Russiagate – berget som ikke en gang fødte ei mus

14

Russiagate har vært den store såpeoperaen i USA siden Hillary Clinton tapte presidentvalget. Clinton, demokratenes hovedkvarter og main stream media i USA har hevdet at hun kunne ikke ha tapt uten russisk innblanding i den amerikanske valgkampen. Det var jo hun som var utvalgt til å vinne. Hun var kandidaten til Wall Street og våpenindustrien. Når hun så tapte måtte jo det skyldes de onde russerne, altså Russiagate. At hun kunne ha tapt overfor en så dårlig motkandidat som Donald Trump simpelthen fordi hun var den minst populære og mest avskydde kandidaten til det demokratiske partiet i nyere tid, var jo utenkelig.

Dette førte til at det ble satt ned undersøkelseskomiteer og det førte til dramatisk forverring av forholdet mellom USA og Russland, enda den nyvalgte presidenten hadde lovt velgerne en normalisering av forholdet mellom de to landa.

Det førte til enda en opptrapping av sanksjonene mot Russland til det punktet at ethvert samarbeid mellom dem ville bli praktisk talt umulig. Med stemmetallene 98-2 vedtok Kongressen i USA en full handelskrig mot Russland.

Lovvedtaket har tittelen H.R.3364 – Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act Det er et neocon-dokument fra ende til annen. Det er den kalde krigen 2.0, og det hele bygd på forestillinga om at Russland hadde manipulert valget i USA.

Og hva har så undersøkelsene brakt for dagen?

The Senate Intelligence Committee  holdt en underholdende pressekonferanse nylig for å kunngjøre resultatene av sin ni måneders undersøkelse av påstandene om Russiagate. Der fikk vi vite:

… utvalget og dets ansatte har gjennomført mer enn 100 intervjuer, bestående av 250 timers vitnesbyrd som har resultert i 4.000 sider med transkripsjoner, og gjennomgått mer enn 100.000 dokumenter som er relevante for Russiagate. De ansatte, sa Warner, har kollektivt tilbrakt totalt 57 timer per dag, sju dager i uka, siden komiteen åpnet sine undersøkelser, har gjennomgått dokumenter og transkripsjoner, intervjuet vitner og analysert både klassifisert og uklassifisert materiale.

Og hva var så resultatet av denne imponerende aktiviteten? Nøyaktig ingenting. Her er hva senator Richard Burr, republikanernes leder, måtte si:

There are concerns that we continue to pursue. Collusion?  The committee continues to look into all evidence to see if there was any hint of collusion. Now, I’m not going to even discuss any initial findings because we haven’t any.

Hele dette imponerende arbeidet i så mange timer og uker og måneder, alle disse intervjuene og undersøkelsene, og så finner man ingenting! Berger har ikke en gang født ei mus! Men det forhindrer ikke kongressen i å opprettholde sine sanksjoner og sin kalde krig. Og det gjør ikke at main stream media gjør sjølkritikk for sin kampanje om russisk manipulasjon av valget.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


14 KOMMENTARER

 1. Interessant, ja så absolutt. Det viser at ‘noen’ er villig til å gå veldig langt med rykter, løgner og manipuleringer for å skape poltitisk klima som ‘krever handling’. USA/Obama/Clinton ledet inngripen i andre lands indre anliggendesom brakte nød og lidelser over en to store regioner. Dette sto stortinget vårt bak og støttet aktivt. Konsekvensene ser vi i dag, men ustabilitet og utvidede, nye og varige væpnede konflikter i hele Levanten og Afrika nord for ekvator. Har vesten lært noe, ikke en skit. Ikke engang barneleken ‘ som sier at når to sloss så vinner den tredje’. Om målet var å hindre mer russisk innflytelse i Levanten, så er det motsatte oppnådd. Nato har oppnådd at det såkalte brohode/ buffer (Tyrkia mot russisk makt i MØ nå vender seg mot vesten. De har blitt utstyrt med et ufattelig våpenarsenal, trente soldater i millionvis, og med en enklave i sø-Europa som er blitt en destabliiserende faktor langs Europas grenser. Obama fikk fredsprisen for hva han skulle gjøre – jojo mennsann.

 2. Man kan jo f.eks. tenke seg at psykologer i USA hadde ei datalinje til Russland som ble rutet tilbake til USA der psykologene m/eksperter satt og køddet med det amerikanske valget.

  Det foregår visst noe sånt til venstre over gata her med ei datalinje som rutes tilbake fra USA, ifølge noe jeg har «sett» i ånden.

 3. I vår tid er det altså nok med rykter og løgn som begrunnelse for å gå til det skritt å tvinge europeiske land til å innføre selvdestruktive sanksjoner mot andre land som USA ikke liker.

  At USA har så lave tanker om seg selv slik at folk kan tro på at manipuleringer fra Russland er nok til å kunne påvirke valgutfallet i USA, er vel egentlig et uttrykk for en stormakt som befinner seg i alvorlig krise.

  Det var også ymtet fram på om at stortingsvalget i Norge kunne bli påvirket av Russland. Russland kan feks ha interesse av at det ikke opprettes flere USA baser på norsk jord sammen med nye og kraftigere radarstasjoner og sammen med rakettskjold og eventuelt utskytingsramper for atomraketter. Hva som foregår militært i Norge er av største viktighet for Russland. Men den blåblå regjeringen forsetter altså sin USA vennlige politikk etter valget, og da er det heller ikke noen grunn til å dra Russland-kortet i Norge. Hadde anti-krigs segmentet fått større innflytelse i Norge etter stortingsvalget, hadde det vel etter valget blitt kjørt en media kampanje om at det norske stortingsvalget var blitt manipulert av Russland. Den eneste anti-krigs lekkasjen som kom var vel en artikkel i Klassekampen som kom etter at valget var over (og som sa noe slikt at forsvarsministeren hadde løyet om USA-basens midlertidige karakter).

 4. Det morsomme med hele hylekoret er jo at mens disse anklagene er falske er det plenty med dokumentasjon på at Usa med alfabetsuppa og cia i spissen bedriver manipulering i stor skala for å påvirke maktskifter i andre lands valg. Dette er blitt en velkjent taktikk å alltid anklage motstandere for det de er skyldig i selv. Så lenge majoriteten av befolkninga ikke skjønner en dritt spiller det ingen rolle hva fakta er og dem kan dure på i samme tralten. Project Veritas har infiltrert både Cnn og google og lar folka der avsløre seg selv på skjult kamera. Folk burde ta en titt på disse opptakene da de er uhyre avslørende:) https://breaking.projectveritas.com/NYTimesResponse.html

 5. Det är oerhört viktigt att detta lyfts fram. Själv tycker jag ju att dagspressens läsare som nästan dagligen fått läsa påståendena om rysk inblandning så småningom borde fråga sig vad som alla dessa undersökningar lett till. Tyvärr är det så¨att de glömmer att ställa frågan för att de redan håller på att utsättas för nästa indoktrineringskampanj.

 6. Det hysteriske er at påstanden med hackingen i realiteten var at Russland ville påvirke valget ved å vise at Demokratene rigget valget, for det var jo det e-postene viste.

  Etter den påståtte hackingen, gikk DNC til politiet eller FBI for å undersøke? Neida, de tillot ikke adgang, og gikk i stedet til et privat firma, Crowdstrike.

  Og hva er Crowdstrike?

  «The firm’s CTO and co-founder, Dmitri Alperovitch, is a senior fellow at the Atlantic Council, a think tank with openly anti-Russian sentiments that is funded by Ukrainian billionaire Victor Pinchuk, who also happened to donate at least $10 million to the Clinton Foundation.»
  https://www.counterpunch.org/2017/03/23/cybersecurity-firm-that-attributed-dnc-hacks-to-russia-may-have-fabricated-russia-hacking-in-ukraine/

  Dette er samme firma som ble tatt i å forfalske en annen hackingundersøkelse for å skylde på Russland, denne gangen om en Ukrainsk artilleri-app.

  En endelig uavhengig undersøkelse av DNC-serverne (av Veteran Intelligence Professionals for Sanity) viste som alle allerede har antatt at det var ikke hacking i det hele tatt, det var lekkasje fra noen på innsiden.
  https://www.thenation.com/article/a-new-report-raises-big-questions-about-last-years-dnc-hack/

 7. I red this article in Russian translation and I like it: short, without «water» but with thin humor. Author is not for or against he is reports. It’s pity that there are no kommentars in English and I couldn’t read them – vox populi vox Dei.
  Thank you from Moscow

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.