USA truer Kina med blokkering fra SWIFT

0
Onkel Sam truer dragen med sanksjoner og dragen takker aller vennligst for advarselen og sier: "Bare et kjapt spørsmål: Har du husket svømmeutstyret?

USAs finansminister Steven Mnuchin truet 12. september 2017 Kina med at landet kan bli blokkert fra det internasjonale bankoverføringssystemet SWIFT. Daily Mail skriver:

«If China doesn’t follow these sanctions, we will put additional sanctions on them and prevent them from accessing the U.S. and international dollar system, and that’s quite meaningful,» Mnuchin said.

Uttalelsen er også gjengitt hos Bloomberg.

Dette virker som en trussel av typen: Hvis du ikke gjør som jeg sier, så skyter jeg meg sjøl i hodet, og da kan du ha det så godt.

Kina er forberedt på å trekke seg ut av SWIFT. Kina har skapt sitt eget alternativ. Det sto klart allerede i 2015.

SWIFT (Society for Worldwide Interbanking Financial Telecommunications) er et internasjonalt betalingsnettverk for overføring av penger mellom banker som ikke er i samme land. SWIFT ble grunnlagt i Brussel i 1973. Dette er blitt industristandarden for finansielle overføringer over landegrensene. SWIFT er i virkeligheten kontrollert av USA og brukes som et politisk våpen mot land USA betrakter som sine fiender, slik det skjedde da USA i 2012 ekskluderte Iran fra SWIFT-samarbeidet. (EU gjorde naturligvis nøyaktig slik USA forlangte.)

I februar 2012 avslørte den danske avisa Berlingske at USA hadde beslagtlagt en betalingstransaksjon mellom Danmark og Tyskland, noe som viser at USA har detaljkontroll over SWIFT og at USA ikke betrakter EU som annet enn en amerikansk koloni. I september 2013 avslørte Der Spiegel at NSA gjennom SWIFT driver en omfattende spionasje på all internasjonal bank- og kredittkorttransaksjon.

Kinas alternativ til SWIFT heter CIPS, Cross-Border Interbank Payment System.

En blokade fra USA vil føre til at Kina går full rulle over på sine egne systemer. Det gjelder også en overgang til en gullbasert petro-yuan. Kina er verdens største oljeimportør og er klar til å kutte ut all bruk av dollar i oljehandelen. Dette vil skrive om regelbøkene for internasjonal handel med «strategisk råvare nummer 1».

USA har til nå kunnet skyve sine problemer foran seg ved å trykke stadig større mengder dollar. Det har man kunnet gjøre ikke minst på grunn av petro-dollarsystemet som gjør at alle som vil kjøpe olje først må kjøpe dollar.

USAs gjeld passerte nettopp 20 trillioner dollar, det vil si 20.0000 milliarder dollar. USAs militære eventyr har for en stor del vært finansiert ved at Kina har kjøpt amerikanske statsobligasjoner. Å gå til generalangrep på din største kreditor virker som rein desperasjon.

Dersom USA gjør alvor av dette, vil den største taperen bli USA sjøl.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.