USA gir ordre til syriske opprørere om å trekke seg tilbake til Jordan

4
Knut Lindtner

Av Knut Lindtner, Derimot.no.

Norge har sendt soldater til Syria, offisielt for å bekjempe IS. Henvendelsen om deltagelse kom ikke fra landets lovlige regjering, men fra USA. USA gir beskjed og hunden Norge logrer og lyder.

Meldingen under forteller at krigseventyret er slutt for Norges del. Opprørerne beordres av CIA ut av landet. Krigen mot den syriske regjeringen er tapt og de trengs ikke lenger. Lønn og våpen stanses også. Etter de meldingene som er gitt er det på denne basen de norske soldatene har oppholdt seg – ikke at det spiller noen rolle. Syria med allierte har vunnet krigen.

Kommer de hjem i all stillhet eller som helter og forkjempere for demokrati og frihet?

Garantert blir det første alternativ som skjer. Det blir heller ingen høring om deres innsats i Syria. Både regjering og media vil være interessert i å begrave denne saken så fort som mulig. Den har bare vært pinlig for Norge som kaller seg fredsnasjon.

Knut Lindtner

CIA ber opprørsgrupper slutte å krige

Av Jason Ditz

 

CIA-støttete syriske opprørsgrupper i sør-øst-Syria har av CIA formelt blitt bedt om å slutte å sloss og å trekke seg tilbake over grensen og inn i Jordan. Henvendelsen har også fått jordansk og saudi-arabisk støtte. Begge landene støtter disse krigerne.

Dette skjer samtidig som den syriske hæren rykker frem i den sør-østre delen av landet, en fremrykking som først og fremst er rettet mot å angripe krigerne fra IS. Selv om USA tidligere har vært opptatt av å holde syriske styrker borte fra dette området synes ikke dette lenger å være tilfelle.

Dette omfatter opprørerbasen al-Tanf på tre-riksgrensen mellom Jordan, Syria og Irak. USA hadde tidligere tropper som opererte ut fra denne basen, men nå vil de ikke ha dem der lenger i og med at de ber opprørene å trekke seg tilbake til Jordan.

Etter at den syriske hæren brøt beleiringen av Deir-ez-Zor regner de fleste med at krigen er vunnet – ikke av opprørerne, men av den syriske regjeringen m/allierte. Hva har norske tropper der å gjøre?

Opprørerne ser ikke ut til å være interessert i en så lang tilbaketrekning. De oppfatter at det å sende dem til Jordan er det samme som å avslutte krigen. Det er også mulig at de sendes til Jordan rett og slett for å få nye ordrer fra CIA som følge av en endring av strategien.

Det er uklart hvor stor kontroll CIA egentlig hadde over disse gruppene. Særlig nå etter at de har slutte å bevæpne dem er det virkelig blitt et spørsmål om de bare kan «skru dem av» på denne måten. Opprørslederne sier de har til hensikt å sloss til siste mann.

Oversatt av Knut Lindtner

 

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

 1. Derimot.no er en av flere meget lesverdige blogger, som bidrar til at norske midtstrømsmedia snart kan pakke snippesken. Det er veldig gledelig å se et samarbeide mellem disse to nettstedene!

 2. Vi kan vel regne med at disse opprørerne blir omdisponerte, f.eks til Myanar eller Philipinene – tviler på at CIA/Mossad/MI6 lar så mange krigserfarne leieslodater forsvinne, da det fremdeles er nasjoner som oponerer mot USA/UK/Frankrike/staten Israel.

 3. Liten prognose. Som kjent er nå den israelske regjeringen nær hysterisk over at Hizballah og pro-iranske militser flytter fram sine posisjoner mot Golanhøydene.
  I norsk presse ble det under Syriakrigen sagt at Israel enten var nøytrale eller tilbakeholdne. Det rene sprøyt naturligvis som bekreftes med at forsvarsminister Avigdor Lieberman forleden uttalte at Israel har hatt over 100 angrep inni Syria.
  Det blir fullstendig galt å tro at USA-Frankrike-Israel-Nato nå driver med kapitulasjon og tilbaketrening fra regionen. Det omgrupperes for nye planer og etter mitt skjønn ser scenariet slik ut.
  Helt fra 1965 har Israel gjort seg gjeldende hos kurdiske partier med våpen og etterretningsoppbygging.I de siste årene har særdeles Tyskland stormet inn med nesten eventyrlige våpenleveranser og militær trening og USA har vært der i flere år med Norway på slep – som normalt.
  Det neste trekket -tror jeg – blir at den Nato-Israelske alliansen igangsetter prosjektet om Kurdistan som en «selvstendig» Natoisraelsk stat.
  Verken Iran-Irak-Syria eller Tyrkia kan godta noe sånt og det blir den nye krigen.
  Allerede i dag ser vi tydelige spor av at Tyrkia – som er en militær supermakt – drar seg forsiktig ut av Nato og knytter seg til alliansen dominert av Kina og Russland: Shanghai Cooperation Organization,SCO.
  Dette vil definitivt rokke maktbalansen i verden til Vestens disfavør, men Israel holder gigantiske militærøvelser og forbereder seg på nye kriger.
  Kommer den under parolen om et «Fritt Kurdistan»? VestImperialismen og zionismen kjemper alltid for fred og godhet.

 4. Det kan godt hende du får rett Jan.
  Men jeg tenker at først vil Assad og allierte skaffe seg full kontroll over Syria sør for Eufrat.
  Og hva så?
  Hva om de da sier til USA: Hva gjør dere her?
  Hvem er det da som har den politiske amunisjonen?
  Nederlag i krig skaper frustrasjon og motsetninger. Motsetningene i USA har vi sett lenge og de blir ikke mindre av et nederlag i krig. Det så vi i Vietnam.
  Men i desperasjon kan alt skje.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.