Saakashvilis «marsj mot Kiev»

6

Den tidligere georgier og nå statsløse Mikheil Saakashvili har erklært at han har innledet sin «marsj mot Kiev» i en frivillig eller ufrivillig parallell til Musolinis marsj mot Roma. 

Den russiske nettavisa vz.ru skriver:

Ekspresident i Georgia og tidligere guvernør i Odessa-regionen Mikheil Saakashvili sa at han skulle ankomme i Kiev den 19. september, og da ville byen bli «raskt reddet».

«Jeg vil gå gjennom flere flere byer, så vil vi dra til Kiev. Og dette blir begynnelsen.»

Pro-Maidan-avisa Kyiv Post skriver:

The UN monitoring mission on human rights in Ukraine is monitoring the situation around the deprivation of Ukrainian citizenship and the return of the leader of the New Forces Movement political party, ex-head of Odesa Regional State Administration Mikheil Saakashvili to Ukraine.

Det hele kunne oppfattes som en dårlig såpeopera, hvis det ikke skjedde i akkurat Ukraina, der såpeopera er normen for det politiske livet.

Porosjenko og Saakashvili var studiekamerater og de har vært nære allierte. Det var Porosjenko som brakte Saakashvili til Ukraina og gjorde ham til guvernør i Odessa-regionen, som er kjent for sin omfattende økonomiske kriminalitet, og som den korrupsjonsiktede georgieren angivelig skulle rydde opp i. Noe opprydding ble det ikke. Han gikk av og kom med en del sterke uttalelser om regimet i Ukraina. Han sa Yalta European Strategy forum i Kiev at “Ukraina de facto styres av en skyggeregjering der oligarkene trekker i trådene”.

Kyiv Post siterer ham videre:

We certainly have the reality of some kind of shadow, parallel government,” … “You can describe Ukraine as a joint-stock company owned by oligarchs… Every oligarch owns his own judges, prosecutors and paramilitary units.

Av barn og fulle folk… Dette er jo en nokså eksakt beskrivelse av Ukraina av i dag – fra en som ser ut til å ønske at han var en av dem.

Saakashvili har alliert seg med Lvivs borgermester Andriy Sadoviy, og svindeldømte Julia Timosjenko, og det sies at han nå også skal ha fått med seg oligarken Ihor Kolomoiskij på laget. Kolomoiskij har dobbelt statsborgerskap Israel-Ukraina og har forbindelser til noen av de fascistiske brigadene. Han har egen hird og har truet med å bruke den mot presidenten. Porosjenko og han har hatt en bitter strid om oljeselskapet Ukrnafta, en strid presidenten vant.

Men hvilken fraksjon har støtte i Washington og fra Donald Trump? Trump og Saakashvili forsøkte å gjøre forretninger sammen for noen år siden og Trump har et anstrengt forhold til Porosjenko, siden den ukrainske oligarkpresidenten gikk så kraftig ut til støtte for Hillary Clinton.

Følg med i neste episode av Ukraina Soap.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. «Kolomoiskij har dobbelt statsborgerskap Israel-Ukraina» forvirrende konspirasjoner.
  Er denne Kolomoiskij jøde også? Som samarbeider med fascistene og nynazistene i Ukraina?

  Det er nærmest utrolig…

  • I mai 2014 hadde Vladimir Golstein en artikkel i Forbes under tittelen Why Everything You’ve Read About Ukraine Is Wrong. I forbindelse med konflikten mellom Porosjenko og Kolomoiski i Ukraina nå (25.05.2015) er det interessant å lese det Golstein skrev om Kolomoiski i 2014.

   Kolomoisky’s “pro-Jewish” activity has its own share of controversy. He gives money to various restoration or construction projects from Jerusalem to his native Dnepropetrovsk, serves as the president of the Jewish community in Ukraine, and in 2010 he became the president of the European Council of Jewish Communities, following his promise to donate $14 million for various projects.

   Forøvrig deltok veteraner fra Israel IDF som leiesoldater på maidan: http://www.haaretz.com/world-news/1.577114

   https://steigan.no/2015/03/25/kolomoiski-oligarken-med-egen-hird/

 2. Av barn og fulle folk….. avslutter du med i din herværende blogg. Ja, jeg tenker at noen av oss regrdierer til barnestadiet når alderen begynner å gjøre seg gjeldende, og at vi da verdsetter og formidler sannhetenden i større grad uten omsvøp. Ikke slik med deg, Pål Steigan. Hvor lenge må vi vente på din regresjon, slik at vi kan få en sann beskrivelse av hva som skjer i Ukraina?
  Eller kunne det anbefales en pjalle til deg slik at du var bedre i stand til å forholde deg til og å formidle sannheten. ? Hvorfor står du på russisk side i en konflikt der du må vite hvem som er aggressoren og der du vet at Ukraina ikke gjør annet enn å forsvare seg? Jeg undrer. Hva har ukrainere eller Ukraina gjort mot deg siden du viser slik forakt og hat? Ukraina har ikke alt på stell enda, men det er på vei i riktig retning Ukraina prøver å kvitte seg med etterlevninger fra Sovjet-tiden så godt de kan. Samarbeidet i Sovjet-tiden har ikke vært frivillig fra oss ukrainere , selv om initiativet i sin tid å 1920 tallet kom fra Ukraina. Det var for å forfindre værre utgang, at Ukraina ble totalt utslettet. Ukraina har måttet leve under dominans/tvang av russere siden de ba om hjelp mot andre naboland aggresjon for 300 år siden. Ja, så Ukraina vet inderlig vel hva undertrykking og dominans fra andre land betyr. For 26 år siden fikk de mulighet til å velge om de ville bli selvstendig og såvidt jeg husker gikk 96 prosent inn for det. Men de grep ikke sjansen helt ut til å kvitte deg med Russlands innflytelse slik andre tidligere Sovjetrepublikker gjorde umiddelbart etter Sovjetunionens oppløsning. Beklageligvis. Flere forsøk med «Revolusjon» er gjennomført, uten at Ukraina har oppnådd nevneverdig fremskritt. Så fikk President Poroschenko prøve seg for 3 år siden og han har gjort et formidabelt arbeide med å dreie Ukraina i en demokratisk retning og satt i gang et reformarbeidet som ingen har sett maken til. men 3 år er ikke lang tid når man skal reformere, heller ikke er et uavhengig retts-system er på plass, men vil være det i løpet av kort tid.(noen måneder slik jeg har forstått det).
  Når det gjelder Saakashvili saken, er han en som ikke var ønsket i sitt eget land Georgia, men som kom under beskyttende
  vinger av ex. venn, og som takk for hjelpen svarte med å ville felle den sittende regjering og Presidenten. Skulle Ukraina akseptere forsøk på statskupp? Etter min mening har Ukraina ikke gjort noe galt rettslig sett, men de kunne kanskje ha håndtert saken annerledes. I realiteten er ikke Saakashvili noen trussel for det sittende maktapparatet på annen måte enn at han lager et sirkus, og hausser opp negativitet hos befolkningen i Ukraina som i utgangspunktet er usikre og har vanskelighet med å orientere seg i all propaganda og mot-propaganda. Vel, i dag ble det avviklet rettsak mot Saakashvilrbvil i anledning hans ulovlige grensepassering. Jeg tenkte det ville være av interesse i vise den her. Om han får en rettferdig dom, gjenstår å se. Det vil være en prøve på hvor Ukraina står når det gjelder domstolens uavhengighet.
  https://www.facebook.com/Ruhnovihsyl/videos/1853107985003033/

  Mvh Emilia Mikkelson

 3. Ser at den georgiske banditten er alliert med Timoshenko…
  Glemmer aldri panegyriske journalister i NRK og Aftenposten som under overskriften «Hun kom til sine egne» beskrev hvordan Timoshenko ble sluppet løs fra fengselet og kom til Maidan. De klarte å beskrive noe stikk motsatt av det som skjedde. Timoshenko var slett ikke populær og hun ble buet ut av Maidan-folket. Likevel klarte altså de to mediene å beskrive det som om ei heltinne ble mottatt av sin trofaste skare. Verre eksempel på falske nyheter skal en lete lenge etter.

  • Væringen, kan du gi deg til kjenne? Jeg føler at jeg er med i en diskusjon der folk har tatt på seg maske. Selv om din ytring og dine synspunkter taler for seg selv, liker jeg å vite hvilken person jeg snakker med. Hvis du ikke vil avsløre din identitet her, kan du kontakte meg på mail: emiliamikkelson@gmail.com. Forøvrig er min FB -profil åpen. Velkomnen
   Mvh Emilia Mikkelson (Emilia Semec)

   PS : Pål Steigan. Kan du oppheve blokkeringen av meg på Facebook ?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.