Qatar innrømmer støtten til al-Qaida i Syria

11

En av topplederne i Qatar har innrømt et et TV-intervju at Qatar og Saudi-Arabia støttet al-Qaida og liknende grupper helt fra starten av i Syria. Han sa også at USA var fullt klar over hva som pågikk. Og det var ikke hvem som helst som snakket, men den tidligere statsministeren i landet, Sheikh Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani.

Han opptrådte for eksempel på en felles pressekonferanse med utenriksminister John Kerry i 2013.

Denne innrømmelsen kom samme uka som det ble avslørt gjennom et lekket dokument fra NSA at Saudi-Arabia og prins Salman bin Sultan personlig ga ordre om angrepet på Damaskus i 2013.

Grunnen til at denne innrømmelsen fra Qatar kommer nå er splittelsen i Gulf Cooperation Council (GCC), der Saudi-Arabia og deres allierte har beskyldt Qatar for å støtte terrorister. Anklagen er jo sann, men da føler Qatar et sterkt behov for å fortelle at det samme gjorde Saudi-Arabia. De var alle sammen med på det, og USA var informert hele veien. Og Tyrkia samarbeidet tett med dem.

Utdraget av TV-intervjuet finnes her:

Ifølge den engelske oversettelsen som er gjort av @Walid970721 sier al-Thani:

«When the events first started in Syria I went to Saudi Arabia and met with King Abdullah. I did that on the instructions of his highness the prince, my father. He [Abdullah] said we are behind you. You go ahead with this plan and we will coordinate but you should be in charge. I won’t get into details but we have full documents and anything that was sent [to Syria] would go to Turkey and was in coordination with the US forces and everything was distributed via the Turks and the US forces. And us and everyone else was involved, the military people. There may have been mistakes and support was given to the wrong faction… Maybe there was a relationship with Nusra, its possible but I myself don’t know about this… we were fighting over the prey [«al-sayda»] and now the prey is gone and we are still fighting… and now Bashar is still there. You [US and Saudi Arabia] were with us in the same trench... I have no objection to one changing if he finds that he was wrong, but at least inform your partner… for example leave Bashar [al-Assad] or do this or that, but the situation that has been created now will never allow any progress in the GCC [Gulf Cooperation Council], or any progress on anything if we continue to openly fight.»

al-Thani sier altså at oljediktaturene deltok i krigen mot Syria helt fra starten, altså i 2011. Og han sier at han har full dokumentasjon på at dette gjorde også Saudi-Arabia i fullt samspill med USA og Tyrkia. Han sier også at han sjøl reiste personlig til kong Abdullah i Saudi-Arabia og fikk full oppslutning fra ham om å lede gjennomføringa av denne planen.

Egentlig har vi jo visst dette lenge. Men det er noe eget når det kommer i klartekst fra en av de medskyldige. Vi vet jo også fra før at Hillary Clintons kampanjeleder og nære medarbeider John Podesta i 2014 skrev en epost til sin sjef der han var krystallklar på dette:

«We need to use our diplomatic and more traditional intelligence assets to bring pressure on the governments of Qatar and Saudi Arabia, which are providing clandestine financial and logistic support to ISIL and other radical Sunni groups in the region,»

Og vi vet at forbindelsene mellom Qatar og Hillary Clinton var så varme at gulfstaten ved den samme al-Thani i 2013 donerte 550.000 dollar til Clinton Foundation på vegne av Qatars 2022 World Cup Committee.

Brikkene faller på plass, støvet og kruttrøyken legger seg noe, og vi ser klarere det som helt fra start har vært og er en intervensjonskrig finansiert og styrt av oljediktaturene i tett samspill med USA og Tyrkia og væpnet ved hjelp av CIA og Pentagon i samspill med kriminelle nettverk i Øst-Europa.

Så har det hele blitt solgt av krigsindustriens servile medier som «en revolusjon» der «folket står mot diktatoren», og denne eventyrfortellinga er slukt med krok, søkke og snøre av naive og lettlurte liberalere og venstreorienterte.

Den direkte innrømmelsen av ulovlig krigføring mot Syria fra den tidligere statsministeren i Qatar gir utvilsomt Syria gode kort på handa når framtidige krav om krigserstatning skal fremmes.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Hva med norsk etteretning? Har de ikke fått dette med seg?Da burde ledelsen ta sinn hatt å gå.
  Har de varslet våre folkvalgte?
  Om de da ikke er idioter,så har de nok varslet.
  Om våre folkvalgte ikke valgte å ta avstand fra dette.
  Men heller valgte å være en del av dette.
  Er de ikke da forbrytere av verste sort?
  Burde de da ikke kunne stilles for en internasjonal siktelse?
  Og,eller en norsk.
  Da de har brukt skattepenger på å støtte ett kupp.
  De har ført sine velgere bak lyset.
  Tåkelagt og løyet.
  Eller vill vi velgere,bare overse,dilte videre i våre daglige gjøremål.
  Uten å ofre en tanke på att våre ledere er mordere.

 2. Vestlig maktelite har lært en ting, og det er at man ikke i klartekst skal fortelle hva man driver med og hvorfor man involverer seg i andre land. USAs planlagte invasjon i Irak ble i sin tid møtt med veldig store demonstrasjoner bla i Norge. Folket gjennomskuet den gang løgnene om at Saddam Hussein hadde atomvåpen og at Saddam Hussein var ansvarlig for 9/11 (slik mange i USA trodde). Det har derimot vist seg å være mye mer effektivt å begrunne slik innblanding utifra R2P, dvs responsibility-to-protect (jmfr krigene i Jugoslavia og Libya). Folk flest er veldig kunnskapsløse og lettlurte, kanskje makteliten selv har blitt overrasket over hvor enkelt dette er (feks Jens Stoltenberg som trøster folk i rosetogene samtidig som han helt samtidig leder bombing i Libya). Alan Greenspan sa at invasjonen i Irak handlet om olje, men det har vel stort sett gått under radaren. Det spørs om innrømmelsene om dobbeltspillet rundt krigen i Syria vil komme fram i norsk media. Nå som USA bygger seg opp militært i Norge kan det hende at krigshisserne ikke ønsker offentliggjøring av denne type opplysninger, noe som kan svekke tilliten til USA bla i Norge. Man skal huske på at USA kan planlegge en begrenset atomkrig mot Russland, dvs at Europa og Russland ligger igjen som atomslagmark mens USA går fri. Det er en veldig alvorlig sak å la USAs militære få innpass i Norge og i praksis overta det norske militære.

 3. Det Norske folk må slutte å stemme ved valg. Ikke stemme blankt en gang. Det er eneste måten å få dette systemet med den kriminelle politiske eliten til å kollapse på. Vi er lurt til å tro at vår stemme har betydning, men det er vel flere og flere som innser at det har den ikke. Den som stemmer støtter faktisk opp om et system som anerkjenner drap på barn og sivile. SLUTT med det!

  • Jeg får si til deg anarkist, og særdeles ukloke stjernetitter, som da min arbeidsformann sa til meg en gang på 60 tallet jeg kastet ei brødskive med svett brunost på: «Du har itte opplevd Krigen du, Lars!»

   • Nå er det ikke systemet, men de kriminelle som sitter i posisjonene jeg sikter til. Så kategoriseringen og personangrepet ditt ble ikke riktig så svulstig som du ønsket, tror jeg.

    • 1. Bærebjelken i vårt politiske system er bygget på demokratiske spilleregler.
     2. Det er neppe svulstig å henvise til «Krigen», som i norsk språkbruk forbindes med Annen Verdenskrig. Den gjenopprettet demokratiet i Norge, og feiringen freds-våren 1945 tydet på at nordmenn satte pris på det, – for å benytte en ikke svulstig uttrykksform.
     3. Du skriver «Det er eneste måten å få dette systemet med den kriminelle politiske eliten til å kollapse på.». Det kan ikke hevdes at en rimelig tolkning av dette utsagnet ikke må oppfattes som system kritikk.

     Gudskjelov at du og jeg kan være uenige, diskutere og muligens ende opp som enige, uten fare for å miste jobben eller få besøk av folk i uniform kl. 0330, satt på lasteplanet på en bil og deportert til Grini eller Sachsenhausen. Med din analyse og ditt politiske råd , som jeg med rette kritiserer, er det duket for sorg og vemod i befolkningen, og slikt tøv er det greit for meg å være motstander av. Min barndom på 50-60 tallet, og deretter flere år i Asia, Afrika, Amerika og Midt Østen, har lært meg verdien av frihet slik vi har den hjemme i Norge. Å oppfordre til ikke å stemme ved valg, for å forbedre oppførselen til politikere vi ikke liker, er i beste fall uklokt, ytterst naivt og krenkende.

     • Som sagt, ikke systemet men personene. Støre, Grande med flere er krigsforbrytere med tanke på måten Norske jagere ble sendt til Libya på, for eksempel. At du fortsatt har tillit til slike individer får bli din sak.

     • Flere og flere har oppdaget dette narrespillet med valg. Hvem av dem som vinner har lite å si så lenge stortingspartiet sitter med makten. I Norge er vi såpass sidrompa at de fleste ennå stoler på gammel medias falske propaganda. Jeg håper du også innser dette en dag.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.