.

Trump’s demonisation of Iran is dishonest. The instability of the region is not in any significant measure the consequence of Iranian actions. To blame Iran for terrorism in the region is misleading at best – most terrorism there, and most of the Islamist terrorism worldwide, is inspired by extreme versions of Sunni Islam, not by the Shia Islam of Iran and the Iranian regime.

Iran har tidligere lovet «knusende» respons hvis revolusjonsgarden får terrorstempelet.

Iran mener at dette vil være en strategisk feil av president Trump. Utenriksdepartementets talsmann Bahram Qasemi lover at landets reaksjon på denne klassifiseringen vil være «streng, besluttsom og knusende» og at USA vil måtte bære alle konsekvensene.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

 1. Vi vet nå at militære fra Iran & Hizbolla (+ cubanere) står i Venezuela.
  Lærer opp myndighetene å drepe folket sitt? For det er noe de kan. Iranerne altså.

  Men vi så det under Den Kalde Krig også, hvor Sovjet og andre influerte i S. Amerika.
  Da som nå, målet er destruksjon av USA, som også er Steigans livslange, svært våte drøm.
  – er dette sunt?

 2. Å erklære Irans revolusjonsgarde for å være en terrororganisasjon er vel egentlig helt på kanten av å være en krigserklæring mot Iran i og med at USA driver krig mot terror over hele verden? Iran tilhører den såkalte ondskapens akse under Bush, og det grenser også til å være en krigserklæring. Hvorfor ikke like godt erklære USA army for å være en terrororginasasjon?

  • Mener du er inne på noe SH. USA vet de vil tape en konvensjonell krig mot Iran. Irans revolusjonsgarde (IRGC) er imidlertid tungt tilstede i Irak. Ved å erklære IRGC for å være en terrororganisasjon kan USA bedrive en proxy-krig mot Iran inne i Irak.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.