Rex Tillerson sier at USA har tre direkte kanaler til Pyongyang

0

USAs utenriksminister Rex Tillerson er på besøk i Beijing for å forberede president Donald Trumps planlagte besøk i november 2017. Da han snakket med journalister før sitt møte med Kinas president Xi Jinping, sa Tillerson at USA har åpne kanaler til Nord-Korea, og at disse kanalene er i bruk:

“We have a couple, three channels open to Pyongyang. We can talk to them, we do talk to them,”

Dette skriver The Diplomat.

Tillerson sa videre:

“The whole situation is a bit overheated right now. … I think everyone would like for it to calm down. I think if North Korea would stop firing all the missiles, that would calm down things a lot.”

Det er uklart hvilke kanaler det kan dreie seg om, men det understreker at det pågår et diplomati, og at det finnes forsøk på å dempe den farlige situasjonen til tross for at Donald Trump i sin FN-tale erklærte at USA var klar for å gjennomføre en «total utslettelse» av Nord-Korea og Kim Jong-Un på sin side har kommet med en serie trusler, og har gjennomført flere missiløvelser og antakelig også en større underjordisk prøvesprengning.

Voice of America, som er USAs offisielle nyhetskanal i utlandet skriver i forbindelse med Tillersons uttalelse:

The United States has opened a direct channel of communication with North Korea and is investigating whether the regime of Kim Jong Un is interested in pursuing talks to give up its nuclear weapons.

Kina og Russland prøver å dempe situasjonen og få begge parter til å gi avkall på trusler og provoserende militærøvelser.

Derfor kan det kanskje oppfattes som et positivt signal at Tillerson velger Beijing som det stedet der han snakker om åpne kanaler til Pyongyang.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelTerroren i Barcelona og historien om en angivelig advarsel
Neste artikkelDramatiske strategiske endringer på det eurasiske kontinentet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).