Solbergregimet 0 – Moxnes 1

18

Stortingspresident Olemic Thommessen (H), som ble gjenvalgt med knapt flertall, nektet Rødt og Miljøpartiet De grønne å stille spørsmål til statsministeren da høstens første muntlige spørretime ble gjennomført i Stortinget 18. oktober 2017.

Thommessen er frimurer i åttende grad – Høyst Lysende Salomos Betroede Broder, og har vel utviklet sitt forhold til demokratiet i losjen.

Partiene fikk ikke lov til å stille spørsmål, og derfor gjennomførte Rødt-leder Bjørnar Moxnes sin egen spørretime på Facebook fra vandrehallen i Stortinget samtidig som statsminister Erna Solberg (H) svarte på spørsmål i stortingssalen.

– Når stortingspresidenten nekter oss å bruke Stortingets talerstol, så får vi bruke andre kanaler for å få ut politikken vår- og det er mange som er på Facebook, sier Moxnes til Nettavisen.

Solberg-regimet har tydeligvis problemer med å takle at de har fått litt opposisjon inn på Stortinget og oppfører seg like elegant som den kjente elefanten i porselensbutikken.

Fortsetter Høyst Lysende Broder og hans sjef å oppføre seg på denne måten, vil de antakelig møte ei mye større Rødt-gruppe etter neste valg.

Episoden kan ganske enkelt oppsummeres som Solberg-regimet 0 – Moxnes 1.

Men det bør også være en lærepenge for Rødt. Før valget var det flere talspersoner for partiet som ga inntrykk av at bare Rødt kom inn på tinget, ville landets lover bli endret og politikken bli lagt om til venstre. Men realiteten er at Rødt har fått en ny talerstol, og altså knapt nok det.

Det er som Emma Goldmann sa: Hvis valg kunne forandre noe, ville de blitt forbudt.

KampanjeStøtt oss

18 KOMMENTARER

 1. «Additionally, Mark Twain’s isn’t the only name that has been attached to this though. American peace activist Phillip Berrigan and Russian writer Emma Goldman have also been credited with originating this expression, although there is no evidence that either of them said or wrote it.» fra Snopes

  • Feilsitater skjer titt og ofte og man burde kansje være mer kritisk men å bruke Snopes som faktasjekking er like meningsløst som vår egen Faktisk.no. Dette er tjenester som påstår seg og være nonpartizan og uhildet når de egentlig har solgt sin kredibilitet fra dag 1. Snopes har vært avslørt ei god stund nå ov man kan jo spørre seg hvor lang tid det skal ta før folk gidder å faktasjekke snopes;) her og fru mikkelson et middelaldrende kjærestepar som bor i en kjeller i california sammen med 20 katter og lever av å pushe pro cia/deepstate liksomfakta.http://blog.doodooecon.com/2012/04/fact-checkers-at-snopes-cover-up-scytl.html?m=1
   Det er mange slike artikler som tar opp kredibiliteten til slike sider som snopes , wikipedia mm men de ligger ikke som toppresultat hos google akkurat.

   • Fint! Da ønsker jeg bare et bombesikkert sted som verifiserer at Goldman sa dette først så vet jeg hva jeg skal bruke fremover.

  • For å slippe diskusjoner om sitaters opphav, tenker jeg vi sier det sånn at alle fine anarkistsitater, som f.eks. det Steigan her tillegger Emma Goldman, egentlig skriver seg fra meg. Dersom det er et jeg absolutt ikke vil ha hengende på meg, skal jeg heller si fra, ok? 😉

 2. Hvem av Rødt sine talspersoner ga inntrykk av » bare partiet kom inn på tinget ville landets lover ville bli endret og politikken lagt om til venstre» ?
  For å kunne bedømme sannhetsinnholdet i Steigan sin påstand trengs klar henvisning til hvem det siktes til og hvilke konkrete uttalelser det dreier seg om.

  Forøvrig vil jeg bemerke at Thommesen vel handler på bakgrunn av en avtale mellom de største partiene. Det er ikke bare etter hans egen eller Høyres bestemmelse at de to minste partiene ikke slipper til i spørretimen.

  • Det finnes mange eksempler. Men jeg vil ikke hente dem fram. Jeg kritiserte denne tendensen før valget. Men hvis man nå legger vekk den typen argumentasjon eller framstilling, har ikke jeg noe behov for å gni det inn eller henge ut noen. Enhver vet med seg sjøl om hatten passer.

   • Dette svaret minner meg litt for mye om gamle dager Steigan. Jeg har vært medlem i AKP så jeg kjenner igjen herskerteknikkene.
    Det er helt ok å kritisere navngitte personer for noe de faktisk har sagt eller skrevet, men å slenge ut halvkveda beskyldninger uten dokumentasjon synes jeg er lite tillitvekkende.

 3. Hörde Moxnes jungfrutal i Stortinget. Inte ett ord om Norges deltagande i Syrienkriget. Det gjorde mig besviken

  • Du har rett. Dessverre er ikke Rødt noe tydelig antikrigsparti. Partiets holdning til krigen i Syria går det an å stille svært mange kritiske spørsmål ved.

 4. Var det ikke Olemic Thommesen jeg en gang hørte på radioen i en diskusjon der han ville endre loven slik at Norge kunne styres av en immam, mon tro?

 5. Demokratiske valg kan åpenbart være noe forbannet dritt, man kan risikere at utenforstående får plass i parlamentet, og på toppen av alt være frekke nok til å stille de veletablerte partiene pinlige og nærgående spørsmål. Da er det selvsagt kjekt at konsensus kan brukes som knebel.

  Her kan andre lære noe om norske forhold, hvordan man rendyrker et 50 prosent demokrati til å fremstå som 100 prosent demokratisk. Og herunder et kjøpt og betalt massemedia som fremstår som økonomisk og politisk uavhengig.

 6. I Stortinget sitter av Bilderberg og globale maktens ansatte, kriminelle politiske oligarker (IKKE VALGT). DE RØDE ER OGSÅ EN maske, som Stortinget aksepterer for å vise til andre land at de er Demokratiske, de bruker dem kun til PR, grovt og falsk.

  Rødt-leder Bjørnar Moxnes er en svak person og på like måte som mange andre politikere UÆRLIG. og jeg vet han kunne erstatte Trotskij-en falsk russiske bolsjevik som hadde planer å lure alle rundt og bli avslørt av seriøse bolsjeviker. Han der Bjørnar M. er Trotskij kopi. Trotskij vart i virkeligheten Amerikanske agent. Løgner kommer til overflaten uansett senere.

  Når jeg skrevet på Rødes FB side min mening om dem. DE har stengt meg mulighet til å skrive kommentar videre. Så det betyr de er redd at sannheten kommer frem om dem.

  Andre ting, hvis du er en EKTE rød, eller annen ærlig og sanne politikker som ønsker redde den samfunnet av den Kriminelle makten, du kan ikke sitte i Stortinget.

  FORDI.
  Det er det samme som melde seg inn som medlem til mafia gruppe og etterpå snakke at du ønsker det og det og du er ikke som den mafia gjengen. Hvem kommer tro på deg? Ingen seriøse mennesker. Han mangler KUNNSKAP.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.