Solbergregimet 0 – Moxnes 1

0

Stortingspresident Olemic Thommessen (H), som ble gjenvalgt med knapt flertall, nektet Rødt og Miljøpartiet De grønne å stille spørsmål til statsministeren da høstens første muntlige spørretime ble gjennomført i Stortinget 18. oktober 2017.

Thommessen er frimurer i åttende grad – Høyst Lysende Salomos Betroede Broder, og har vel utviklet sitt forhold til demokratiet i losjen.

Partiene fikk ikke lov til å stille spørsmål, og derfor gjennomførte Rødt-leder Bjørnar Moxnes sin egen spørretime på Facebook fra vandrehallen i Stortinget samtidig som statsminister Erna Solberg (H) svarte på spørsmål i stortingssalen.

– Når stortingspresidenten nekter oss å bruke Stortingets talerstol, så får vi bruke andre kanaler for å få ut politikken vår- og det er mange som er på Facebook, sier Moxnes til Nettavisen.

Solberg-regimet har tydeligvis problemer med å takle at de har fått litt opposisjon inn på Stortinget og oppfører seg like elegant som den kjente elefanten i porselensbutikken.

Fortsetter Høyst Lysende Broder og hans sjef å oppføre seg på denne måten, vil de antakelig møte ei mye større Rødt-gruppe etter neste valg.

Episoden kan ganske enkelt oppsummeres som Solberg-regimet 0 – Moxnes 1.

Men det bør også være en lærepenge for Rødt. Før valget var det flere talspersoner for partiet som ga inntrykk av at bare Rødt kom inn på tinget, ville landets lover bli endret og politikken bli lagt om til venstre. Men realiteten er at Rødt har fått en ny talerstol, og altså knapt nok det.

Det er som Emma Goldmann sa: Hvis valg kunne forandre noe, ville de blitt forbudt.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.