Qatar innrømmer støtten til al-Qaida i Syria

0

En av topplederne i Qatar har innrømt et et TV-intervju at Qatar og Saudi-Arabia støttet al-Qaida og liknende grupper helt fra starten av i Syria. Han sa også at USA var fullt klar over hva som pågikk. Og det var ikke hvem som helst som snakket, men den tidligere statsministeren i landet, Sheikh Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani.

Han opptrådte for eksempel på en felles pressekonferanse med utenriksminister John Kerry i 2013.

Denne innrømmelsen kom samme uka som det ble avslørt gjennom et lekket dokument fra NSA at Saudi-Arabia og prins Salman bin Sultan personlig ga ordre om angrepet på Damaskus i 2013.

Grunnen til at denne innrømmelsen fra Qatar kommer nå er splittelsen i Gulf Cooperation Council (GCC), der Saudi-Arabia og deres allierte har beskyldt Qatar for å støtte terrorister. Anklagen er jo sann, men da føler Qatar et sterkt behov for å fortelle at det samme gjorde Saudi-Arabia. De var alle sammen med på det, og USA var informert hele veien. Og Tyrkia samarbeidet tett med dem.

Utdraget av TV-intervjuet finnes her:

Ifølge den engelske oversettelsen som er gjort av @Walid970721 sier al-Thani:

«When the events first started in Syria I went to Saudi Arabia and met with King Abdullah. I did that on the instructions of his highness the prince, my father. He [Abdullah] said we are behind you. You go ahead with this plan and we will coordinate but you should be in charge. I won’t get into details but we have full documents and anything that was sent [to Syria] would go to Turkey and was in coordination with the US forces and everything was distributed via the Turks and the US forces. And us and everyone else was involved, the military people. There may have been mistakes and support was given to the wrong faction… Maybe there was a relationship with Nusra, its possible but I myself don’t know about this… we were fighting over the prey [«al-sayda»] and now the prey is gone and we are still fighting… and now Bashar is still there. You [US and Saudi Arabia] were with us in the same trench... I have no objection to one changing if he finds that he was wrong, but at least inform your partner… for example leave Bashar [al-Assad] or do this or that, but the situation that has been created now will never allow any progress in the GCC [Gulf Cooperation Council], or any progress on anything if we continue to openly fight.»

al-Thani sier altså at oljediktaturene deltok i krigen mot Syria helt fra starten, altså i 2011. Og han sier at han har full dokumentasjon på at dette gjorde også Saudi-Arabia i fullt samspill med USA og Tyrkia. Han sier også at han sjøl reiste personlig til kong Abdullah i Saudi-Arabia og fikk full oppslutning fra ham om å lede gjennomføringa av denne planen.

Egentlig har vi jo visst dette lenge. Men det er noe eget når det kommer i klartekst fra en av de medskyldige. Vi vet jo også fra før at Hillary Clintons kampanjeleder og nære medarbeider John Podesta i 2014 skrev en epost til sin sjef der han var krystallklar på dette:

«We need to use our diplomatic and more traditional intelligence assets to bring pressure on the governments of Qatar and Saudi Arabia, which are providing clandestine financial and logistic support to ISIL and other radical Sunni groups in the region,»

Og vi vet at forbindelsene mellom Qatar og Hillary Clinton var så varme at gulfstaten ved den samme al-Thani i 2013 donerte 550.000 dollar til Clinton Foundation på vegne av Qatars 2022 World Cup Committee.

Brikkene faller på plass, støvet og kruttrøyken legger seg noe, og vi ser klarere det som helt fra start har vært og er en intervensjonskrig finansiert og styrt av oljediktaturene i tett samspill med USA og Tyrkia og væpnet ved hjelp av CIA og Pentagon i samspill med kriminelle nettverk i Øst-Europa.

Så har det hele blitt solgt av krigsindustriens servile medier som «en revolusjon» der «folket står mot diktatoren», og denne eventyrfortellinga er slukt med krok, søkke og snøre av naive og lettlurte liberalere og venstreorienterte.

Den direkte innrømmelsen av ulovlig krigføring mot Syria fra den tidligere statsministeren i Qatar gir utvilsomt Syria gode kort på handa når framtidige krav om krigserstatning skal fremmes.

Forrige artikkelPetrodollar – ei gullgruve uten gull
Neste artikkelSchnöggersburg er snart klart for trening i borgerkrig
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).