Tysklands sjefsanklager vurderer USAs ulovlige våpentransport til Syria

0

Den tyske sjefsanklagerens kontor i Kaiserslautern vurderer nå om det er nødvendig å gå til juridiske skritt etter at det er bitt avslørt at Pentagon har brukt flybasen i Ramstein i en ulovlig våpentransport til «opprørerne» i Syria. Dette kan også ha vært i strid med tysk lov, skriver Süddeutsche Zeitung. Og det er gjengitt i nettavisa Stars and Stripes.

Som vi har meldt tidligere har gravende journalister i BIRN og OCCRP avslørt og dokumentert en omfattende ulovlig våpentrafikk som er styrt av Pentagon og som har foregått i samarbeid med diverse kriminelle nettverk i Europa. Denne lyssky trafikken har pågått for å forsyne jihadistene i Syria med enorme mengder våpen og annet militært utstyr.

Ramstein er USAs sentrale knutepunkt for militær transport i Europa, Midtøsten og Afrika. Den illegale trasnporten over Ramstein pågikk fram til 2016 da tyske myndigheter plutselig gjorde det vanskeligere for amerikanerne å få de nødvendige flygningstillatelsene.

Den tyske regjeringa bedyrer at den ikke har vist om den illegale våpentransporten, skriver SZ.

Slik også vi har gjort, peker SZ på det spesielle at både BIRN og OCCRP har fått økonomisk støtte til sitt arbeid fra offisielt hold i både USA og EU og at også tyske Konrad-Adenauer-Schtiftung og George Soros har bidratt med penger. Som vi har pekt på har også norsk UD vært med på finansieringa.

Det er dermed ikke så lett for Pentagon å avvise disse avsløringene. Journalistene har åpenbart hatt svært gode og meget velinformerte kilder.

Men det gjenstår å se om tyske myndigheter vil tørre å anlegge sak mot Pentagon. Tyskland er tross alt under total militær kontroll fra USA.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.