IS hadde store mengder vestlige våpen i Deir Ezzor

11

Da den syriske hæren inntok IS-basen al-Mayadeen ved Deir Ezzor 19. oktober 2017 fant den enorme mengder vestlige våpen, inklusive våpen fra Israel.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Det har vel nettopp vært en ny godhets innsamlingsaksjon her hjemme. Pengene skulle gå til koranskoler selv om norske penger til dette formålet har vært omstridt tidligere. Ikke godt å si hvor de nye innsamlede midlene tar veien sik det har blitt. Pengene har tidligere gått til disse gruppene og man viser barna deres, som er kommet hit, på tv.De som kjøper seg god samvittighet skulle bare ha visst.

 2. Ingen overraskelse dette. IS er jo et USA-ledet vestlig produkt. Made sammen med Saudi-Arbia og andre suunimuslismke gulf-stater for å bli kvitt Assad og opprette en sunnimuslimsk stat ( Eller bedre:Kalifat. ) Me hjelp også fra NATO. /

  La Paz.

  • Jeg tipper nå at IS er en gren av psykologien med sterk innflytelse fra psykologiprofessorer og psykologer. Deres morderiske atferd og angrep på hellige minner svært om professoral atferd. Professorer eller psykologer kan ha «hjulpet» dem med å definere hellige som djevler.

   • Terje, du kan hverken analysere eller psykologisere deg vekk fra ei kule, når disse slemmingene får tak i deg.
    Og kaller du dem «professor» skyter de to……..

 3. Er det mulig å få lagt ut hvert enkelt bilde individuel og i høy oppløsning, slik at man selv kan vurdere hva man ser, og ikke lite på hva hemmelige tjenester forteller oss atvi skal se?
  Det er et begrep som heter «Lost in transaletion…..»

 4. Men det aller aller meste av IS sine våpen er russiske. I din tankegang Steigan må det bety at IS er kjøpt og betalt av Russland……

  Man kan jo ikke benytte seg av ulike logikker alt avhengig av ens personlig politiske syn…

  • Men hvis våpnene var sammen med medisinsk utstyr og mat som bla det står «norsk folkehjelp» på, slik vi så i Øst-aleppo har du vel fremdelses like tungt for det? Jeg tror nok Steigan har sitt på det tørre. Han er ikke ny i gamet. Det er alt for mange «tilfeldigheter» ute og går her til at du har kjøtt på benet ditt.

 5. Om man følger pengestrømmen, ifølge Herland, og flere andre artikler jeg har lest, så kan man se at IS har fått støtte av flere av USAs allierte i Midtøsten, og fra (spesielt Saudi Arabia og Tyrkia) USA selv. USA under Obama, var ifølge sine slektninger en Shia muslim, og hjalp til med å skape forvirring under den såkalte arabiske våren (som jeg egentlig vil kalle den arabiske vinteren), hvor sterke militære ledere falt. Og etterpå oppsto det anarkistiske styrker.. Assad, selv falt ikke, selv med støtte fra USA., pga Russland.

  Problemet er at USA spiller dobbeltspill hele veien. Og selv inne i en organisasjonen til CIA, så finnes det hemmelige grupper som utfører ting, som andre i CIA vet lite om, og ofte kan disse 2 gruppene komme i kollisjon med hverandre, i interessert. Derfor er USAs politikk veldig forvirrende. Men summen er at vi ikke kan stole på USA. De har sin egen agenda på alt. Derfor burde Norge komme seg ut av NATO, og heller bruker oljepengene våres til å styrke forsvaret vårt betraktelig. Det er en skam at våre moderne politikere, fra Kåre Willock. til statsledere nå, har jobbet trutt og jevnt for å gjøre forsvaret vårt ubrukelig i tilfelle med krig (feks. fra Russland).

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.