Krigen i Syria kan vise deg hva som skjer i vår verden

9

Av Caitlin Johnstone.

Innimellom spør folk spør meg om hvorfor jeg ikke skriver mer om den eller den nasjonen, om Israel eller Saudi-Arabia eller Storbritannia, eller mitt eget land Australia. Årsaken til dette er ganske enkel: jo mer jeg lærer om verden, jo mindre interessert blir jeg i å skrive om nasjoner. Det som interesserer meg, er å skrive om den statsløse gruppen av oligarker som bruker regjeringer som verktøy og våpen for å legge til rette for sine diverse agendaer.


Denne artikkelen av Caitlin Johnstone ble først publisert på hennes blogg. Oversatt til norsk av Kari Angelique Jaquesson.


Jeg fokuserer på den amerikanske regjeringen fordi akkurat nå er denne det største og mest innflytelsesrike verktøyet til dette statsløse oligarkiet, men til syvende og sist er det bare for å trekke oppmerksomheten mot armen som bruker den. Noen svært mektige mennesker fant for lenge siden ut at du kan styre langt mer effektivt når du er usynlig i skyggene enn du kan om du sitter på en trone med krone på hodet. Av denne grunn er disse plutokratiske elitene ofte som vinden: du kan ikke se den, men du kan se effektene av den. Amerika er et tre jeg ofte peker på for å vise hvordan vinden blåser. Kanskje et enda bedre tre for dette formålet er Syria.

En strålende ny artikkel har blitt publisert på Zero Hedge. Jeg vil rette oppmerksomheten mot denne fordi alle på jorden burde lese den. Artikkelen viser hvordan et intervju med tidligere statsminister i Qatar Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani utgjør en innrømmelse på høyt nivå. ”En offentlig innrømmelse om sammensvergelse og samordning mellom fire land for å destabilisere en uavhengig stat, [inkludert] mulig støtte til Nusra / al- Qaida.» helt fra begynnelsen av konflikten i 2011.

Det er interessant at i den ovennevnte hurtigoversettelsen sier statsminister Thani at «vi sloss om damen, og nå er damen borte og vi sloss fortsatt» for å beskrive de ulike gruppene som samlet seg for å styrte Assadregjeringen, mens Zero Hedges oversetter hevder at en bedre oversettelse er «sloss om byttet». Som kvinne finner jeg dette interessant, ikke bare fordi betydningen av «dame» og «bytte» er så forstyrrende utvekslingsbare her, men også fordi den internasjonale sammensvergelsen mot på Syria lenge har minnet meg om en gjengvoldtekt, og i den sammenhengen ville begge begrepene ville være dekkende.

Hva annet skal jeg se for meg når jeg blir fortalt om hvordan USA, samarbeidet med Qatar, Saudi-Arabia og Tyrkia, og fikk hjelp av Jordan til å sende våpen til jihadistiske fraksjoner helt fra begynnelsen av den syriske konflikten, med mål om å styrte Assad? Når Israel har begått gjentatte militære angrep på den syriske regjeringen og dens allierte innenfor Syrias grenser? Når de mest respekterte hovedstrømsmediene i USA og Storbritannia fremmer følgende blatante krigs propaganda psyop for å mobilisere støtte for ytterligere militær intervensjon i den nasjonen?

Artikkelen påpeker deretter den nylige publiseringen av et dokument på  Intercept, et dokument de på mistenkelig vis har holdt for seg selv i årevis. Et dokument som avslører at et angrep på Damaskus utført av “opprørere» ble direkte levert og beordret av Saudi-Arabia, og at amerikansk etterretningstjeneste på forhånd hadde fullt kjennskap til dette”. Dokumentet drøfter CIAs bevæpning av kjente terroristfraksjoner og memoet Hillary Clinton mottok der Qatars og Saudi-Arabias støtte til IS i regionen erkjennes.
Gjengvoldtekt. Dette er gjengvoldtekt.

Men hvorfor? Hvorfor skjedde dette? Hvorfor har slike ulike nasjoner fra hele verden konspirert mot en nasjon med færre innbyggere enn Florida? Hvilken prosentandel av amerikanere eller briter våknet hver morgen i 2011 og tenkte «Regjeringen vår burde virkelig trå til for å styrte Bashar al-Assad»? Ganske nær null, det er jeg er sikker på. Publikum begynte ikke å støtte inngripen i Syria før de snakkende hodene på TV begynte å fortelle dem at det handlet om å redde barn, slik som i propagandavideoene ovenfor her. Disse manipulasjonene har ingenting å gjøre med folkets vilje eller regjeringene som er ment å tjene dem.

Den eneste måten å forstå noe som helst av av dette er å slutte å tenke i begrep som nasjoner og regjeringer, og innse at multinasjonale selskaper og banker ikke har noen grenser og ikke er lojale overfor noen regjering. Penger er makt, og pengeinteressentene har investeringer i den helt avgjørende strategiske regionen som Syria besitter.
De styrende elitene ser ikke Syrias landegrenser, og de ser så absolutt ikke det syriske folket; de ser profitt og geopolitisk innflytelse som vil kunne tilfalle maktstrukturer i Russland og Kina hvis de ikke sikrer seg det selv. Så de bruker de regjeringene de kontrollerer, hvis grenser og folk de heller ikke enser, for å sikre seg det.

Eller, i alle fall, prøver de seg på dette.
Jeg kaller denne artikkelen «Krigen mot Syria kan vise deg hva som skjer i verden vår», og det du kan ta med deg fra den, er ikke at det som skjer er en uovervinnelig kabal av eliter som erobrer og manipulerer til arten vår kverker seg selv seg via klimakaos eller et atombombe-holocaust . Det du kan ta med deg er at disse krypene er det veldig mulig å slå. De elitene som hersker over deg, er de samme elitene som har feilet i Syria.

Propagandakampanjen mot den syriske regjeringen har mislyktes. Plutokratene klarte ikke å fremskaffe den nødvendige publikumsstøtten til mer aggressiv intervensjon i landet, noe de trenger for å handle uten å provosere uro og risikere skade på egne maktstrukturer og investeringer innenlands. Dette betyr at Russlands innblanding i den syriske konflikten vil være i stand til å holde Assad ved makten og gjenopprette stabiliteten i regionen. Dette er årsaken til at Putin er et høyt prioritert mål i dypstatens sikte nå. Til tross for sporadiske kommentarer fra skurker som Rex Tillerson, er det en generell enighet om at Assad sannsynligvis forblir ved makten, fordrevne syrere vil fortsette å vende hjem ettersom freden råder, og nasjonen vil fortsette å gjenoppbygges.

En søt og enkel artikkel på Activist Post av Brandon Turbeville med tittelen «Hjem Igjen fra Syria: Mer Overbevist Enn Noen Gang Om At Narrativet I Vestlig Media Er Bullshit» beskriver uoverensstemmelsene i det vi fortelles om Syria og det som faktisk skjer der, og det konkluderer med følgende utveksling:

Senere i diskusjonen med en syrisk mann, kom spørsmålet om hvordan syrere ser ut til å klare å komme seg på fote og begynne å leve igjen, sende barna sine på skolen, jobbe og gjenoppbygge selv om krigen fortsetter to kilometer unna. Svaret var enkelt: «Dette er Syria.» Da det ble foreslått at de vestlige kreftene ikke forstår den syriske tilknytningen til landet sitt og deres enestående beslutning om å fortsette å leve og gjenoppbygge det som var tapt, så han seg enig.

«Det stemmer,» sa han. «De forstår oss ikke. Og det er derfor de tapte. «

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

  • Ble litt målløs jeg og og skrev en kommentar til artikkelen du refererer til:

   Denne artikkelen må være noe av det mest optimistiske forsøket for å finne ut hvor dum befolkningen har blitt eller er på vei til å bli. Det virker som om hele dypstaten å demokratene i USA. virker som de er besatt av Alynskies Rules for radikals fortiden. «A tactic that drags on too long becomes a drag.» Don’t become old news.»Keep the pressure on. Never let up.» Keep trying new things to keep the opposition off balance. As the opposition masters one approach, hit them from the flank with something new. The Rules
   «Power is not only what you have, but what the enemy thinks you have.» Power is derived from 2 main sources – money and people. «Have-Nots» must build power from flesh and blood.
   «Never go outside the expertise of your people.» It results in confusion, fear and retreat. Feeling secure adds to the backbone of anyone.
   «Whenever possible, go outside the expertise of the enemy.» Look for ways to increase insecurity, anxiety and uncertainty.
   «Make the enemy live up to its own book of rules.» If the rule is that every letter gets a reply, send 30,000 letters. You can kill them with this because no one can possibly obey all of their own rules.
   «Ridicule is man’s most potent weapon.» There is no defense. It’s irrational. It’s infuriating. It also works as a key pressure point to force the enemy into concessions.
   «A good tactic is one your people enjoy.» They’ll keep doing it without urging and come back to do more. They’re doing their thing, and will even suggest better ones.
   «A tactic that drags on too long becomes a drag.» Don’t become old news.
   «Keep the pressure on. Never let up.» Keep trying new things to keep the opposition off balance. As the opposition masters one approach, hit them from the flank with something new.
   «The threat is usually more terrifying than the thing itself.» Imagination and ego can dream up many more consequences than any activist.
   «The major premise for tactics is the development of operations that will maintain a constant pressure upon the opposition.» It is this unceasing pressure that results in the reactions from the opposition that are essential for the success of the campaign.
   «If you push a negative hard enough, it will push through and become a positive.» Violence from the other side can win the public to your side because the public sympathizes with the underdog.
   «The price of a successful attack is a constructive alternative.» Never let the enemy score points because you’re caught without a solution to the problem.
   «Pick the target, freeze it, personalize it, and polarize it.» Cut off the support network and isolate the target from sympathy. Go after people and not institutions; people hurt faster than institutions.
   Ser ut som nummereringen forsvant men tror folk ser en sammenheng. Hillary, Obama har offisielt bekreftet at de både leste og ble inspirert av Alinsky som dedikerte boken til Lucifer i sine yngre dager. Soros virker som han har tatt rules for radicals i bruk som en egen tolkning av bibelen som han bruker i sitt guddommelige prosjekt. Ellers virker det som alt right er like gal men mye mindre i antall og styrt mer av rasistiske infiltrører hvor faktisk en av værstingene ble linket tilbake til 2008 hvor han var registrert demokrat og stemte Obama. Det vi ser i USA nå (gjelder ikke NRK og TV2 seere) er hva Identity politics eller community organizing som Alinsky kalte det gjør med samfun hvor befolkningen er lett å manipulere. Ikke glem at på femti tallet satt FBI/CIA igang en operasjon som ble døpt COINTELPRO hvor Gladio operatører infiltrerte flere sider for å skape mest mulig Friksjon mellom polariserte fløyer, Ku Klux Klan, Black Panthers og fredsbevegelsen, som siden ble avslørt og endte opp i en storskandale. Det virker som om dette prosjektet har fått en facelift og er enda mer omfattende enn opprinnelig
   I dag er det vel riktig å si at dette er enda mer synlig en forgjengeren. Dette er mye pga av lover ble forandret til ikke straffbare handlinger innenfor operasjoner som gjerne begynner som planlagte øvelser å blir infiltrert ofte av grupper med Crisis Actors» og terrorister, politi og hjelpemannskaper for ikke minst å nevne MSM hvor spesiet CNN er i front og delaktig fabrikerer hendelser under en lovhjemmel som jeg mener har lovliggjort propaganda som et ledd i å kontrollere befolkningen. (korriger meg gjerne hvis begrunnelsen min er feil) Med andre ord så sendes disse isenesatte hendelsene ut til det amerikanske folk presentert som virkelige terror angrep og skremmer vettet av mennesker. Dette er absurd i forhold til hvor korrupt USA har blitt. Selv om ingen dør i noe av det folket er skråsikker på er ekte terror. Det er dette scenariet som lovverket har liberalisert og virker som er mest brukt da det blir for tydelig å gjennomskue. En annen type syntethic terrorisme er fake blandet Gladio med virkelige drap, og noe er ren Gladio og kaldblodige mord utført av folk kontrollert av myndighetene. Det er dette Webster Tarpley kaller syntheric terrorism made in the USA I en bok han har skrevet om ette temaet. Det er for å skremme folk inn i en frykt hvor mange blir passifisert. Det er for å skape hat og kaos blandt raser og politiske fløyer. Og sist men ikke minst ta fokuset vekk fra der de som har kuppet kongressen og foretrekker minst mulig fokus. Pentagon kan gjøre som de vil med å starte forberedelser for krigføring i stor skala uten at befolkningen knapt registrerer hva som er i emne. Jeg er ingen spåmann men det virker som det er splittelse i det som kalles dypstaten, hvor kreftene som ser galskapen i det som prøves å igangsettes mot Iran, Syria, og Nord Korea, gjør motstand i å prøve å få stoppet det som kalles et cou de ta mot de udemokratiske innfiltrøtene som er veldig bitter for at slaget om Syria ikke gikk som planlagt og plottet allerede i 1996 i et document kalt A Clean Break. La oss håpe fornuften seirer, men har ikke håp om fornuften til Trump vil være en sterk kandidar til å vinne stort mye. Dette for mange høres totalt villt ut men Gladio var også et kjent fenomen på 70 og 80 tallet hvor terror aksjonene var planlagt og utført var for å gi kommunistiske bevegelser i Europa skylden og utstøtt fra befolkningen.

   Her er en artikkel fra the Spectator ang forholdet mellom Hillary Clinton og Saul Alinsky
   https://spectator.org/the-hillary-alinsky-lucifer-connection/

 1. Og dette er er en liten brøkdel av det disse parasittene har bedrevet i hundrevis av år. Rockefeller via Standard oil og IG Farben leverte cyclon C gassen til Hitler. George Soros er selverklært Gud med en ny vri hvor han liker tanken på å bli gal siden galskap ligger til familien. Dette skryter han av i TV intervjuer. Soros er verdens mest suksessfulle investor med mottoet «Cash out of Chaos is what i do best». Kissinger motto er “Military men are just dumb, stupid animals to be used as pawns in foreign policy.” Zbigniew Brzezinski: It Is Infinitely Easier to Kill a Million People than it is to Control Them. For ikke å snakke om resten av demon millitsen. Disse transhumanistene gidder ikke engang å se eller snakke med andre mennesker bak lukkede dører hvis ikke de er god for minst 100 milliarder dollar. Og folk går rundt å tror at de liker oss mennesker. De ser på oss som virus, men er avhengig av at vi produserer pengene deres som er lagret i offshore havens og hvis alt hadde vært i cash så hadde det vært umulig å telle de for de hadde aldri blitt ferdig. Det er forresten disse som også står bak CO2 menigheten som er neste plan for en global valuta. Hvorfor? Fordi Co2 plottet kommer til å innbringe ca 7 trillions $ dollar årlig, nok til å begynne å trykke penger ut av luft igjen når petrodolleren går by by, hvor den vestlige verdens økonomi og det norske oljefondet kommer til å smelte som en snømann i Sahara. Det kommer til å bli en merkbar nedjustering av den kollektive livskvaliteten. De har planlagt dette plottet i så lang tid at folk hadde ikke trodd det vist jeg hadde sagt det. Derfor gidder jeg ikke å si det. Men en ting kan jeg si: The best move the devil ever made was to convince the masses that he never existed.

 2. «#Qatar’s ex PM says that Qatari support for jihadists including Nusra in #Syria was in coordination w/ KSA, Turkey & the US »

  Vår sjakkhelt lærer seg spillet:
  -Why, the chess Grand master Magnus Carlsen and his Manager Espen Agdestein were in the front on the left with headphones, I don’t know. Maybe he is as a “Wunderkind” because of his extraordinary memory and genius of an investment adviser to the Zionists.
  http://theunhivedmind.com/UHM/erdogan-meets-with-kissinger-and-rothschild/

  • Hmm Nevnte Magnus Carlsen i en kommentar for en del dager siden under an artikkel av Kari Jaqueson, men takk for den linken der.

   Lurer på hvordan mennesker hadde reagert hvis de fikk sett og bekreftet hva som virkelig skjer? og skjønt hva konsekvensene av dette har betydd for verdens befolkning gjennom tidene. Tror det er en del mennesker som har en viss peiling men som kynisk stiller opp der hvor posisjoner og ambisjoner vokser som epler på trær.
   Sannheten er en snedig ting. Den er godt gjemt med ofte velutdannede sympatiske voktere som av veldig mange blir tildelt troverdighet og dermed psykologisk sertifiserer dem som sannhetsvitner. med det resultat av at disse mange i utgangspuktet intelligente individene avskilter seg selv i kritiske situasjoner i å tenke selv.

   På en måte virker det som vi lever i en verden som vil bedras. Flykte fra ting som når blir presentert med fakta og bevis som folk fortsatt nekter å akseptere. Denne farlige og fryktinngytende sannheten. Sannheten som kondemnerer det falske men trygge verdensbildet den kognitive dissonansen som en svulst har vokst i årenes løp.
   Foret på en høyst utspekulert inndoktrinering. Tanke kontroll bestående av løgner, desinformasjon, propaganda og hallusinerende patriotisme. 17 mai feirer vi grunnloven hvor hele landet pyntes, sminkes, og parfymeres for å se pent ut. Grunnloven vår som vi en gang var stolt av, som vår nyfødte nasjon ble grunnlagt på. 17 mai feirer vi ubevisst noen symbolske paragrafer vi ble frarøvet av skjulte maktutøvere for lenge siden. Skjult makt som får oss til å drepe forsvarsløse og uskyldige mennesker og knuse nasjoner som fornekter moralen vi forlanger av dem.

   Vi er jo de moralske demokratiene som har gitt oss selv all makt på jord til å drepe uskyldige mennesker under et nyliberalt/nykonservativt mantra kalt «Humanitarian Intervention». Noe de fleste feigt velsigner for den falske tryggheten det vestlige Militær Industrielle Komplekset gir oss.
   MSM som det Militær Industrielle Komplekset også er eid av de samme folkene. En liten millits av demoner, som via sin ambisiøse brigade av prostituerte tjenere bestemmer hva som skal presenteres folket.
   Fabrikerte, desinformerte, uvesentlige fragmenter av verdensbildet hvis formål er distraksjon. frykt og hat.

   En slags psyops bestående av å passifisere søvndyssende folk trøtte etter dagens innsats på jobb fra å tenke selv. Distrahere mennesker allerede eid av private sentralbanker som gjeldslaver men er for søvnig til å forstå.
   For søvnig til å begripe hva vår nasjons eiere er i ferd med å ofre oss som bønder i et Geopolitisk sjakkspill en ikke akkurat kan se positivt på uansett hvor norsk Magnus Carlsen er.

   Grunnloven har siden EØS og avlevering av suverenitet gjennom EU direktiver, deltagelse gjennom udemokratiske prosesser iht deltagelse i ulovlige kriger, senest finanstilsynets underleggelse av ESA. Vår nasjon er nå mål for russiske Iskander mellomdistanse missiler med 50 kilotonn Hydrogenprenghoder Dette grunnet amerikanske styrker etter grunnloven og eldre NATO traktater ulovlig er stasjonert i Norge nær den russiske grensen.

   Dette kan resultere i symetriske reaksjoner som Putin sier. Det vil si at hvis Russlands territorie blir angrepet av USA på den sørlige halvkule er det sjanser for at midt norge og nordover blir detronisert hvor deler av befolkningen vil bli forvandlet til proteinstøv i løpet av et nanosekund.
   Nord områdene er noe russerne ser på som sitt viktigste strategiske område. Er vi blitt så ignorant at hvis eget, familiens og nasjonens liv kan stå på spill uten å selv se hva som skjer med et kritisk blikk.
   Situasjoner vi uskyldig blir fanget av bygget på falske premisser for landets «heder», som stort sett handler om maktkåte personer med manglende utviklede sjelsevner, som via norske skattepenger har kjøpt seg posisjoner i den vestlige adelen.

   Veldig mange tror på vestens nyliberale konspirasjonsteorier, forgudet av ignorante idioter som samtidig fordømmer de som fremlegger dokumenterbar informasjon som beviser løgnen for de som tør å kikke på den, studere den, og det farligste av alt, avsløre den. Løgnen som den fabrikkerte virkeligheten er forankret i. Løgnen som bak de mange slør, sakte men sikkert gjennom tidenes løp har utviklet seg til noe Dante Aligeri for hundrevis av år siden beskrev som noe han så i den niende sirkel i helvete,

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.