USA gir ordre til syriske opprørere om å trekke seg tilbake til Jordan

0

Av Knut Lindtner, Derimot.no.

Norge har sendt soldater til Syria, offisielt for å bekjempe IS. Henvendelsen om deltagelse kom ikke fra landets lovlige regjering, men fra USA. USA gir beskjed og hunden Norge logrer og lyder.

Meldingen under forteller at krigseventyret er slutt for Norges del. Opprørerne beordres av CIA ut av landet. Krigen mot den syriske regjeringen er tapt og de trengs ikke lenger. Lønn og våpen stanses også. Etter de meldingene som er gitt er det på denne basen de norske soldatene har oppholdt seg – ikke at det spiller noen rolle. Syria med allierte har vunnet krigen.

Kommer de hjem i all stillhet eller som helter og forkjempere for demokrati og frihet?

Garantert blir det første alternativ som skjer. Det blir heller ingen høring om deres innsats i Syria. Både regjering og media vil være interessert i å begrave denne saken så fort som mulig. Den har bare vært pinlig for Norge som kaller seg fredsnasjon.

Knut Lindtner

CIA ber opprørsgrupper slutte å krige

Av Jason Ditz

 

CIA-støttete syriske opprørsgrupper i sør-øst-Syria har av CIA formelt blitt bedt om å slutte å sloss og å trekke seg tilbake over grensen og inn i Jordan. Henvendelsen har også fått jordansk og saudi-arabisk støtte. Begge landene støtter disse krigerne.

Dette skjer samtidig som den syriske hæren rykker frem i den sør-østre delen av landet, en fremrykking som først og fremst er rettet mot å angripe krigerne fra IS. Selv om USA tidligere har vært opptatt av å holde syriske styrker borte fra dette området synes ikke dette lenger å være tilfelle.

Dette omfatter opprørerbasen al-Tanf på tre-riksgrensen mellom Jordan, Syria og Irak. USA hadde tidligere tropper som opererte ut fra denne basen, men nå vil de ikke ha dem der lenger i og med at de ber opprørene å trekke seg tilbake til Jordan.

Etter at den syriske hæren brøt beleiringen av Deir-ez-Zor regner de fleste med at krigen er vunnet – ikke av opprørerne, men av den syriske regjeringen m/allierte. Hva har norske tropper der å gjøre?

Opprørerne ser ikke ut til å være interessert i en så lang tilbaketrekning. De oppfatter at det å sende dem til Jordan er det samme som å avslutte krigen. Det er også mulig at de sendes til Jordan rett og slett for å få nye ordrer fra CIA som følge av en endring av strategien.

Det er uklart hvor stor kontroll CIA egentlig hadde over disse gruppene. Særlig nå etter at de har slutte å bevæpne dem er det virkelig blitt et spørsmål om de bare kan «skru dem av» på denne måten. Opprørslederne sier de har til hensikt å sloss til siste mann.

Oversatt av Knut Lindtner

 

Forrige artikkelUndersøkelse: Hvite hjelmers terrorhandlinger i Syria
Neste artikkelJuridisk dokument hevder at Saudi-Arabia betalte for en test på 11. september